Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Milan Savić dobitnik francuskog Ordena viteza umetnosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

19. 09. 2017.

Izvor: B92

Milan Savić dobitnik francuskog Ordena viteza umetnosti

Direktor međunarodnog festivala saksofona "Belgrade SAXperience" Milan Savić jedan je od ovogodišnjih dobitnika francuskog Ordena reda umetnosti i književnosti u rangu viteza, saopštio je danas taj festival.

Ceremonija uručenja održaće se u sredu 20. septembra u 18.00 u ambasadi Francuske u Beogradu, navodi se u saopštenju. 


Savić je diplomirao saksofon na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi Gordana Tudora, a klarinet na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Ante Grgina. 

Kao saksofonista nastupao je i držao majstorske kurseve u zemlji i inostranstvu a od 2006. radi u Muzičkoj školi Josip Slavenski kao profesor klarineta i saksofona. 

Ove godine, četvrti medjunarodni festival saksofona "Belgrade SAXperience" biće održan od 4. do 7. oktobra. 

Ljubitelji saksofona moći će da slušaju klasičan, džez, tango, kao i moderan zvukusaksofona i DJ-a, u koncertnim salama širom Beograda, kao i na otvorenom prostoru. 

Festival je nastao sa ciljem da široj publici prezentuje saksofon, solo i u različitim sastavima, u različitim epohama i u različitim žanrovima. 

Na ovogodišnjem festivalu biće organizovano i veče posvećeno ženama u okviru kojeg će se predstaviti belgijska saksofonistiknja Nele Tibo kao i "LadieSaxophone Quartet".

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije