Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Ovo je prvi film koji će biti emitovan u 8K rezoluciji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

05. 12. 2018.

Izvor: B92, BBC

Ovo je prvi film koji će biti emitovan u 8K rezoluciji

"2001: Odiseja u svemiru" (2001: A Space Odyssey) reditelja Stenlija Kjubrika biće prvi film u istoriji koji će biti emitovan u 8K rezoluciji na japanskoj televiziji NHK, prenosi Bi-Bi-Si.

Japanski emiter NHK je saopštio da je od kompanije Vorner Bros tražio da skenira originalne filmove u 8K rezoluciji za potrebe njihovog novog kanala. 


Naime, slika 8K rezolucije nudi 16 puta kvalitetniju sliku u odnosu na HDTV standard. Međutim, malo je onih koji trenutno imaju adekvatan televizor ili drugu opremu potrebnu za prijem takve slike. 

NHK je za početak puštanja programa u 8K rezoluciji izabrala legendarno filmsko remek-delo "Odiseja u svemiru", koje će gledaocima doneti potpuno novo iskustvo gledanja filmova. 

"Mnoge poznate scene postaju još živopisnije, sa posebnim fokusom na detalje reditelja Stenlija Kjubrika koji su naglašeni u filmu. Gledanjem filma dobićete osećaj stvarnog putovanja u svemir, a sve to iz udobnosti vašeg doma", stoji u saopštenju kompanije NHK. 

U martu sledeće 2019. godine taj japanski kanal bi trebalo da emituje i film "Moja lepa gospođice" (engl. My Fair Lady) u kojoj glavnu ulogu tumači Odri Hepbern.


Nema komentara.

Ostavi komentar