Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Naše pare

20. 08. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Grad će dodatno platiti strelce protivgradne zaštite

U novom rebalansu budžeta koji se očekuje uskoro biće planiran dodatni novac kojima će biti plaćeni strelci protivgradne zaštite. Gradsko veće odobrilo je 1,3 miliona dinara za 28 strelaca za isplatu u periodu od 6 meseci koliko traje protivgradna zaštita. Inače, strelci primaju svega 4.000 dinara neto mesečno u periodu između 15.aprila i 15.oktobra.

Pored opremanja protivgradnih stanica novim raketama, Grad Požarevac predvideće dodatna sredstva za naknade strelcima.

Protivgradna zaštite je poslednjih godina u izuzetno lošem stanju, pre svega zbog lošeg načina na koji je čitav sistem uređen. Ljudi koji su zaduženi za intervenciju u slučaju nailaska gradonosnih oblaka loše su plaćeni, a do prošle sezone nisu raspolagali ni sa dovoljnim brojem raketa za reagovanje tokom sezone odbrane od grada.

Inače, više mesta u Srbiji je proteklih meseci pretrpelo ozbiljnu štetu zbog gradonosnih padavina. S druge strane, u Požarevcu kažu da ne žele da bilo šta prepuste slučaju.

Sezonu su počeli sa solidnom opremljenošću jer su prošle godine nabavili 90 raketa za 14 stanica na svojoj teritoriji.

U međuvremenu, javnom nabavkom kupljeno je još 120 raketa. Ove i prošle godine je za ove potrebe izdvojeno ukupno oko 7 miliona dinara.

Sada se izdvaja i dodatni novac za strelce, po zahtevu koji su sami strelci uputili lokalnoj samoupravi.

Inače, na području grada Požarevca postoji 14 protivgradnih stanica raspoređenih po okolnim selima. U svakoj stanici postoje dva izvršioca. Najčešće radi se o supružnicima ili članovima iste porodice. Požarevački strelci imaju između 18 i 81 godine.  

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

Nema komentara.

Ostavi komentar