Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stop korupciji

29. 08. 2014.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Repedžić nestao na internetu

Uhapšeni direktor Toplifikacije Zoran Repedžić kome je određen pritvor do 30 dana, ostao je bez svoje prezentacije na internetu. Sajt zoranrepedzic.com, promotivna stranica ovog člana Srpske napredne stranke više ne postoji.

Na stranici koja se pojavila pre nešto više od godinu dana, bile su prenošeni medijski prilozi o prvom čoveku Toplifikacije, internet ankete o potrebnom broju direktora u Toplifikaciji, pa čak i glasanje o novim grafičkim rešenjima za logo Spomen parka Čačalica i JP Toplifikacija.

Repedžića je po nalogu tužilaštva uhapsila policija, a osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebe u javnim nabavkama.

Direktor iz SNS-a koji se trenutno nalazi u pritvoru u više navrata bio je u žiži javnosti zbog neshvatljivih poteza. On je nedavno čak podneo i krivičnu prijavu protiv sebe u kojoj je zatražio da se ispita njegova odgovornost za prozivke i optužbe.

Dolazak Repedžića u Toplifikaciju vrlo brzo je izazvao nezadovoljstvo zaposlenih koji u septembru poršle godine održali nekoliko javnih protesta zbog samovolje direktora i pritisaka koje je vršio na zaposlene.

Repedžić se više puta pojavljivao u javnosti ispred nepostojeće fondacije „Svim srcem za decu Požarevca“, delio donacije i poklone, a logo ove „fondacije“ okačio je i na jedan od objekata Toplifikacije kod novog vrtića na Čačalici.

Odbornik Slobodan Živković nedavno ga je javno prozvao za mahinacije u javnim nabavkama i za represiju koju trpi na radnom mestu.

Sukob između Repedžića i jednog broja zaposlenih u Toplifikaciji vrlo brzo se po njegovom imenovanju iz prostorija preduzeća proširio na internet i društvene mreže.

Javno su objavljivane fotografije službenih vozila Toplifikacije ispred porodičnih kuća i stanova direktora i drugih službenika preduzeća. Sve to uz tonski snimak Repedžića iz skupštine u kome tvrdi da će bez kompromisa stati na put ovakvim zloupotrebama.

Inače, zanimljivo je i da je prilikom hapšenja, službeno vozilo Toplifikacije bilo parkirano ispred Repedžićeve kuće.

Objavljen je i njegov zahtev Nadzornom odboru da mu se iz mase sredstava za plate svih zaposlenih isplati još jedna plata zbog toga što nije iskoristio godišnji odmor. Prozivan je za zapošljavanje u preduzeću i nagrađivanje bliskih saradnika kroz mesečne stimulacije na zaradu.

U više navrata anonimno je prozivana i gradska vlast za nečinjenje i izostanak kontrole u funkcionisanju preduzeća. Nekoliko puta za skupštinskom govornicom, odbornici su postavili i pitanje odgovornosti Nadzornog odbora Toplifikacije.

Dva dana nakon hapšenja Repedžića niko se nije zvanično oglasio iz njegove Srpske napredne stranke, ali ni iz gradske uprave Požarevca. 

Ipak, kako nam je rekao predsednik skupštine Bane Spasović (SNS), biće preduzete mere. On je naveo kako je održao sastanak sa Nadzornim odborom Toplifikacije i zatražio izveštaj o konkretnim merama koje je ovaj organ preduzeo povodom prozivki i optužbi koje su se pojavile u javnosti. Takođe, rekao je da će od zatražiti od gradonačelnika da potpiše predlog konkretnih mera koje bi trebalo da se preduzmu. Na pitanje o kakvim merama se radi, Spasović je rekao da to za sada ne želi da otkriva.

Ovaj tekst proizveden je uz podršku Evropske unije u okviru programa "Jačanje medijske slobode u Srbiji" kojim rukovodi Delegcija EU u Srbiji, a implementira EPTISA Servicios de Ingenieria. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost Radija Boom93 i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Evropske unije.

sre

03.09.

2014.

dr. šljunak [neregistrovani] u 09:34

nije valjda?

