Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Naše pare

05. 08. 2016.

Autor: U.Urošević, J.Jacić Izvor: Boom 93

Šta očekujete od gradskog bazena?

Na gradskom bazenu ne mogu da se pohvale posećenošću ove godine. Sa 21.000 prodatih dnevnih ulaznica do sada, bazen nije ni blizu prošlogodišnjem rekordu od 37.000 dnevnih karata. Problemi sa kvalitetom usluga i dostupnim sadržajima postoje. Direktor Kulturno sportskog centra Nenad Mitić kaže da je potrebno više novca.

Za 30 godina koliko postoji bazen, utisak je da se u pogledu sadržaja koji su dostupni građanima malo toga promenilo.

Osim kupanja u velikom i dečjem bazenu koji se pune vodom iz gradske vodovodne mreže, suncobrane ćete imati ukoliko izbegnete gužve, za ležaljke po komadu plaćate dodatnih 100 dinara, kao i depozit od 100 dinara u slučaju da se ležaljka ošteti ili ne bude vraćena, a sve to iako ste već platili ulaznicu od 150 dinara. Problem koji je postojao do pre tri nedelje je taj što kupači sami moraju da nose ležaljke. Mitić kaže da se ovo promenilo i da su sada radnici u obavezi da vrše tu dužnost.

Možete da se osvežite pićem i pojedete nešto, ali je kako komentarišu građani na društvenim mrežama, nivo usluge ispod poželjnog.

U KSC kažu da razumeju građane koji su nezadovoljni, ali da sami mogu malo toga da urade. Broj zaposlenih je poslednjih godina smanjen i angažovani su ljudi koje Centar u tom trenutku ima na raspolaganju.

Sav prihod koji se ostvaruje od prodaje ulaznica direktno ide u budžet grada, dok je jedini prihod ustanove zarada od bifea i ležaljki.

 

Ove godine najviše novca potrošeno je na popravku već dosta starog bazena. Direktor Nenad Mitić kaže da je potrebno još, kako bi se uredilo kupatilo koje je u lošem stanju. Da ima više novca na raspolaganju moglo bi da se razmišlja i o dodatnim sadržajima poput vodenih tobogana.

On je izrazio očekivanje da će boljom organizacijom na svim nivoima doći i do unapređenja kvaliteta usluga koje se pružaju građanima.

 

 

Uloženo

 

Zanimljivo je uporediti ulaganja u bazen prošle i ove godine. Dok je u 2015.godini budžet prihodovao od bazena oko 6,2 miliona dinara, pred sezonu 2016.godine ulaganja su iznosila 1,3 miliona dinara.

 

 

Kako unaprediti usluge i šta bi građani želeli da vide na bazenu od sadržaja? Odgovore možete ostaviti u komentarima.

 

 

Akcija za neplivače

 

Nenad Mitić rekao je da se akcija „Grad bez neplivača“ odvija uspešno već drugu godinu za redom, a u organizaciji Opštinskog saveza za sportsku rekreaciju i fizičko vaspitanje "Partizan", koje je od grada dobilo sredstva kako bi sprovelo besplatnu obuku svih učenika koji završe prvi razred.

Svi oni stariji od prvaka mogu pohađati časove plivanja po ceni od 2.500 dinara mesečno za deset do petnaest časova u trajanju od 30 minuta. Prošle godine obuku je završilo 150 prvaka, a ove godine do sada 92, a očekuje se da će taj broj biti između 120 i 150 nakon završetka poslednje četvrte smene obuke. 180 polaznika ove godine plaća obuku.

KSC je „Partizanu“ dao bazen na korišćenje po ceni od 70.600 dinara, a za uzvrat dobija četiri spasioca, od kojih su tri u svakom tenutku na bazenu. Spasioce plaća „Partizan“.

 

Tekst je deo projekta „Gde idu naše pare“ koji je finansijski podržao Grad Požarevac u okviru sufinansiranje projekata medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini.

sub

06.08.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 15:24

fuj

puni se vodom iz gradske mreze,dovoljan razlog da se zaobidje u sirokom luku

Odgovori
sub

06.08.

2016.

anonymous012 [neregistrovani] u 00:55

u sustini

Bazen ko bazen je ok, mi manje zahtevni ocekujemo da samo higijena bude na odredjenom nivou, sto nije slucaj ove godine, kako se iz nekih nepouzdanih izvora da cuti da voda uopste nije menjana od pocetka sezone.

Odgovori
pet

05.08.

2016.

kriticar nesposobnih [neregistrovani] u 22:43

Dokle vise lazna obecanja i nerad ??

Kako sad kad dosli na vlast nema novca ?? Pa pred izbore obecavali novi zatvoren bazen a sada nemaju novca ni da poprave kupatilo a kamoli nesto vise.To se zove drugovi NEZNANJE,NESPOSOBNOST.Garantujem da bi za 1 godinu napravio rekord od 50.000 prodatih ulaznica,to u stvari svako sa imalo logike bi napravio.Znaci ulozis veca sredstva i ocekujes vece prihode.Sramota sta napraviste od gradskog bazena,izgleda kao da smo u 90-setim godinama.
Ne mozes da drzite zatvorenu seku za ulaganja,a da ocekujete da u tu saku udje neka zarada ( mada vase plate redovno legnu na racun,pa prodali vi i 1 kartu tokom cele godine ).

Odgovori
pet

05.08.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 19:01

Bruka

Plaza Topoljar je zakon ove godine!!!

Odgovori

Ostavi komentar