Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stop korupciji

26. 09. 2014.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Mojović pušten iz pritvora

U sredu je iz pritvora pušten direktor „Autotransporta“ Perica Mojović. On je uhapšen 4.septembra po nalogu višeg tužilaštva zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Sumnja se da je Mojović od 2010. do 30.6.2013.godine, tokom realizacije javnih nabavki koje je kao izvođač radova sprovodio  po zahtevu naručioca Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“,  suprotno ponudi svoje firme angažovao  veći broj preduzeća da kao podizvođači izvode  radove  koje je u postupku javnih nabavki dobio „Autotransport“.

U ukupnom obimu  pruženih i naplaćenih  usluga u ovim  javnim nabavkama  od 3.834.922.868        dinara naplaćenih od PD „TE-KO“ Kostolac,  podizvođači su angažovani  za izvedene radove i usluge u iznosu  od 704.113.449 dinara. Osumnjičeni je naložio  plaćanje  ispostavljenih faktura  ovim podizvođačima jednim  delom kompenzacijom  u vidu  isporuke uglja, u kolčini od 7.919 tona po  nabavnim cenama uglja od PD „TE-KO“ Kostolac  (2.199 dinara po toni).

Na ovaj način velikom broju podizvođača   omogućio je da daljim prometom  uglja  po tržišnim cenama  pribave  neosnovanu  imovinsku korist  u iznosu od 31.676.000 dinara, dok je firmi u kojoj je obavljao funkciju direktora  naneo imovinsku štetu,  kao i štetu na ime  neangažovanja  opreme  svoje firme  za radove  koje su izveli i naplatili  podizvođači.

Ovaj tekst proizveden je uz podršku Evropske unije u okviru programa "Jačanje medijske slobode u Srbiji" kojim rukovodi Delegcija EU u Srbiji, a implementira EPTISA Servicios de Ingenieria. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost Radija Boom93 i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Evropske unije.

pon

23.02.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 14:16

anonimus

Pa što ste ga zatvarali kad znate da je pola Gradske vlasti njegovo i pola Kostolca taj je uvezan ko al kapone, evo ćerka mu se hvali da će on da kupi rudnik Kostolac.

Odgovori
sre

07.01.

2015.

djuta [neregistrovani] u 20:41

android

normalno da je pusten .Ko zna koliko je upropastio svojom gramzivoscu ljudi porodica.sada se svrcka i dalje po svetu.bahati posoping centrima bez stida i srama ,vozi sluzbenim kolima.Pa gde to ima?Vucicu Dacicu.Veljovicu????')

Odgovori

Ostavi komentar