Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Crnohumorna komedija zabranjena u Rusiji stiže u srpske bioskope
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

21. 02. 2018.

Izvor: Tanjug

Crnohumorna komedija zabranjena u Rusiji stiže u srpske bioskope

Politički život u Sovjetskom savezu pedesetih godina dobija crnohumornu formu u novom filmu "Staljinova smrt", Armanda Lanučiija, koji će od 22. februara biti u prilici da vidi i bioskopska publika u Srbiji.

Ova ekranizacija francuskog stripa "La mort de Staline" stavlja u fokus političke mahinacije i previranja posle smrti nekadašnjeg sovjetskog lidera Josifa Visarionoviča Staljina i prikazuje ih na najzabavniji mogući način. 


Radnja filma se odvija u Moskvi, 1953. godine. Nakon smrti sovjetskog diktatora Staljina, sledi kompletni haos u vrhu vlasti, kao i borba za upražnjenu poziciju. 

Među moćnicima koji započinju nadmetanje za prevlast su Georgij Maljenkov, Nikita Hruščov i šef policije Lavrentij Berija. Kombinujući intrigu i napetost sa parodijom, ova drska komedija obećava odličnu zabavu, bar sudeći po izvanrednoj glumačkoj postavi u kojoj su Džefri Tambor, Stiv Bušemi, Rupert Frend, Džejson Ajzaks i Sajmon Rasel Bil, koji stvaraju urnebesnu atmosferu kakvu imaju najbolje engleske komedije. 

Lanučiju su saradnici u stvaranju ove priče bili Dejvid Šnajder i Ijan Martin. 

Film "Staljinova smrt" je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu, kada je dobio vrlo povoljne kritike medija i filmskih kritičara. 

Uprkos međunarodnom uspehu, u Rusiji je ovaj film izazvao velike kontroverze, zbog čega je i zabranjeno njegovo prikazivanje.


Nema komentara.

Ostavi komentar