Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Rade Šerbedžija dobio poziv da se pridruži organizaciji Oskara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

03. 07. 2017.

Izvor: TPORTAL.HR

Rade Šerbedžija dobio poziv da se pridruži organizaciji Oskara

Poznati glumac Rade Šerbedžija nalazi se među 774 nova člana kojima je Američka akademija filmskih umetnosti i nauka (AMPAS) uputila poziv za pomoć u organizaciji Oskara. Na listi se nalaze i Beti Vajt, Tom Ford, Gaj Riči i Nik Kejv.

Među potencijalnim novim licima glumačkog odeljenja Akademije su Kristen Stjuart, Dvejn Džonson, Beti Vajt, Gal Gadot, Kris Hemsvort, Sijena Millr, Elizabet Olsen, Margo Robi i drugi. 


Među režiserima su Beri Dženkins, Džordan Pil, Kim Ki-Duk, Teodor Melfi, Dejvid Ajer, Fejt Akin, Lav Dijaz, Tom Ford, Ana Hui, Takaši Mike i Gaj Riči, a u muzičkoj kategoriji Džastin Timberlejk, Nic Kejv, Anđelo Badalamenti i drugi. 

Pod rukovodstvom predsednice Šeril Bun Ajzaks, u okviru Akademije su sprovedene snažne promene kako bi bilo zastupljeno što više raznolikosti. Inicijativa je tako rezultirala i povećanim brojem žena (46 odsto među 683 filmska profesionalca u 2016.) i rasnih manjina (41 odsto) koje su zatražile da se pridruže prestižnoj grupi. 

Kako se navodi u saopštenju Akademije, organizacija trenutno broji 8.500 članova, a ovogodišnji broj pozvanih je dosadašnji rekord. Pozvani su filmski radnici iz 57 država, a na listi je 39 odsto žena. Najmlađa od njih je Ela Faning s 19 godina, a najstarija Beti Vajt s 95. 

Nema komentara.

Ostavi komentar