Naslovna  |  Zabava  |  Kultura  |  Pet izvanrednih novih filmova za koje niste čuli
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

07. 06. 2017.

Izvor: NME

Pet izvanrednih novih filmova za koje niste čuli

Neki filmovi, ma koliko dobri bili, ne dobijaju zasluženu pažnju iz prostog razloga što su holivudski blokbasteri uvek mnogo razmetljiviji. Međutim, u svetu indi filmova, kako se zove nezavisna filmska scena, postoje pravi dragulji vredni gledanja.

Prethodnog vikenda je u Britaniji održan Sandens London festival, na kom su prikazani mnogi dobri filmovi, a mi vam predstavljamo pet najboljih:

"A Ghost Story"

Iako u njemu igraju oskarovac Kejsi Aflek i poznata glumica Runi Mara, nipošto nije reč o komercijalnom ostvarenju. Film govori o muzičaru koji gine u saobraćajnoj nesreći, a zatim se vraća u dom svoje partnerke kao duh. Specifično je to što Aflek na jedinstven način uspeva da odigra ulogu uprkos činjenici da je gotovo sve vreme prekriven belim čaršavom.

"Beatriz At Dinner"

Salma Hajek u filmu "Beatriz At Dinner" nije u ulozi u kakvoj smo je inače viđali. Ona igra Beatris, stručnjakinju za holističku medicinu, koja ostaje na večeri svog bogatog klijenta. Reditelj Migel Arteta na izvanredan način oslikava život meksičkih imigranata u SAD u ovom kratkom, ali moćnom ostvarenju.

"Bushwick"

Ovaj interesantni triler je siromašan dijalogom, ali zato bogat brzim akcionim scenama. Kada vojska Teksasa izvrši invaziju na njihov kraj u Bruklinu, 20-godišnja Lusi (Britani Snou) i ratni veteran Stup (Dejv Bautista) moraju da se oslone jedno na drugo, kako bi preživeli. Snou ne pruža ujednačeno dobru glumu, ali je zato Bautista izvanredan, a scene bitke realistične.

"The Incredible Jessica James"

Džesika Vilijams igra Džesiku Džejms, ambicioznu dramaturškinju u Njujorku, koja pokušava da se izbori sa bolnim raskidom. Vilijamsova je inače bila dopisnica na jednoj američkoj televiziji, ali se odlično snašla u prvoj glumačkoj ulozi.

"Crown Heights"

Kolin Vorner je nepravedno osuđen za ubistvo i "Crown Heights" govori o borbi da se dokaže njegova nevinost. Vornerova sudbina je u rukama njegovog najboljeg prijatelja Karla Kinga. Priča je zasnovana na stvarnom događaju. Glavna uloga poverena je izvanrednom Kitu Stenfildu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije