Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

19. 07. 2018. Atina

Izvor: Politika

Trijumf srpske balerine

Na čelu sa prvonagrađenom Natalijom Tapić, učenici baletske škole „Lujo Davičo“ iz Beograda osvojili priznanja na 18. Međunarodnom plesnom takmičenju Helas, u Atini

Natalija Tapić, četrnaestogodišnja učenica četvrtog razreda beogradske baletske škole „Lujo Davičo“, iz klase pedagoga Jelene Milanović Ćirice, osvojila je prvu nagradu na nedavno održanom 18. Međunarodnom plesnom takmičenju Helas, u Atini. Tri treće nagrade dobile su Polikseni Kurtanović, Olja Aleksić, Jana Zimonjić, a četvrto mesto pripalo je Teodori Mirić. Sve ove mlade igrače pripremala je baletski pedagog Jelena Milanović Ćirica, a bila je ovo jedinstvena prilika da se odmere snage sa decom iz sveta.

 Natalija Tapić je prvo mesto osvojila za obe varijacije koje je igrala, a to su „Vila lutaka” i „Pahita” u kategoriji pre profesionalnih ženskih solista. U žiriju su bili Andraš Lukač, solista Bečkog i nekadašnji igrač Frankfurtskog baleta, Katerina Pavlaki, direktorka takmičenja, koreograf i nekadašnja balerina Nacionalne opere Grčke, Anastasija Peršenkova, počasni umetnik Rusije i balerina u moskovskom „Stanislavski” baletu i Silvija Cankova, nekadašnja balerina Bečke opere. Natalija Tapić je ove godine bila laureat na Republičkom takmičenju u Novom Sadu, a prošle godine je osvojila zlatnu medalju na konkursu „Kostadinka Dina Nikolić” u Pančevu.

Nema komentara.

Ostavi komentar