Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

14. 10. 2010.

TAKING WOODSTOCK – Ang Lee (FEST 2010)

Woodstock festival: eksplozija ljubavi, protesta i rokenrola; 500.000 ljudi koje negde treba smestiti, nahraniti i pritom ih sprečiti da unište sve pred sobom?

Ovaj film se ne bavi Woodstockom kao istorijskim, kulturološkim ili sociološkim fenomenom. Nasuprot tome, on baca pogled iza kulisa rok festivala, sa ciljem da nam ispriča Elliotovu porodičnu i ličnu dramu. Ang Lee tendenciozno zaobilazi sve „bitne" događaje, i koncerte. Rezultat je sasvim gledljiv, blago nostalgičan, na momente uvrnuto komičan film, koji na žalost nije do kraja iskoristio ni jedan od svojih potencijala.
Taking Woodstock je snimljen po memoarima Elliota Teichberga, kasnije poznatijeg kao Elliot Tiber (Martin), koji je usled porodičnih novčanih problema iskoristio svoj uticaj u minijaturnoj lokalnoj zajednici da u okolini poluraspalog motela svojih roditelja (Staunton i Goodman) organizuje rok festival. On, međutim, ni ne sluti koje će razmere taj događaj poprimiti i kakve će posledice imati na njegov život, jer će on u toku festivala doživeti i spiritualno i seksualno iskustvo.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije