Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Film Miloša Tomića nominovan za evropsku nagradu "Emile"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

04. 12. 2018.

Izvor: Tanjug

Film Miloša Tomića nominovan za evropsku nagradu "Emile"

Film "Muzičke traume" Miloša Tomića nominovan je za evropsku nagradu za animaciju "Emile" (European Animation Award Emile), u kategoriji za najbolju režiju kratkog animiranog filma.

Pobednici u svim kategorijama biće poznati 8. decembra, saopštio je Filmski centar Srbije, koji je podržao nastanak Tomićevog ostvarenja na konkursu za eksperimentalni film. Ovaj film domaću premijeru imao je na Martovskom festivalu proletos u Beogradu, a međunarodnu na Animafestu u Zagrebu. 


Nedavno je na Evropskom festivalu animiranog filma - BALKANIMA, dobio nagradu za najbolji srpski animirani film. Osim na Balkanimi, film je osvojio još tri nagrade: Specijalno priznanje žirija na "Anca International Animation Festivalu" i "Kinemastik International Short Film Festivalu", kao i Gran pri "Supertoon International Animation Festivala". 

Prikazan je nedavno i na festivalu "Doc Leipzig", kao i u Tokiju. Za režiju i animaciju se postarao Miloš Tomić, a dramaturg je Iva Brdar. Animatori su Jelena Milunović, Vuk Palibrk, Mario Kolarić, Marija Đorđević, Kejti Voznicki, montaža je delo Marka Simića i Marjana Rubeše, a kompozitor muzike je Vladimir Ćab.


Nema komentara.

Ostavi komentar