Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Naše pare

18. 10. 2016. Požarevac

Autor: M.Ljubisavljević Izvor: Boom93

Raspoređen novac za NVO

Grad finansira i sufinansira deset projekata nevladinih organizacija u Požarevcu. Za šest od deset projekata odobrena ista suma novca.

Socijalna i zdravstvena zaštita, briga o deci i mladima i zaštita ljudskih i manjinskih prava su tri oblasti za koje je dato 757.870 dinara. Novac je podeljen na deset projekata, a zanimljivo je da je za šest od deset njih odobreno po 70.000 dinara.

Najviše projekata prijavljeno je u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite. Konkurisale su organizacije za slepe, gluve i nagluve, civilne invalide rata, ali i organizacije koje se bave cerebralnom i dečjom paralizom, Daunovim sindromom, autizmom i mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

Za brigu o deci i mladima data je ukupno 151.000 dinara za dva projekta, dok je Udruženje Roma Braničevskog okruga jedino udruženje koje je dobilo novac (110.000 dinara) u oblasti zaštite i promocije manjinskih prava.

Odbijene su prijave "Osnaživačkog centra 24" iz Požarevca za projekat omladinskog aktivizma, ali i projekat "Lider-ka a ne štreber-ka", koji je podnela "Požarevačka gimnazija-fondacija Požarevac".

Bilo je i nekoliko odbačenih prijava. Konkurs namenjen nevladinim organizacijama, otvoren je 20. septembra, a zatvoren tri nedelje kasnije. Nezadovoljnima su na raspolaganju prigovori.

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

Nema komentara.

Ostavi komentar