A od kada je taj Repedžić, za koga se osnovano sunja da je radio u svoju i tuđu korist, a protiv firme u kojoj je direktor (nešto kao lopov, samo komplikovanije rečeno), član SNS? Nije on član SNS! Nikada takva stranka, izvorno demokratska, zasnovana na demokratskim principima, sa osnivačima koji su so soli demokratije i koji nikada nisu bili stub bivših režima i nikada nisu učestvovali u ratnim sukobima i nikada nisu bili ministri informisanja i nikada nisu kupili diplome... ne bi u svoje redove primila tako nekog nepoštenog. To je sve SPSova ujudurma. Uostalom, na čelu komisije za konkurs direktora javnih preduzeća bio je čovek iz SPS, zar ne? Jao, on je bio u SPS, a sada je SNS. Da nije i Repedžić u SNS? Bolje da prekinem, možda će se ispostaviti da ništa nije kako mi je izgledalo.

Odgovori
pon

01.09.

2014.

kalašnjikov [neregistrovani] u 14:56

Re: napravite razliku

Kažete da su sve to lopovi iz DS-a i DSS-a. Vi ne shvataterazliku organizovanog kriminala na čelu sa SPS_ovim kadrovima i pojedinačne slučajeve iz svih stranaka. Čuo sam da se godišnje otpiše alata, repro-materijala za milion i nešto evra. Eksproprijaciju vodi neka porodica (čist sukob interesa) i rade na procenat. 50 000 evra vrede 300 000, a njima trećina. To je kadar SPS-a, doduše mnogi su prebegli u SNS ne bi li sačuvali pozicije. A da ne pričamp o tarifi za kupovinu radnog mesta, koje je bilo za ugovo na određeno 1000 evra a za stalno 3000 evra, sve do 2012-te godine, a onda je tarifa povećana i sada se kreće os 3000 evra po ugovoru do 10 000 evra za visokoobrazovane, a sve to važi i za PD TEKO i izdvojene firme. O nafti i bakru da ne pričam. U pravu si: HAPSI 20 NA SAT, ALI SVE LOPOVE.

Odgovori
sub

30.08.

2014.

Hakler [neregistrovani] u 18:47

Hapsi!

Iskreno da budem, u Kostolcu i Drmnu cuce direktori koji se nigde ne pojavljaju, ne kradu javno, ali kradu, kupuju stanove, nova kola, seckaju se po evropi i njih niko ne vidi. Ti sefovi i poslovodje u su tatini sinovi a nisu ni SPS ni SNS nego mahom DSS, DS, preletaci itd! Njih hapsite

Odgovori
sub

30.08.

2014.

Mića [neregistrovani] u 17:15

Re: nedovršeni trotoari

Ne možemo, trotoari nisu povezani. Možda za sto godina, ne gubite nadu.

Odgovori
sub

30.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 13:22

nista

veliko nista bice na kraju,setimo se samo kako su zavrsili Dulic,Miskovici,Karici,Beko,tresla se gora rodio se mis,ko je jos vratio ono sto je uzeo,Kene mozda hahahaha

Odgovori
sub

30.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 09:52

BRAVO

Samo SPS moze da vodi ovaj grad

Odgovori
sub

30.08.

2014.

Bez brige [neregistrovani] u 09:01

MAFIJA

Nista ne brinite kad sve postane privatno onda ce se legalno bogatiti mafijasi i sve vas iz JP poizbacivati napolje ! Pa kad vam pukne kicma pod bicom za minimalac onda necete imati vremena da tipkate i da pljujete po svima nego cete da zanemite i da radite sta vam GAZDA kaze. A gradjani E ONI CE DA PLACAJU KOMUNALNO UMESTO 150 DIN. 1500 din. toplifikaciju umesto 2000 placa ce 6 000 i sve ce biti rentabilno svako javno preduzevce ce prosto procvetati, izvrsitelji ce vam seci stuju pa cete na svecu da vecerate

Odgovori
sub

30.08.

2014.

