Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Napad na nasilje

18. 10. 2018. Požarevac

Autor: M.Veljković Izvor: Boom93

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

U Osnovnoj školi Dositej Obradović održana je tribina na temu „Borba protiv trgovine ljudima“. Organizatori tribine su Crveni krst i Policijska uprava Požarevac. Na tribini su prisustvovali učenici 7. i 8. razreda.

Jelena Rašić, stručni saradnik Crvenog krsta Požarevac kaže da je uloga Crvenog krsta u borbi protiv trgovine ljudima zasniva na misiji narodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je da olakša ljudsku patnju ma gde se ona pojavila.

„Crveni krst se aktivno uključio u napore da se spreči trgovina ljudima ili da se barem umanji broj žrtava i posledice po žrtve. Od 2005. godine Crveni krst Srbije je i član nacionalnog za borbu protiv trgovinu ljudima republike Srbije. Prvenstveni cilj delovanja Crvenog krsta je širenje zananje i podizanje svesti i preventivno delovanje posebno među mladima i onim ugroženim kategorijama našeg stanovništva, jer žrtve trgovine ljudima su najčešće osobe koje su najranjivije u društvu. Jedan od uzroka je neinformisanost, jer se zaista malo govori o postojanju ovog problema kao i o posledicama koje to može da izazove u našem društvu“ naglasila Jelena Rašić.

Pored tribine u osnovnoj školi "Dositej Obradović" tribina će biti održana i u Domu učenika poljoprivredne škole.

 

Tekst je nastao u okviru projekta „Jasno i glasno- Napad na nasilje“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima budžeta Grada Požarevca u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Nema komentara.

Ostavi komentar