Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Naše pare

28. 07. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Za 25 ljudi do 3.600 EUR da pokrenu posao

Organizacija HELP potpisala je danas ugovore o donaciji sa 25 korisnika iz Grada Požarevca koji će dobiti opremu kako bi mogli da pokrenu ili prošire posao. Prošle godine je 31 osoba dobila donaciju i svi su ostali u poslu, tvrde u ovoj nemačkoj organizaciji.

Na HELP-ov konkurs prijavilo se 87 zainteresovanih, koji su prošli dve etape selekcije. Među 25 potpisinka ugovora polovina su pripadnici romske manjine. Vrednost grantova je između 1.500 i 3.600 EUR.

Po prvi put dodeljuje se grant od 3.600 evra. Tri osobe bi trebalo da dobiju opremu u toj vrednosti,  a posebna obaveza korisnika je da zaposli lice sa biroa.

Građani koji su se prijavili bave se ili nameravaju da se bave zanatskim uslugama i poljoprivredom.  

Marija Ristevski dobija opremu za otvaranje kozmetičkog salona. U posao ulazi sa 20 godina. Namerava da zaposlo jednog radnika, a u zavisnosti od razvoja posla.

Živoslav Stojadinović otvara frizerski salon. U poslu je poslednje 23 godine. Uglavnom je radio za druge i imao jedan neuspešan pokušaj samostalnog obavljanja delatnosti. Mušterije već ima u najavi i nada se da će opstati na tržištu.

U HELP-u kažu da su svi koji su prošle godine dobili donacije u Požarevcu opastali u poslu i da rade.

„Ne bismo bili danas u Požarevcu da njihovi rezulati nisu zadovoljavajući. Pokazalo se da su uz ovu pomoć koju su dobili uspeli da održe u poslu“, rekao je Džonatan Koko, stručni saradnik HELP-a.

Direktorka kancelarije nemačke organizacije u Srbiji, Aleksandra Brkić je navela da se grantovi dodeljuju u okviru projekta koji se sprovodi od 2014.godine i da je ovo drugi ciklus. Projekat je vredan 1,8 milion EUR, a u Požarevcu se u dva ciklusa dodeljuje 215 hiljada EUR.

Učešće Grada Požarevca iz budžeta je oko 567 hiljada dinara, a prošle godine je 16 pripadnika u kategoriji ugroženog stanovnika dobilo podršku za pokretanje posla, rekao je član gradskog veća, Dejan Krstić.

Pored Požarevcu, projekat koji ima za cilj smanjenje siromštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanje marginalizovanih i ugroženih grupa, sprovodi se u Kruševcu, Leskovcu, Obrenovcu, Prijepolju, Trsteniku, Vladičinom Hanu, Vlasotincu i Vranju.

Projekat finansira Švedska agencija za međunarodnu saradnju „Sida“.

čet

28.07.

2016.

Pozarevljamin [neregistrovani] u 15:16

android

Mislim da mesate konkurs nacionalne sluzbe i ovo. Kritikujete ovog sto sisa pse a covek kolko znam napravio odlican biznis.

Odgovori
čet

28.07.

2016.

pozarevljanin [neregistrovani] u 15:14

android

Zanima me ovaj anonimus koji kaze da je odbijen a ima ekstra ideju. Ko je i koja mu je ideja. Kolko sam razumeo za dve godine 31+25=56 lica. Ako svabe kazu da svi rade to je to. Nece svabe i svedjani tako tek da bace pare. Bravo za grad sto je ovo doveo ovde ovo je jedino zaposljavanje.

Odgovori
čet

28.07.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 13:13

HVALA!

HVALA HELPU ZATO STO SU MI POMOGLI DA SHVATIM DA MI NIKO NECE POMOCI,I DA MORAM SAM SVE DA OSTVARIM!I ENECI TAKODJE...Neka oni pomazu frizerske ,kozmeticke,i salone za pse...samo napreduje,prave ideje nemaju sanse.

Odgovori
čet

28.07.

2016.

kuM [neregistrovani] u 13:12

A STA SE DESILO

Ajde malo proverite sta se desavalo sa prethodnima koji su dobili pare da otvore radnje. neki su lepo odradili posao, a ima i onih koji vise i ne rade i kozna za koga su dobili pare?

Odgovori
čet

28.07.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 13:03

HVALA VAM!

Nazalost pare daju samo za frizerske,kozmeticke salone,i za sisanje pasa...

Prave ideje ne pomazu,tako da moramo samo da se borimo...dva puta odbijen bez obrazlozenja,i Help i Eneca...Hvala im ,zato što cu moci da kažem da sam sam uspeo,ali na tezi nacin...

Odgovori
čet

28.07.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 12:49

botovi

zanimanje koje bi HELP trebao da pomogne

Odgovori

Ostavi komentar