Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ka Evropi

04. 12. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Sud (ponovo) poništio rešenje Skupštine Požarevca

Viši sud u Požarevcu doneo je presudu kojom se poništava rešenje lokalne skupštine o obrazovanju Komisije za praćenje primene Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije iz 2017.godine.

Sud je postupao po tužbi građanina Ljubomira Jacića protiv Grada Požarevca radi poništaja navedenog rešenja. Viši sud je ovom presudom samo potvrdio ranije donetu presudu nakon što je ona ukinuta na Apelacionom sudu, a predmet vraćen na ponovno odlučivanje.

Podsećamo, Jacić je Grad Požarevac tužio 2018. godine, nakon što u decembru 2017. nije izabran u članstvo komisije za praćenje LAP-a. On je bio u užem krugu od 5 kandidata za izbor članova sa najvišom ocenom, ali nije bio u predlogu koji je upućen skupštini na verifikaciju.

Jacić je u izjavi za Boom 93 ocenio da presuda pokazuje da pravosuđe u Srbiji još nije „ubijeno“ i da postoje sudije koje postupaju sa integritetom.  

Komisija za praćenje LAP-a za Grad Požarevac formirana je sa mandatom do 2020.godine, ali do danas javnosti nije poznato da li je na bilo koji način funkcionisala.

 

Sadržaj je nastao u okviru projekta „2025. Ka Evropi – kad ja tamo,a ono međutim“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

čet

05.12.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:35

Baš me čudi?

Spasović je pravnik, kako onda sve sporove gubi, t.j. ne poštuje zakone Srbije koje bi trebalo da poznaje? Ljuba Jacić je doktor tehničkih nauka i pravom se rekreativno bavi bolje od od ovog SNS stručnjaka?

Odgovori

Ostavi komentar