Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Naše pare

14. 10. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Ko je interni revizor u Požarevcu?

Iako je odluka o osnivanju interne revizije u Gradu Požarevcu stupila na snagu još 18.septembra, nije poznato da li je i koga je gradonačelnik postavio na to mesto. Podsećamo da je prema odluci gradonačelnik to trebalo da uradi u roku od osam dana od stupanja na snagu ove odluke.

Početkom sedmice, gradonačelnik Bane Spasović je odgovarajući na pitanje Boom 93 ko je novi interni revizor,samo  rekao kako će uskoro biti postavljen.

Obaveza uspostavljanja interne revizije uvedena je propisima pre više godina, ali Požarevac bi tek sada trebalo da formira ovu službu. U novoj sistematizaciji radnih mesta interna revizija je pre šest meseci dovela do svađe tadašnjih koalicionih partnera u lokalnoj vlasti, SNS-a i SPS-a.

Nekadašnji pomoćnik gradonačelnika Vukica Vasić bila je viđena za to mesto, što je izazvalo revolt kod naprednjaka, a sve je dovelo do blokade rada gradskog veća.

Sadašnja vlast je prilikom izrade nove sistematizacije Vukicu Vasić ostavilo kao neraspoređenu, a novi gradonačelnik Bane Spasović je 11.septembra doneo novu odluku o internoj reviziji koja je stavila van snage odluku prethodnog gradonačelnika Miomira Ilića od 12.februara ove godine.  

Inače, interna revizija je funkcionalno i organizaciono nezavisna  od delatnosti koju revidira, a u svom radu odgovara neposredno gradonačelniku.

Pod lupom interne revizije biće direktni i indirektni korisnici budžeta, kao i javna preduzeća i drugi korisnici.

Nije jasno kada će ova služba početi da funkcioniše u Požarevcu čiji budžet ove godine „češlja“ Državna revizorska institucija.

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

pon

17.10.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 10:01

Pravi covek!

Vukica je savestan i izuzetan radnik.Ako ima pameti i sluha ova vlast ce to prepoznati.

Odgovori
sub

15.10.

2016.

anonymousИван Драгутиновић [neregistrovani] u 23:09

Она је била професионалац...

Камо срећа да Вукица Васић има нека задужења, па макар била и нови интерни ревизор.То кажем аргументовано, јер за њу са својим радним успесима штета је да буде присвајана од било које политичке странке. Она је била професионалац, притом има пријатну харизму у опхођењу са људима.И оно што многи јавни радници из политике немају: држи задату реч. Понављам Вукица Васић треба да буде самостална, ревизор , али не и члан било које политичке странке.

Odgovori

Ostavi komentar