Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Naše pare

17. 11. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Propala javna nabavka. Reversna osmoza na čekanju

Nije izvesno kada će biti osposobljen sistem reversne osmoze na izvorištu Meminac, sa kojim bi se dobilo stabilnije snabdevanje građana Požarevca vodom za piće. Javna nabavka za izradu projekta sanacije postrojenja 15.novembra je obustavljena jer Vodovod nije dobio nijednu ponudu.

O aktiviranju reversne osmoze počelo je da se govori prošle godine kada je došlo do pogoršanja kvaliteta vode za piće. Međutim, godinu dana kasnije ne zna se kada će ovo postrojenje koje grad dobio još 2001.godine, biti pušteno u funkciju.

Sa postrojenjem bi Požarevac mogao da dobije 40 do 60 litara vode koja je za piće

U septembru, po ukidanju vanredne situacije u vodosnabdevanju  aktivnosti na vodosnabdevanju grada Požarevca zdravom pijaćom vodom su sa Štaba za vanredne situacije prešle na Vodovod.

Javna nabavka za izradu projektne dokumentacije raspisana je početkom novembra, da bi pre nekoliko dana bila obustavljena jer nije bilo ponuda.

Na izvorištu "Meminac" 2001. godine je u okviru postojeće crpne stanice "Šećerana", montirano postrojenje za reversnu osmozu sa neto kapacitetom od 29 l/s. Ovo postrojenje snabdevano je vodom iz dva nova bunara. Nakon prečišćavanja na postrojenju voda bi se transportovana u sabirni rezervoar, gde bi se mešala u određenoj razmeri sa sirovom vodom iz druga dva bunara i transportovala u vodovodni sistem grada Požarevca.

Ovakav sistem rada izvorišta "Meminac" nije do kraja realizovan, radio je veoma kratko i prestao sa radom ubrzo po montiranju postrojenja za reversnu osmozu.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

uto

22.11.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 10:01

Re: lose poredjenje

Cuprija dobija fabriku sa 1500 ljudi, Zajecar ima proizvodnju Gorenja i drzavnu Agenciju za razvoj...mi smo gori od njih, svih.

Odgovori
pet

18.11.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 19:47

žao mi je zidova

Naravno da je za pohvalu i rad i rezultati rada, ali da bi priča bila potpuna i u skladu sa temom, uvažene sugradjanke su od vas, autora teme i teksta,trebalo da budu pitane i sledeće.Da li ste članovi pol.stranaka, kada ste prvi put postale ćlanovi i koje pol.stranke, koliko ste pol.stranaka promenile u toku obavljanja funkcije - direktora i šta još treba raditi da bi bila tu gde jesi.Odgovori na ova pitanja biće dobre smernice nekim novim ženama koje dolaze a i obradjena tema dobiće na kvalitetu i istinitoj slici.

Odgovori
pet

18.11.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 16:13

Re: uslovi???

Ispunjavaju mnogi uslove ali neće da se bakću s nama. Pa sad vidite gde se Požarevac danas nalazi. Priče o navodnim nameštaljkama teraju svakog normalnog što dalje odavde.

Odgovori
pet

18.11.

2016.

maximus [neregistrovani] u 16:00

android

I ja sam se pitao zasto jos uvek nemaju hadrovski kolajder. Mislim da bi u skoroj buducnosti morali da ga nabave.

Odgovori
pet

18.11.

2016.

Tabačnica resident [neregistrovani] u 13:34

Požarevac->Cern

Interesuje me kada će već jednom gradska vlast da nabavi Hadronski Kolajder.

Odgovori
pet

18.11.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 10:02

Re:

socijalisticki mentalitet cekanja i tipicnog psovanja, odavno je poznat u Pozarevcu, i to znaju svi! Pozarevac nikad nece biti grad prvog reda, uvek ce se pricati o Pozarevcu kao nekoj zabacenoj skretnici, kao sto je Majdanpek, Cuprija, Zajecar, Negotin i td!

Odgovori
čet

17.11.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 19:13

Valjarko je bolji

Dok je Valjarko radio javne nabavke, svaka je uspela, doduse sa malo vecim cenama, a sada kada Bane sve to organizuje preko njegovih "strucnjaka", sve stalo...Valjarevicu, preuzmi stvar u svoje ruke, oprosticemo ti i koji procenat vise, ali cemo bar imati vode!

Odgovori
čet

17.11.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 18:39

uslovi

Kakvi su uslovi za ucesce u javnoj nabavci?Neverovatno je da niko nije sposoban u Srbiji da ispuni uslove tendera!!!

Odgovori

Ostavi komentar