Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ka Evropi

21. 10. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Građani zahtevaju rešenje za deponiju

Građani u Kostolcu zahtevaju od gradske opštine da što hitnije nađe trajno rešenje za zapaljenje lokalne deponije i da se ugasi požar koji sa manjim i većim intenzitetom u poslednja 4 meseca tinja na odlagalištu otpada kod Starog Kostolca. Predsednik gradske opštine rekao je da će problem biti rešen do srede.

Dvadesetak građana Kostolca, među kojima i aktivisti udruženja „100IĆ-PODSTREK“ okupilo se na protestu upozorenja u minut do 12 isped kostolačke skupštine i predsedniku opštine Serdžu Krstanoskom predalo listu zahteva  

Oni traže da se požar na deponiji reguliše i hitno pronađe trajno rešenje koje podrazumeva da se ovakav atak na zdravlje i elementarna prava građana ne ponavljaju.

Takođe, zahtevaju da se predsednik opštine u roku od tri dana obrati građanima i saopšti im sve detalje o merama koje lokalna uprava preduzima , kao i rok i načina kako će problem biti rešen.

Krstanoski je danas saslušao zahteve i rekao da se od vikenda preduzimaju mere i da će do srede problem biti rešen.

On je dodao i da je požar na deponiji u više navrata bio ugašen, ali da je ponovo dolazilo do samozapaljenja. Rekao je i da ne veruje da neko sa namerom pali smeće.

Inače, ranije danas, građanin Aleksandar Radojević je komunalnoj inspekciji podneo prijavu zbog požara na deponiji koji traje od letnjih meseci.

On je Boom 93 rekao da se dim sa deponije u zavisnosti od vremenskih prilika širi na okolna naselja i da dopire da ima potvrda da je u prethodnom periodu dolazio do Kličevca, ali i predgrađa Požarevca koji je više od 10 kilometara udaljen od Kostolca.

Boom 93 je danas obišao lokaciju deponije na kojoj je uočljiv dim od sagorevanja. Delovi smetlišta prekriveni su nanosima zemlje, a zatekli smo i mehanizaciju.

Grupa građana je za sredu najavila protestnu šetnju ulicama Kostolca.  

Milan Ceković, jedan od inicijatora protesta istakao je da su zahtevi strogo građanski. On je napomenuo da u vezi ovog problema nema i ne sme biti bilo kakvog političkog uticaja.  

 

Sadržaj je nastao u okviru projekta „2025. Ka Evropi – kad ja tamo,a ono međutim“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

uto

22.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 11:22

Trpite

Šta ste glasali to trpite.

Odgovori
uto

22.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 04:25

svasta

nekolicina ometa predsednika gradske opštine,sramota

Odgovori
pon

21.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:31

Ih bre

Četiri meseca ćutite i sad odjednom vam smeta, ko vas pobunio?

Odgovori
pon

21.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 15:50

spalionica

kada i nju dobijemo bićemo kompletni

Odgovori
pon

21.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:16

Put

Sredite onaj put preko brda, ono je sramota

Odgovori

Ostavi komentar