Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Šest pesničkih knjiga u užem izboru za nagradu Vasko Popa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

13. 06. 2019.

Izvor: Tanjug

Šest pesničkih knjiga u užem izboru za nagradu Vasko Popa

Šest pesničkih knjiga objavljenih tokom prošle godine, našlo se u užem izboru za nagradu "Vasko Popa" odlukom žirija u sastavu Jovan Zivlak (predsednik), Radomir Andrić, Slavomir Gvozdenovič, Duško Novaković i Vladimir Gvozden.

U uži izbor uvrštene su knjige "Radno vreme raja" Dejana Aleksića (Kulturni centar Novi Sad), "Razmnožavanje domaćih životinja" Tanje Stupar Trifunović (Bajbok, Sarajevo), "Dnevnik dnevnog disanja" Branislav Veljković ("Filip Višnjić", Beograd), "Pozajmljena svetlost" Marije Šimoković ("Čigoja", Beograd), "Zašto se nisam rukovao sa majmunom od bronze" Veselina Mišnića ("Grafoprint", Gornji Milanovac) i "Nepoznavanje prirode" Radivoja Šajtinca (Zavod za kulturu Vojvodine, Novi Sad).

Žiri će svoju odluku saopštiti 18. juna, na svečanosti u Beogradu, u Francuskoj 7, u podne. Darodavci novčanog iznosa nagrade su kompanija "Senzal capital" iz Beograda i grad Vršac.

Nagradu su osnovali 1995. godine, uz podršku Miodraga Babića i Fondacije Hemofarm, Agencija đorđević, koja baštini pesničku zaostavštinu Vaska Pope, i svojevremeno udruženje "Vršac, lepa varoš" Nagrada će laureatu biti uručena 29. juna u Vršcu, na dan pesnikovog rođenja, tačno u podne.

Nema komentara.

Ostavi komentar