Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

15. 08. 2011. Beograd

Autor: 2 Izvor: Izvor:B92

Festival posvećen kulturi svetla

Beogradski festival svetla, jedinstvena manifestacija u regionu posvećena kulturi svetla, biće održan od 1. do 8. septembra.

Kroz izložbu savremenog srpskog dizajna, svetlosno-zvučne instalacije, uzbudljive radionice i predavanja, predstaviće se najsvetliji primeri stvaralaštva iz zemlje i inostranstva, saopštili su organizatori.

Pored već etabliranih programa "Sjaj iz mraka", "Svetlucanje", "Svetlosna gerila", "Budućnost je sjajna" festival ove godine uvodi i "Svetlo na filmu" kao i bogat muzički program.

Osim toga ove godine će biti organizovane i dve radionice "Reciklaža svetla" i "Svetlosna gerila: Svetlosne intervencije na otvorenom.

Švajcarska umetnica Sophie Guyot otvara ovogodišnji festival svojom svetlosno-zvučnom instalacijom "Into the blue". Jednodnevnu eko-orijentisanu eksperimentalnu radionicu održaće 2. septembra, a rezultati radionice biće izloženi u galeriji kulturnog centra Grad u Beogradu.

Broj učesnika je ograničen,a rok za prijavljivanje 25. avgust. Prijave, uz kratak CV mogu se slati na radionice@culturalfront.net sa naznakom "Reciklaža svetla"

Beogradski dizajneri svetla Predrag Stojićević i Nebojša Radivojević, održaće radionicu čiji je cilj transformisanje izabranog javnog prostora korišćenjem minijaturnih izvora svetlosti.

Rad polaznika baziraće se na studiji svetlosti kao medija za kreiranje emocija i prenošenje vizuelnih poruka. Svetlosni instrumenti koji će se koristiti su lampice, sveće, laserski pointeri i drugi izvori svetlosti džepnog formata. Prema afinitetu polaznika, svetlosni eksperimenti moći će se vršiti kroz svetlosno-arhitektonske, fotografske i/ili koreografske ekspresije.

Radionica će trajati od 6. do 8. septembra,a broj učesnika je ograničen. Rok za prijavljivanje 25. avgust. Prijave, uz kratak CV mogu se šalju na radionice@culturalfront.net sa naznakom "Svetlosna gerila".

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije