Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  "Nisam smešan po prirodi, mogu to da budem jedino ako postanem neko drugi"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

08. 01. 2018.

Izvor: B92, 100posto.hr

"Nisam smešan po prirodi, mogu to da budem jedino ako postanem neko drugi"

Glumac i komičar sa oksfordskom diplomom inženjera elektrotehnike Rouan Etkinson napunio je 63 godine. Iako je njegov život išao "običnim" tokom, sve se promenilo kada je upoznao scenaristu Ričarda Kertisa, sa kojim je pisao i interpretirao brojne komediografske tekstove.

Njegovu je karijeru u industriji zabave lansirala skeč-komedija "Not The Nine O'Clock News". Kasnije su došli Crna Guja i Mister Bin, a Etkinson je stekao status jedne od najsmešnijih osoba na planeti ikada.

Ipak, on bi se sa tim teško složio, a šta misli o svom poslu, životu i svetu u kome živi možete saznati iz 10 najboljih njegovih citata.

1. O sopstvenoj duhovitosti

"Ja, ustvari, nisam smešan po prirodi. Shvatio sam da mogu da budem smešan jedino ako postanem neko drugi."

"U dobrom društvu mogu da budem srazmerno duhovit i opušten, ali nisam proizvođač šala na pokretnoj traci. Obično sam vrlo ozbiljan."

2. O perfekcionizmu

"Šta god da uradim, uvek imam osećaj da sam to mogao da uradim još bolje. Mislim da je to stvar perfekcionizma."

"Uvek sam verovao da je perfekcionizam više bolest nego prednost. Pokušavao sam 'sa sve četiri u vazduhu', ali nikako nisam mogao da se opustim."

3. O sopstvenom životu

"Moj životni put je razbacan poput crnih pega na kravama iz Sataninog stada."

"Nikad ne žongliram sa više loptica odjednom. Držim se samo jedne, a nakon što je ostavim duže vreme se ne bavim ni sa čim novim." 4. O soptvenom poslu

"Nikada ne bih mogao da kažem da sam se oprostio sa bilo kojim svojim likom, ali je istina da se fokus sa jednog na drugi redovno menja."

"Mister Bin je u suštini dete zarobljeno u telu muškarca. Deca su u svim kulturama manje-više slična, pa je zbog toga Bin postigao bizarano veliki globalni uspeh. Sigurno je da desetogodišnjaci iz različitih kultura mogu da pronađu više sličnosti, nego što to mogu tridesetogodišnjaci. Kako odrastamo, tako usvajamo specifičnosti koje nas dele."

5. O društvu

"Kritikovati nekoga zbog njegove ili njene rase je u potpunosti iracionalno i apsurdno, ali kritikovati njihovu religiju je ispravno. To je sloboda. Sloboda kritikovanja ideja bilo koje vrste, pa makar se one nazivale i uverenjima - jedna je od temeljnih sloboda društva."

"Nikad nisam imao želju da se družim sa hrpama delikvenata iz visoke klase, radeći dvadeset minuta dnevno, a potom ostatak dana traćiti na ispijanje galona šampanjca u Parizu dok me istovremeni 'draže' mlade, ali vrlo iskusne, devojke sa francuskog sela."

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije