Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

28. 11. 2017.

Izvor: B92

Dan kada je Roki Balboa pobedio Ivana Draga

Na današnji dan, pre tačno 32 godine, film koji su gledaoci već obožavali, čije je ime postalo legenda, dobio je svoj četvrti nastavak.

"Roki 4" se prvi put pred publikom našao 27. novembra 1985. godine. Od tada gotovo da nema osobe koja se sa oduševljenjem ne seća meča između Amerike i Rusije, borbe između Rokija Balboe i Ivana Draga.

Najkraći (traje 91 minut), a ujedno najuspešniji, odneo je zaradu od čak 300 miliona dolara. Budžet za film iznosio je 28 miliona dolara.

Interesantno je da se za ulogu Draga prijavilo 8.000 glumaca. Odabran je Dolf Lundgren, koji je u celom filmu izgovorio svega četiri rečenice i pored jako bitne uloge koju ima.

Stalone je tokom snimanja završio u bolnici zbog otežanog disanja, jer ga je Lundgren jako udario u grudi u scenama „pesničenja“ zbog uverljivosti.

Roki Balboa prati svog prijatelja Apola Krida na borbu u kojoj će se Krid sresti sa ruskim borcem Ivanom Dragom, poznatijim kao Sibirski Ekspres. Savršeno spreman, u iznimno dobroj kondiciji, Drago deluje nepobedivo i nemilosrdno, što će nažalost biti kobno za Krida.

Ali ne samo da Apolo gubi meč nego i bitku za život. Balboa okrivi sebe za smrt prijatelja jer nije prekinuo borbu u pravom trenutku i izaziva Draga na meč.

Uz pomoć bivšeg Kridovog menadžera, Roki odlazi u Moskvu, odlučan da osveti smrt svog prijatelja u spektaklu pred neprijateljsko raspoloženom ruskom publikom.

Četvrti nastavak legendarnog filma je jedini za koji muziku nije komponovao Bil Konti.

Jedan od značajnih momenata u filmu je i Rokijevo pripremanje za meč koje je kasnije počelo da se prožima kroz mnoge filmove ovog žanra i tako postalo gotovo uobičajena scena.

Već tri decenije fanovi čekaju na novi obračun Rokija Balboe i Ivana Draga, koji će se konačno dogoditi, objavio je glumac, režiser i scenarista Silvester Stalone u avgustu ove godine najavivši da će snimiti film "Krid 2", nastavak hita "Krid" iz 2015. godine.

"Očekujte dosta borbi, biće nasilno! I znate da moram da udarim Draga, bez toga ne može", rekao je on.

Pretpostavlja se da ćemo u drugom delu ovog ostvarenja gledati kako se njihovi sinovi bore.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije