Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Naše pare

02. 11. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Požarevcu potreban efikasniji taksi prevoz?

Gradska uprava u Požarevcu raspisala je javnu nabavku za izradu Studije prevoznih zahteva i definisanje potrebnog broja taksi vozila za Grad Požarevac. Jedan od ciljeva izrade studije je da se utvrdi optimalan broj vozila za grad i cena usluge, kao i da se podigne nivo kvaliteta taksi usluge i efikasnosti sistema prevoza.

Prema nezvaničnim podacima, u Požarevcu trenutno saobraća oko 160 taksi vozila.

U dokumentaciji koja je objavljena uz javnu nabavku navodi se da je osnovni povod za izradu studije posledica više uzroka i problema koji su identični u skoro svim našim gradovima.

U uslovima svetske ekonomske krize u našoj zemlji, došlo je do dramatičnih promena u okruženju, pada ekonomske stabilnosti stanovnika, promena u  pravnoj i ekonomskoj sferi života i rada, što je imalo bitnog uticaja i na transportni sistem u gradovima.

Pad životnog standarda u proteklom periodu, uslovio je povećanu potražnju za bavljenje delatnošću  taksi  prevoza, što za posledicu ima upotrebu vozila  velike starosti sa minimalnim ulaganjima u njihovo održavanje.

Praktično, ovakva situacija je dovela do porasta taksi vozila i vozača u svim našim gradovima, bez ozbiljne kontrole njihovog kvaliteta, odnosno uspostavljanja potrebnih preduslova i mehanizama za trajnim i stabilnim obavljanjem ove delatnosti.

Poslednjih godina, u gotovo svim našim gradovima, došlo je do povećanja kapaciteta taksi usluga koji su po pravilu veći od stvarnih, potreba.

Ovi sistemi rade sa nedovoljnom  efikasnošću i iskorišćenjem, pa je potrebno preispitati postojeći obim i cene usluge kako bi se realizovao prihod koji bi ovoj delatnosti omogućio prostu ekonomsku reprodukciju i dalji razvoj, u skladu sa savremenim zahtevima.

S druge strane, problem je u tome što deo taksi vozača koristi ovu delatnost kao dopunsku  delatnost, što pogoršava uslove na tržištu za one koji isključivo žive od ove delatnosti.

Ovakvo  nepovoljno  stanje  karakteriše  i  grad  Požarevac,  što zahteva hitno sistemsko rešavanje kako bi taksi prevoz kao sistem mogao efikasnije da se kontroliše što bi dovelo do kvalitetnijeg funkcionisanja.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

čet

03.11.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 09:22

Ne mrsite!

Ljudi se ne bave taksiranjem iz besa, muka ih je naterala, ostali su bez posla.Nesposobna gospodo na čelu sa Spasovićem, otvorite nova radna mesta, rado će taksisti da rade druge poslove za normalnu platu.
Šta vi znate o taksi prevozu? Zloupotrebljavate državna vozila, predsednik opštine u Švajcarskoj nema službeni automobil.Koristi gradski prevoz i biciklu.
Smanjite ljudima poreze da bi mogli da održavaju vozila, da bi bili bezbedni i putnici u taksi vozilima. Kada je Valjarević kupio novog PASSAT-a od naših para, gde ste bili gospodo iz gradske vlasti?

Odgovori
sre

02.11.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 19:32

taxi je ok

Godinama koristim taxi u Pozarevcu i apsolutno sam zadovoljan kako cenom tako i kvalitetom usluga. Da li ih ima dovoljno je druga prica. Obicno su problem takozvani privatnici koji vrlo cesto varaju ljude.

Odgovori
sre

02.11.

2016.

Dragan [neregistrovani] u 18:57

android

Bilo bi potrebno i uvesti reda u "parking" obelezeni za taksi vozila sa obe strane ulice V.Dugosevica. Vrlo cesto sva mesta su im popunjena a dolazeca taksi vozila bahato staju u koloni iako nema mesta, zauzimaju deo kolovoza i suzavaju ga, pa se cesto desava da ne moze da se od njih prodje. Iskreno, ako je vec dolazak na radio poziv, nema potrebe da oni uopste budu u toj ulici.

Odgovori

Ostavi komentar