Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Razrešen Savić, novi v.d. upravnik Narodnog pozorišta Ivana Vujić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

21. 11. 2018. Beograd

Izvor: B92, Tanjug

Razrešen Savić, novi v.d. upravnik Narodnog pozorišta Ivana Vujić

Vlada Srbije razrešila je na lični zahtev upravnika beogradskog Narodnog pozorišta Dejana Savića i na njegovo mesto postavila rediteljku Ivanu Vujić.

To je Tanjugu rekla Vujićeva, koja je navela da je postavljena za vršioca dužnosti upravnika Narodnog pozorišta. 


To je epilog jednomesečne krize u Narodnom pozorištu u kojem je, posle smene Željka Hubača, direktora Drame našeg nacionalnog teatra, deo glumačkog anasambla tražio smenu Dejana Savića. 

Podsećamo, članovi Sindikata Drame narodnog pozorišta (SINGLUS) najavili su štrajk za 22. novembar ukoliko do tada ne dođe do promena, odnosno ukoliko Savić ne podnese ostavku ili ne bude smenjen. 

To je učinjeno danas na sednici Vlade, na kojoj je jedna od tema bila razrešenje Dejana Savića. 

Predsednik Upravnog odbora Aleksandar Gatalica podneo je ostavku, što znači da Ministarstvo kulture i informisanja mora hitno da predloži novi UO. 

Na stranici "Nije umetnički ćutati" na Fejsbuku koju vode glumci juče je objavljeno da je ostalo tri dana do štrajka kao i da je na pomolu međunarodni skandal, budući da 23. i 24. na Velikoj sceni treba da gostuje Narodno pozorište iz Budimpešte, a za 26. je zakazano gostovanje predstave "Rodoljupci" Narodnog pozorišta u Klužu iz Rumunije. 

Takođe, Narodno pozorište je za datum kada je bio najavljen štrajk zakazalo proslavu 150. godišnjice ove institucije, a obaveštenje o tome potpisao je Dejan Savić.

Nema komentara.

Ostavi komentar