Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Naše pare

09. 08. 2016. Požarevac

Autor: M.Ljubisavljević Izvor: Boom93, Direkcija za izgradnju

Za asfaltiranje prosečno 4,3 miliona po ulici

Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju grada Požarevca" objavila je presek realizacije dosadašnjih planova asfaltiranja ulica. Od 38 ulica predviđenih za asfaltiranje, asfaltirano je 17. Za sve planirano se ukupno izdvaja 165 miliona dinara.

Novac se izdvaja iz Programa mera za unapređenje života na teritoriji grada Požarevca.

Programom  vrši  se  raspodela  sredstava  ostvarenih  od  naknade  po  osnovu  korišćenja  mineralnih  sirovina  na  teritoriji Grada Požarevca, u iznosu od 164.400.000 dinara, za unapređenje  uslova  života  u Gradu Požarevcu u 2016.godini.

Sredstva koja se koriste od naknade ostvarene po osnovu eksploatacije mineralnih sirovina. Više ostvareni neraspoređeni
deo prihoda za 2015. godinu iznosi 3.855.893,96 dinara, a očekivani prihod od ove naknade u 2016. je 160.544.106,04 dinara.

Izveštaj "Direkcije" sugeriše da su radovi u toku na šest lokacija. Najveća investicija je 25 miliona dinara na konačnom sređivanju Šumadijske ulice u Požarevcu. Prometna ulica je odavno u lošem stanju, trenutno se u njoj menja stara vodovodna mreža, nakon čega će početi i asfaltiranje. Uz to, stanari Šumadijske dobijaju i nove trotoare.

Hilandarska, Stevana Sremca i Vladimira Nazora su takođe neke od ulica koje "Direkcija" spominje kao skuplje. Njihovo asfaltiranje košta ukupno 13,8 miliona. Narednih dana, trebalo bi da počne i uređenje Barske ulice u gradu. Javne nabavke završene su i za Viktora Igoa, Bratstva i Jedinstva, Maksima Gorkog, Kobasovu, Kadinjaču, Slovensku i Novosadsku.

Kostolčani su ispred sportske hale dobili igralište, još nekoliko ulica se sanira, s tim što se za sve to odvaja ukupno 9 miliona dinara. Stari Kostolac bi uskoro trebalo da bude znatno prohodniji, budući da se za obnavljanje Glavne ulice u ovom selu odvaja 10 miliona.

Asfalt je "prošao" kroz neke od ulica u Klenovnku, Ostrovu, Bratincu, Kasidolu, Trnjanu, Drmnu, Bradarcu, Maljurevcu, Brežanu, Dubravici i u naselju Bare, dok će Kličevac i Petka tek dobiti asfalt u po jednoj ulici. Izvođači radova su Preduzeće za puteve iz Požarevca i salakovački Neimar put.

Gradski većnik zadužen za mesne zajednice Srđan Radovanović rekao je da je bilo problema koji su u hodu rešavani i da investicije za sada idu po planu.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.


pet

12.08.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 08:16

Bruka

More motka vama fali čelnicima grada i direkciji za izgradnju.

Odgovori
čet

11.08.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 15:56

grad rupa

Jedino u opancima se moze hodati po gradu. Svi napreduju a mi nazadujemo.

Odgovori
sre

10.08.

2016.

Kaldrma [neregistrovani] u 15:07

Požatevac

Bruke jedne raskopan je ceo grad.Asvaltirajte ulice neradnici,lenčuge.

Odgovori
sre

10.08.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 12:06

sramota grada

Treba da se asfaltira ceo grad. Ovo je sremota!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije