Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Na beogradskom festivalu muzičkih filmova: Pol Makartni, Majkl Džekson, Čet Bejker
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

18. 10. 2019. Beograd

Izvor: Tanjug

Na beogradskom festivalu muzičkih filmova: Pol Makartni, Majkl Džekson, Čet Bejker

Čet Bejker, Čak Beri, Majkl Džekson, Džo Stramer, Pol Makartni, Kleš...našli su se među "akterima" igranih i dokumentarnih filmova 4. Paralelnih vizija - Festivala muzičkog filma koji se od 30. oktobra do 3. novembra održava u Art bioskopu Kolarac, u okviru Kolarčeve zadužbine.

Jedinstvena selekcija igranih i dokumentarnih muzičkih filmova donosi deset celovečernjih naslova i nekoliko kratkih ostvarenja. Među igranim filmovima je biopik o poslednjim danima džez legende Četa Bejkera "Moje ludo srce" koji će i otvoriti festival, kao i romantična muzička drama, čiji je lajt motiv muzika kultnog britanskog sastava Kleš "London Town", koji će zatvoriti festival, a u okviru dana posvećenog obeležavanju četiri decenije legendarnog pank rok albuma "London Calling" sastava Kleš.

Dokumentarni filmovi donose biografije umetnika i bendova, ali ne beže ni od analize gorke strane industrije zabave i pop kulture, tako će publika imati priliku, da na velikom platnu pogleda priču o kontraverznim segmentima života Majkla Džeksona "Napuštajući nedođiju" 1 i 2, nagrađenu prestižnim Emijem za 2019. Paralelno, tu su i biografije jednog od pionira rokenrola Čaka Berija "Chuck Berry", zatim australijskog benda Goubitvins "The Go Betweens - Baš ovde", kao i odličan dokumentarac sa igranim elementima o španskim danima frontmena grupe Kleš, Džoa Stramera "Joe Strummer on the Run".

Takođe deo ovogodišnjeg programa su i fenomenološki prikazi liverpulskog Kavern kluba "Cavern club" za koji se tvrdi da je kumovao uspehu legendarnih Buba - Bitlsa, kao i prekookeanska priča o pola veka najpoznatijeg rok magazina svih vremena "The Rolling Stone-Priče sa ivice" 1 i 2.

Tim povodom biće organizovan i tribinski program na temu: "Gde su se otkotrljali rok magazini". Projekecije se odvijaju svakog dana od 18.30 i 20.30 časova, a karte po ceni 250 dinara, dostupne su na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Nema komentara.

Ostavi komentar