TUGOMIR [neregistrovani] u 08:25

POJE VUK MAGARCA

STA SE CEKA SA OBECANIM HAPSENJIMA NEKIH DVADESETAK LICA U PD TEKO KOSTOLAC I IZDVOJENIM PREDUZECIMA.REDZEPAGIC. STETA ZA KOJU JE ON UHAPSEN SU MACIJI KASALJ U ODNOSU NA OONU U KOSTOLCU KOJU SU ONI NACINILI.GRADJANI SUMNJAJU DA SU NAVEDENA LICA PRONASLA POLITICKU ZASTITU U NOVOVLADAJUCOJ KOALICIJ SNS-SPS I DA OD OBECANIH PROMENA I BORBE PROTIV KORUPCIJE U OVOM SLUCAJU NECE BITI NISTA.IZGLEDA DA JE TO BIO SAMO POLITICKI PREDIZBORNI MARKETING SNS-A,KOJI JE DOZVOLI DA SE VINOVNICI PLJACKE VEKA U NASEM KRAJU NESMETANO SEPURE I UZIVAJU U NELEGALNO STECENOJ IMOVINI.

Odgovori
sub

30.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 00:30

Re:

Jedva čekam.

Odgovori
pet

29.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 23:03

nije on jedini

koliko ih još ima na svakom koraku, ali njih nema ko da kokntroliše lokalna uprava se prvi luda zato što i u njoj radi isti takvi a sirotinja može samo gleda

Odgovori
pet

29.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 20:12

pedigre

a imao je tako dobar pedigre.

Odgovori
pet

29.08.

2014.

Justin [neregistrovani] u 19:20

re: zemljo srbijo

A od kada to požarevljani (stari, izvorni) imaju vlast u Požarevcu. Sve neka fukara iz kojekakve zabiti, barataju sa jednim rodom i tri padeža a para da se udaviš. Inače, komentar ti je o.k.

Odgovori
pet

29.08.

2014.

Justin [neregistrovani] u 19:15

da li je to tako?

Ako je ukrao neka odgovara. Mislim da se radi o neukom čoveku, da nije lopov ali da je izuzetno bahat i pun sebe, demagog i lakoveran, u suštini prazna tikva.On čak nije ni svestan šta je uradio jer ima sopstveno poimanje pravila u poslovanju. Veliki uspeh SPS-a da ga smeste, ali Vučko za par dana uzvraća udarac. Velika čistka (hapšenja) u Kostolcu. Ako je ovaj kriv za 30000 evra, šta ćemo sa 692 000 000 evra (dobro ste pročitali) SPS-ovske krađe??????

Odgovori
pet

29.08.

2014.

vox [neregistrovani] u 17:49

vreme je da se krene,ciscenje

Pod hitno smeniti sve prvoborce SNS-a koji su iskoristili volju gradjana i clanova za svoju licnu promociju ,napredovanje i bogacenje...Njihov nerad i nesposobnost se vidi u tome sto iako slabiji SPS i dalje vedri i oblaci u gradu a grad propada...SPS oterati u opoziciju po svaku cenu,kao i nepostojeci URS...

Odgovori
pet

29.08.

2014.

Ranko [neregistrovani] u 16:29

za promene

Pa bas ti mladi izgurase Repu za direktora. I to: M...n, Z...o i V...n. Ovi reptili kako ih zoves mislim da su bili protiv. Tako da nemoj da ih branis. Vreme je da odu zato sto ne znaju da cene ni narod ni vlast vec sopstvenu bolesnu ambiciju bez obzira na cenu. Cak sta vise mislim i komentar su ili oni ili neko u njihovo ime napisali.

Odgovori
pet

29.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 14:46

xxx

Uhapsite i neke iz SPS-a!

Odgovori
pet

29.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 14:28

ddd

Smenite sve iz URS-a!Direktora Direkcije i 2 clana veca!Smenite Valjarevica i Jovica!

Odgovori
pet

29.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 14:10

Gaz

Pa on izgazio celu firmu gde je direktorovao i silna obećanja koja je dao..

Odgovori
pet

29.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 14:08

Re:

Takav covek nije za zaljenje!Dobio je ono sto je zasluzio!Optuzen je za 2 krivicna dela i proneveru oko 6 miliona dinara!

Odgovori
pet

29.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 14:00

promene

Doći će promene nemoj da se brinete kada mladi dodju na vlast i kada ovi
reptili odu u penziju jer oni samo presvlače dresove i prelaze iz stranke u stranku. Pa šta su ti narodni poslanici pa i iz Požarevca uradili za grad, šta su doprineli da nama u Požarevcu bude bolje, otišla elektromorava u kragujevac, ovaj sadašnji nezna ništa da radi sem da mešetari i tako redom.

Odgovori

Ostavi komentar