Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Napad na nasilje

25. 10. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

U Požarevcu od početka godine bez ubistava, slučajeva trgovine ljudima i silovanja

Savet za bezbednost Grada Požarevca održao je u sredu sednicu, a predsednik skupštine Bojan Ilić kaže da može da se zaključi da je Požarevac trenutno jedan od bezbednijih gradova u Srbiji.

Ilić je na konferenciji za novinare rekao da u prvih 10 meseci ove godine nije bilo ubistava na teritoriji Grada Požarevca, kao i da nisu zabeleženi slučajevi trgovine ljudima ili silovanja.

„Razbojništva su rešena u 90 odsto slučajeva, a na javnim skupovima nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira“, rekao je on.

Ove godine održano je 720 javnih skupova u Gradu Požarevcu, a od većih to su Ljubičevske konjičke igre, Sedmojulski vašar i Požarevački mir.

Što se tiče osnovnog i višeg tužilaštva, slučajevi se uglavnom rešavaju u kratkim rokovima, a grad je po procentu priznanja krivice najbolji u Srbiji, naglasio je Ilić.

Od početka godine jedna osoba je nastradala u saobraćaju.

Predsednik skupštine je rekao da se intenzivno radi na prevenciji pojave nasilja u školama, da su u toku  obuke nastavnika i timova za bezbednost, kao i da se realizuju projekti koji imaju za cilj efikasniju prevenciju od nasilja i upotrebe narkotika u školama.

Savet za bezbednost je na jučerašnjoj sednici obrazovao dva pododbora. Jedan je za bezbednost dece i omladine i borbu protiv vršnjačkog nasilja, a drugi  za suzbijanje bolesti zavisnosti.

Porast nasilja nije evidentiran, ali Grad Požarevac kao partner u saradnji sa ostalim institucijama želi da ovu pojavu svede na najmanju moguću meru, naveo je Ilić. 

 

Tekst je nastao u okviru projekta „Jasno i glasno- Napad na nasilje“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima budžeta Grada Požarevca u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

pet

26.10.

2018.

SB Požerevac [neregistrovani] u 22:29

Stanje je redovno

Od korupcije ne može više da se živi ali to je OK !

Odgovori
čet

25.10.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 23:43

Istina

Ovo je odbor za bezbednost grada Pozarevca, a ne Branicevskog okruga.Svi izvrsioci ubistva u Branicevskom okrugu su uhapseni I sudi im se.

Odgovori
čet

25.10.

2018.

Saša [neregistrovani] u 12:37

Pohvale

Kažu od početka godine bez ubistava, slučajeva trgovine ljudima i silovanja... i dobro je što je tako! Sve pohvale!
Medjutim, šta je bilo prošle godine, tada vas nije bilo nigde. Šta je sa okolinom Požarevca, gde jednom mesečno neko iz okoline postane zvezda crne hronike i tabloida! Šta radite po tom pitanju?

Odgovori

Ostavi komentar