Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stop korupciji

27. 08. 2014.

Autor: 1 Izvor: Boom 93

Uhapšen

Policija je uhapsila direktora Toplifikacije, Zorana Repedžića, potvrđeno Boom 93 u Policijskoj upravi.

Repedžić (43) je uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe u vezi sa javnim nabavkama.

U međuvremenu policija se zvanično oglasila.

U saopštenju se navodi da se osnovano sumnja da je u svojstvu odgovornog lica Toplifikacije iskoristio službeni položaj i omogućio jednom novosadskom preduzeću, kao izvođaču radova, da kroz postupak javnih nabavki na montaži predizolovnih cevi i izgradnji toplopredajne stanice  na četiri lokacije u Požarevcu uvede i podizvođače koji nisu učestvovali u postupku javne nabavke niti bili prikazani u ponudama.

Na ovaj način novosadskom preduzeću omogućio je protivpravnu korist  u vidu razlike cene izvedenih radova u iznosu od 3.603.812 dinara.

Takođe se osnovano sumnja da je sproveo javnu nabavku 2014 godine, za navede  poslove koji su realizovani  2013. godine. Na ovaj način prouzrokovao je štetu  preduzeću na čijem je čelu u iznosu od 3.386.397 dinara.

Direktoru se stavlja na teret i da je suprotno odluci Nadzornog obora JP“Tpolifikacija“ angažovao  advokate i sa njima sklopio fiktivne ugovore,  a nakon toga ih isplatio u iznosu od 80.000 dinara.

Krivična prijava podneta je i protiv odgovornih lica firmi koje su učestovale u izvođenju radova, D.K. (39) iz Novog Sada zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama. Osumnjičen je da je tokom realizacije poslova zaključio ugovore sa  podizvođačima, za identične radove. Krivična prijava je podneta i protiv R.R.(48) iz Obrenovca  za isto krivično delo jer je dostavio ponudu za radove koje je već izveo zasnivajući ponudu na lažnim podacima.

Kako nezvanično saznajemo, on se jutros nije odazvao pozivu na informativni razgovor. Policija je Repedžića potražila u preduzeću u kome je direktor, ali ga tamo nije zatekla. Kasnije je pronađen i uhapšen u svojoj porodičnoj kući. 

Ovaj tekst proizveden je uz podršku Evropske unije u okviru programa "Jačanje medijske slobode u Srbiji" kojim rukovodi Delegcija EU u Srbiji, a implementira EPTISA Servicios de Ingenieria. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost Radija Boom93 i ni na koji način ne odražavaju stavove i mišljenja Evropske unije.

sre

27.08.

2014.

Zvonko Blagojević [neregistrovani] u 13:43

Demati

Molim administratora Boom 93 da se objavi da ja, pravi Zvonko Blagojević, nisam napisao prethodni komentar koji je neko potpisao mojim
imenom i prezimenom. U 12,38h bio sam na javnom mestu u prisustvu osoba koje mogu to da potvrde. Svoj stav o svemu imam ali ga nisam naveo na pomenuti način.

dr Zvonimir Blagojević

Odgovori
sre

27.08.

2014.

Goran J. [neregistrovani] u 13:41

Ko se zadnji smeje...

Zoran je samoprijavljivanjem hteo da skrene paznju nadleznih na mahinacije u Toplifikaciji sa kojima, zbog opstrukcije, nije mogao da se sam izbori.
Inace preposteni Slobodan Zivkovic je samo pomogao Zoranu u realizaciji plana.
Pravda za Zorana! Cacalica je uz njega!

Odgovori
sre

27.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 13:40

Dole socijalisti

A Zvonko Blagojevic se ponadao da ce sad njega da postave!Dobra sala!

Odgovori
sre

27.08.

2014.

Doktor [neregistrovani] u 13:33

Sljunak

Hocemo promene u gradskom odboru SNS!Zbog ovoga mora neko politicki da odgovara!

Odgovori
sre

27.08.

2014.

Cacalica [neregistrovani] u 13:30

odgovornost zamenika gradonacelnika

Sad treba politicki da odgovara onaj ko ga je postavio na to mesto!Toliko diplomiranih,mladih ljudi ceka na birou,a posla za njih nema!Samo idu na tri meseca da im udare pecat da su se javili na biro i tako u krug!

Odgovori
sre

27.08.

2014.

NIS [neregistrovani] u 13:13

sns

"Gospodin" Repedzic je trenutno na mestu na kom je trebao jos odavno da bude!

Odgovori
sre

27.08.

2014.

Micko [neregistrovani] u 13:13

Hapsi policijo!!!

E sada policijo pravac u parking servis, tek tamo šta se radi sa našim novcima..

Odgovori
sre

27.08.

2014.

Milan [neregistrovani] u 12:59

Lopov

Od ovog coveka se nista drugo i nije moglo ocekivati. Tako je kada pumpadziju postavite za direktora pored toliko mladih i obrazovanih ljudi! Sramota!!!

Odgovori
sre

27.08.

2014.

radnik toplifikacije [neregistrovani] u 12:54

hocemo odgovornost

Tako je to kad postavite nestrucnog coveka na bitno mesto i to jos direktorsko.Svi znamo kako je zavrsio fakultet i u koliko godina ali gospodin Repedzic nema morala i ovi komentari ga ne doticu ali zato je zavrsio tu gde je sad!

Odgovori
sre

27.08.

2014.

KADAR [neregistrovani] u 12:51

Birali ga slicni njemu

ON JE PREDLOG MLADENA NICICA, koji se zucno borio da bas taj covek bude na celu veoma bitnog javnog preduzeca. Posto nam trubadur KADRIRA efekti su vise nego ocigledni sta se dobije na kraju.

Odgovori
sre

27.08.

2014.

radnik u toplifikaciji [neregistrovani] u 12:46

lose gorivo

Zasto je gospodin Repedzic primio 20 radnika kad ih svaki dan vidimo kako izlaze sa posla u 13 casova i idu na pijac.Treba neko da odgovara sto je ovakvu osobu postavio za direktora JP.Sta li ce reci vladajuca koalicija u gradu Pozarevcu?Neke GO treba podhitno smeniti i postaviti prave ljude i omogucito gradjanima reprogram duga!

Odgovori
sre

27.08.

2014.

vesna [neregistrovani] u 12:44

Toplifikacija

Ako je sve ovo tačno i ako ima pravde u ovoj državi,on bi trebao na robiju bar 15 godina.On je vršio mahinacije i na pumpi gde je radio,a u jednom profitabilnom javnom preduzeću napravio haos svojim neznanjem.Šta očekivati od čoveka koji je diplomu ekonomskog fakulteta kupio kod Sneže Codex.

Odgovori
sre

27.08.

2014.

Milos [neregistrovani] u 12:42

sto oktana

Od pocetka mi je bio sumnjiv.Kako je uopste dosao na celo JP.To je pitanje za zamenika gradonacelnika.Nije gradjanima omogucio ni jedan reprogram duga!

Odgovori
sre

27.08.

2014.

Zvonko Blagojevic [neregistrovani] u 12:38

Petronije

Covek koji je do 45.godine bio tocilac goriva ne moze da bude direktor JP.Nisu gradjani ludi da ne vide bahatost gospodina Repedzica.Sta je trazio,to ce i dobiti!Najbitnije je da vise nikad nece biti direktor ni jednog javnog preduzeca!

Odgovori
sre

27.08.

2014.

Pumpadzija [neregistrovani] u 12:35

Zabela

A bio je dobar tocilac goriva!

Odgovori

Ostavi komentar