Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

20. 10. 2010.

Manojloviću nagrada u Njujorku

Beogradski glumac Miki Manojlović osvojio je na njujorškom Gotham festivalu nagradu za najbolju mušku ulogu u filmu “Neka ostane među nama”.

Istovremeno, taj film koji je režirao hrvatski reditelj Rajko Grlić dobio je nagradu za najbolje ostvarenje.

Glumac Miki Manojlović izjavio je za B92 da je zadovoljan priznanjem, dodavši da je to prilika da se ukaže na loše stanje u domaćoj kinematografiji.

"Mislim da je ovo prilika da se kaže da je naš čovek tako kad dobije nagradu negde u inostranstvu da se ukaže na neke druge stvari, da se ne radujemo mnogo tome da kažemo da je to eksces i slučajnost, da je to plod pojedinačnog napora i ne proizilazi iz sistema koji nam je neophodan", izjavio je Manojlović.

"Ja ponavljam da je nama zakon o konematografiji neophodan, da se sa njime odugovlači i mislim da je došlo vreme da se razume da je kultura u celini, a u ovom slučaju, film - jedno ozbiljno strateško blago koje mora da se gaji, a ne da se prema njemu ponaša kao prema nečemu što je nebitno", dodao je on.

U konkurenciji je bilo 10 filmova, među kojima i najnovije delo Žan-Lika Godara "Film Socialism" i švajcarsko-makedonska kooprodukcija "Rat je završen".

Nema komentara.

Ostavi komentar