Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  "Rekvijem za gospođu J" među evropskom filmskom elitom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

24. 08. 2017.

Izvor: Tanjug

"Rekvijem za gospođu J" među evropskom filmskom elitom

Evropska filmska akademija (EFA) saopštila je da je srpski film "Rekvijem za gospođu J" Bojana Vuletića ušao u najuži izbor filmova aktuelne evropske produkcije 2016/2017, koji učestvuju u trci za nominacije za 30. Evropske filmske nagrade.

Članovi Akademije će u naredna dva meseca, glasanjem, odrediti nominacije za najbolji film i doprinose u ostalim kategorijama (režija, scenario, gluma). 


Nominacije će biti saopštene 4. novembra, a završna svečanost na kojoj će biti saopšteni dobitnici nagrada biće održana 9. decembra u Berlinu. 

U trci za nominicije za nagrade Evropske filmske akademije "Rekvijem za gospođu J" nadmetaće se sa novim filmovima Hanekea, Kaurismakija, Ozona, Zvjaginceva, Končalovskog, Vajde, Loznice, Estlunda, navodi Filmski centar Srbije. 

"Rekvijem za gospođu J", sa Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi, svetsku premijeru je imao na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu, prikazan je potom na još 25 međunarodnih i domaćih festivala (Karlove Vari, Moskva, Sarajevo…). 

Film je osvojio devet nagrada, između ostalih za najbolji film u Visbadenu i nagradu međunarodne kritike FIPRESCI u Sofiji. 

Do kraja godine, film je pozvan na još 17 festivala (Montreal, Kopenhagen, Solun, Kairo). 

Nakon učešća na Sarajevskom filmskom festivalu, Vuletićev film ovih dana učestvuje na festivalu u Vukovaru.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije