Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Stiže "Srpski Mančester": Bjelogrlić i Kuzmanović ponovo zajedno u kadru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

29. 03. 2019. Beograd

Izvor: Beta

Stiže "Srpski Mančester": Bjelogrlić i Kuzmanović ponovo zajedno u kadru

Igrani film pod radnim nazivom "Srpski Mančester", koji će se baviti ekonomskim usponom Leskovca u periodu između dva svetska rata, počeće da se snima krajem leta, a u bioskopima će se naći krajem naredne godine, izjavio je reditelj Ivan Stefanović. On je za agenciju Beta kazao da će to biti prvi igrani film o Leskovcu, "velika saga o privrednom i ekonomskom usponu grada na Veternici, koji se od turske kasabe pretvara u gradić nalik evropskim, kao i o ljudima i njihovom duhu".

"Tema filma je taj divni period Leskovca između dva svetska rata i priča o njegovom usponu, u kome dva glavna junaka, koja se vraćaju iz Prvog svetskog rata zatiču promenjene okolnosti. Glavni junak, u pokušaju da ponovo osvoji svoju devojku, mora da uspe u životu i to mu polazi za rukom uz pomoć Mite. Pravi prvu fabriku i postaje industrijalac. Ovo je jedna bajka o Leskovcu, zasnovana na istinitim događajima", kazao je Stefanović, koji je režirao i serije "Bela lađa" i "Cvat lipe na Balkanu".

Kako je naveo, glavne uloge su poverene Andriji Kuzmanoviću, Viktoru Saviću, Slobodi Mićalović i Draganu Bjelogrliću, dok se za drugom glavnom junakinjom još traga.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije