Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Srbija daje 62 miliona dinara za snimanje filma Rejfa Fajnsa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

12. 10. 2017. Beograd

Izvor: Blic

Srbija daje 62 miliona dinara za snimanje filma Rejfa Fajnsa

Vlada Srbije donela je odluku da iz budžetskih rezervi izdvoji 62 miliona dinara za snimanje filma "Bela vrana", u režiji britanskog glumca Rejfa Fajnsa, koji je odnedavno i državljanin Srbije.

Kako piše "Blic", razlog za finansiranje ovog projekta leži u činjenici da će Srbija biti jedna od zemalja gde će se snimati ovaj film. Novac će biti prebačen Filmskom centru Srbije, koji će na taj način pomoći britanskoj kompaniji "BBC films" u ekranizaciji biografske drame o ruskom baletanu Rudolfu Nurejevu.

Izvor "Blica" iz Nemanjine 11 tvrdi da se ovaj novac izdvaja iz budžetskih rezervi zato što nije bio planiran u Ministarstvu kulture za 2017. godinu jer je dogovor o snimanju ovog filma u Srbiji postignut nedavno. Isti izvor tvrdi da su ministri prilikom donošenja ove odluke procenili da će se uložen novac višestruko vratiti u budžet. Naime, dolazak stranih produkcija daje i čist benefit kroz angažovanje firmi i ljudi različitih profesija, iznajmljivanja hotela, stanova, plaćanje u restoranima, itd.

Film će se osim u Srbiji, snimati i u Francuskoj i Rusiji.

Inače, osnova za ekranizaciju biće roman književnice Džuli Kavane, dok je scenario za potrebe filma napisao Dejvid Her, čovek koji je bio nominovan za Oskara za najbolji scenario dva puta, za filmove "The hours" (2002) i "The reader" (2008). Glavna uloga biće poverena Olegu Ivenku, dok će Adel Ekzarkopulos igrati Klaru San, Francuskinju koja je Rudolfa Nurejeva uvela u pariske umetničke krugove i pomogla mu u kreiranju koreografija.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije