Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

13. 09. 2017. Beograd

Izvor: Danas

Pozdrav iz svemira za decu iz Srbije

U sali Kulturnog centra Beograd juče je otvorena je Nedelja ruskog filma u Srbiji "Bajke detinjstva". Od danas na 10 lokacija na teritoriji Beograda počele su besplatne projekcije. Sve prisutne na otvaranju organizatori festivala iznenadili su jednim videom snimljenim dan ranije u svemiru.

Na otvaranju Nedlje ruskog filma u Srbiji "Bajke detinjstva" desilo se nešto potpuno neočekivano za sve prisutne. Producent Filip Kudrijašov je priredio veliko iznenađenje svoj prisutnoj deci, svog prijatelja kosmonata Sergeja Rjazanskog, koji se trenutno nalazi na Međunarodnoj svemirskoj stanici zamolio je da snimi pozdrav iz Svemira za decu iz Srbije koja će posetiti Nedelju ruskog filma. 

Projekcije su namenjene najmlađima i biše održane na ukupno deset lokacija u gradu. Pored Kulturnog centra Beograd, Kulturnog centra "Vlado Divljan", Jugoslovenske kinoteke, Doma omladine Beograd i Omladinskog pozorišta DADOV, projekcije su organizovane i u prigradskim Centrima za kulturu Obrenovac, Lazarevac, Rakovica, Sopot i Mladenovac. Organizivano je preko 100 projekcija, na svakoj od pomenutih lokacija projekcije su zakazane u tri termina tokom dana.

"Ono što je najvažnije jeste da su sve projekcije besplatne. Kako je podršku ovom projektu dalo i Ministarstvo prosvete,nauke i tehnološkog razvoja očekujemo i veliki broj učenika iz osnovnih škola, koji će dolaziti u organizovanim posetama, sa opština na kojima su organizovane projekcije. Izvršnu produkciju ovog događaja potpisuje Omladinsko pozorište DADOV", navodi se u saopštenju.

Kompletan program festivala može da se pogleda na fejsbuk stranici www.facebook.com/bajkedetinstva, i na zvaničnom sajtu grada Beograda www.beograd.rs

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije