Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Kultura

07. 10. 2010.

Premijera "Šišanja" uz dugi aplauz

Film "Šišanje", reditelja Stevana Filipovića, na premijeri u Sava centru u Beogradu ispraćen je dugim aplauzom publike koja je napunila veliku salu.

Premijerno prikazivanje filma koji je poslednjih nedelja izazavao mnogobrojne komentare, pa i pretnje, izazvalo je veliko interesovanje, prvenstveno među mladom publikom koja je oduševljeno pozdravila članove autorske i glumačke ekipe nakon projekcije.

Glavni junaci filma, tumač glavne uloge, mladi glumac Nikola Rakočević, čiji su partneri u filmu Viktor Savić, Bojana Novaković, Nikola Kojo, Nataša Tapušković, Dragan Mićanović, Predrag Ejdus, Srđan Miletić i zajedno sa ljudima koji stoje iza ovog potresnog ostvarenja, u prvom redu Filipović i koscenarista drugi. Dimitrije Vojnov, prošetali su crvenim tepihom pre premijere, a nakon projekcije nagradjeni velikim aplauzom.

Snažan i uznemirujući film o nasilju među navijačima, akcijama skinhedsa i društvenim strukturama koje manipulišu takvim grupama, govori koliko je malo pogrešnih koraka potrebno da mlad čovek uništi svoj i živote najbližih, kao i na koji način sistem zloupotrebljava zaslepljenost mladih ljudi pogrešnom ideologijom.

Film uključuje dokumentarne snimke paljenja ambasada u Beogradu u danu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i igrane scene paljenja romske mahale.

Za produkciju filma "Šišanje" zaslužni su i izvršni producent i montažer Nataša Vranješ, direktor fotografije Mihajlo Savić, kostimograf Maja Mirković i scenograf Nenad Marković. Film "Šišanje" je od 7. oktobra na redovnom bioskopskom repertoaru.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije