Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Naše pare

10. 08. 2016. Požarevac

Autor: M.Ljubisavljević Izvor: Boom93

Grad platio salu za fizičko, renovira se i kabinet

Fiskulturna sala i kabinet za elektrotehniku renoviraju se u Politehničkoj školi u Požarevcu. Osvežavanje sale za fizičko vaspitanje platio je Grad, a kabinet se finansira iz više nezavisnih donacija privatnih firmi.

Fiskulturna sala Politehničke škole doskora je u sebi imala laminatni pod, "tarket". Sada će ovaj pod biti zamenjen savremenom sportskom podlogom, tarafleksom. Tarafleks je podloga korišćena na poslednjih deset Olimpijskih igara, od Montreala 1976. godine naovamo. Reč je PVC podlozi koja olakšava doskok zglobovima i štiti ih.

Na tarafleksu svakodnevno trenira 6.000.000 sportista i dece, a podovi 70.000 sala u svetu je pokriveno ovom PVC podlogom. Ova vrsta podova se smatra i znatno jeftinijom za održavanje od starih drvenih parketa. Drveni parket je inače do pre desetak godina bio u fiskulturnoj sali Politehničke škole.

Tada je zamenjen spomenutim tarketom, koji je propadao relativno brzo zbog vlage. Direktor Politehničke škole Darko Radovanović kaže za Boom93 da se pod u više navrata zbog vlage i dizao. Zato će se u okviru renoviranja raditii i na hidroizolaciji čitave sale. Sala se delom nalazi pod zemljom pa se voda bez odvodnih kanala lako slivala prema zidu i kvasila ga.

Za 3,1 milion dinara koliko je grad obezbedio, praviće se i trotoari sa odvodnim kanalima u dvorištu škole, pa bi time trebalo da se na minimum svede uticaj kišnice na unutrašnjost sale.

Inače, posao na zameni podova u fiskulturnoj sali zaključen je sa firmom Muskulus iz Beograda na iznos 3.101.400 dinara sa PDV-om, nakon sprovedenog postupka javne nabavke.

Radovanović kaže da se osim sale sređuje i kabinet za elektrotehničke predmete. Novi ampermetri, voltmetri, stolovi, led rasveta i LCD televizor trebalo bi da krase novi kabinet. Pod će biti zamenjen i u kabinetu, s tim što će tu i u biblioteci biti ramešteni zdravi delovi tarketa iz sale. Dok salu uređuje firma "Muskulus" iz Beograda, kabinet renovira više nezavisnih izvođača. Detalji saradnje sa njima ne otkrivaju se jer je reč o dobrovoljnoj donaciji privatnih firmi.

Direktor Politehničke škole kaže da će kabinet najverovatnije biti renoviran do početka nove školske godine i da će mu namena nakon renoviranja biti proširena. S druge strane, sala se očekuje do polovine septembra, do kada će đaci fizičko raditi napolju. Svečano otvaranje planira se za Dan škole početkom oktobra.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

čet

11.08.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 21:59

Re:

Ko je pre par godina radio salu za fizicko?
Pitanje za direktora Elektromorave!!!

Odgovori
čet

11.08.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 11:09

Hm

Bravo, hajde sada grad da se isprsi i za medicinsku skolu, koja uopste nema salu za fizicko, nego moraju da vuku opremu i po svakakvom vremenu da pesace do Hale sportova!

Odgovori
sre

10.08.

2016.

prosvetar [neregistrovani] u 22:34

android

Medicinska skola i dalje bez ikakve sale za fizicko, a ovde tarafleks, blago nama...

Odgovori
sre

10.08.

2016.

bm [neregistrovani] u 15:49

android

Dzabe kabinet kad je pradavacki kadar u tom kabinetu ravan 0, sala za fizicko je radjena pre 5-6 godina, i moze da se radi jos 100 puta ona ce da ostane podrum, kosarka i odbojka se igraju ocajno ispod ovog niskof plafona...2

Odgovori

Ostavi komentar