Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

01. 03. 2011. Izvor:B92

Autor: 2

Otvoren konkurs za Bosi fest 2011

Konkurs za prijem radova za Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom „Bosi fest 2011“ biće otvoren do 28. marta, a rezultati selekcije će biti objavljeni 20. aprila, najavili su organizatori.

„Bosi fest", koji će imati takmičarski i revijalni deo, biće održan od 3. do 5. juna u Domu omladine Beograd. Podnaslov ovogodišnjeg festivala je „Pogled, pokret, život", a teme festivala su kultura, sport, turizam, obrazovanje, rad i život osoba sa invaliditetom.

Na konkurs se mogu prijaviti autori igranih i dokumentarnih filmova na temu osoba sa invaliditetom na engleskom jeziku ili sa srpskim ili engleskim titlom, a filmovi ne mogu da budu duži od 90 minuta. Jedan od uslova jeste i da je rad produciran u prethodnih pet godina, a svi video zapisi moraju da budu u DVD formatu.

Osim filma, na konkurs je potrebno poslati i sinopsis ili tekstualno objašnjenje dela, biografiju autora s fotografijom i podatke autora filma, a zainteresovani radove mogu slati na adresu „Bosi festa" (Masarikova 5) sa naznakom „Za konkurs Bosi fest".

Na festivalu će biti dodeljene nagrade za najbolji film, režiju, scenario kao i nagrada publike.

Festival, koji organzuje informativni centar za hendikepirana lica u Srbiji Hendi Centar „Koloseum", podržali su Ministarstvo rada i socijalne politike Srbije, Gradska uprava Beograda, Sekretarijat za kulturu, Savetodavno telo OSI pri Kabinetu gradonačelnika Beograda kao i opštine Stari grad i Vračar.

Festival, pored umetničkih sadržaja želi ne samo da prikaže svakodnevna iskustva osoba sa invaliditetom, odnos javnog mnjenja, socijalni i ekonomski položaj u kome se nalaze kao manjinska ili marginalizovana grupa, već i da kroz razmenu informacija podstakne na implementaciju primera uspešne prakse međunarodne zajednice i institucija u prevazilaženju društvene ekskluzije.

Nema komentara.

Ostavi komentar