Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Naše pare

11. 08. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Raspodela novca za posebne programe u sportu

Gradsko veće usvojilo je predlog za raspodelu novca za posebne programe u oblasti sporta. Od predviđenih 10 miliona dinara, raspodeljeno je 9,35 miliona. Najviše novca dobila su 4 kluba iz Požarevca, rukometni, odbojkaški, fudbalski i košarkaški, po 800 hiljada dinara.

Sredstva su raspodeljena na ukupno 38 organizacija, kao podrška fizičkoj kulturi, predškolskom, školskom i rekreativnom sportu.

 

Predloženim programima mahom su zahtevana sredstva za pokrivanje troškova organizovanja škola, turnira, iznajmljivanja objekata za trening, ali za nabavku opreme, pomirivanje troškova takmičenja i isplate različitih vrsta naknada i sportskih stipendija.

 

Najviše novca, po 800.000 dinara odobreno je za programe Muškog rukometnog kluba „Požarevac“, Odbojkaškog kluba „Mladi radnik“, Fudbalskog kluba „Radnički 1926“ i Košarkaškog kluba „Požarevac“. Pored njih po pola miliona dinara dobili su Ženski odbojkaški klub „Mladi radnik“ i Ženski rukometni klub „Požarevac“, dok je Teniskom klubu „Požarevac“ odobreno 450.000 dinara.

 

Za ovih sedam klubova dobilo je približno polovinu sredstava iz budžeta za ove namene.

 

Iznos pojedinačnih zahteva kretao se i do 3,4 miliona dinara koliko je tražio OK „Mladi radnik“.

 

Podsećamo da su navedena sredstva tek deo ukupnog budžeta za razvoj sporta i omladine, kao i da je početkom godine izvršeno rangiranje i raspodela više od 60 miliona dinara na ime podrške lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima.

 

 Kompletnu listu možete pogledati OVDE

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar