Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Javnost i odgovornost

31. 01. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Grad pred Novu godinu Turističkoj odobrio 250.000 dinara za reklamiranje koncerta Van Goga

Svi još pamte human gest benda Van Gog koji se odrekao 150.000 dinara honorara za novogodišnji nastup kako bi ovaj novac bio doniran Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Manje je poznato da je za “medijsku reklamu” nastupa ovog benda Turističkoj organizaciji iz budžeta Požarevca gradsko veće 20-ak dana pred doček odobrilo čak 250.000 dinara.

Gradsko veće u Požarevcu je 10.decembra prošle godine prihvatilo zahtev Turističke organizacije ta dodatni novac iz budžeta od ukupno 390.000 dinara.   

Deo novca od  140.000 dinara tada je opredeljen za  zakup bine i binske opreme, dok je neverovatnih 250.000 dinara iz budžetske rezerve određeno za reklamu u medijima za ovaj koncert.

Nije jasno po kom osnovu su u turističkoj organizaciji, odnosno Gradu Požarevcu određivali gde će se koncert za doček reklamirati, odnosno koji mediji će biti plaćeni za reklamiranje gradskog dočeka Nove godine? Boom 93 nije bio jedan od tih medija, mada se postavlja pitanje zbog čega bi lokalna samouprava imala interes da bilo kome plaća reklamu za besplatni koncert za organizovani doček Nove godine na otvorenom?

 

Pokušali smo da saznamo koji mediji su dobili novac za reklamiranje. U kancelarijama ove ustanove nije bilo nikoga ko je ovlašćen da nam pruži ove podatke, a rečeno nam je da je direktorka odsutna zbog zdravstvenih razloga.

Grad Požarevac do danas nije izašao u javnost sa preciznim podacima koliko su iznosili troškovi organizovanog dočeka Nove godine na Trgu oslobođenja. 

Podsećamo da gradonačelnik Požarevca građanima duguje finansijski izveštaj Ljubičevskih konjičkih igara koji je prvobitno obećao do 15.oktobra 2016.godine. 

čet

02.02.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 08:49

jadno

Dobro je da su naisli na ikoga u prostorijama turisticke,jer tamo skoro ninad nema nikoga. Ova jadnica od direktorke se razbolela od zahteva gradonacelnika i nerada radnika u firmi.

Odgovori
sre

01.02.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 10:06

....gledaj te.

To su S amo N apredna S hvatanja.Ima se moze se,jaka smo mi sredina...a i uskoro ce biti rebalansa ovog disbalansa tako da...
Nista cudno,trazili ste gledaj te.Imaju potpunu moc,a slabu kontrolu i sta da se ocekuje.

Odgovori
uto

31.01.

2017.

Dobronamerni [neregistrovani] u 16:01

Direktorki TO

Beži od ovih beskrupoloznim manipulanata kao đavo od ksta - Pa, zar ne vidiš da te mesecima "uvaljuju" u živo blato iz koga nema vađenja(da ne upotrebim neku smrdljiviju metaforu) a to sigurno nikako ne odgovara tvom elementarnom moralu i obrazovanju što svako može zapaziti iz tvojih javnih nastupa.
Beži devojko, spasavaj dušu tebe i bližnjih dok ne bude kasno bez obzira na cenu.

Odgovori
uto

31.01.

2017.

Požarevljanin [neregistrovani] u 15:48

Stidim se

Stidim se u njihovo ime jer smo, ipak, sugrađani(sem onih iz okolnih selendri)-
Dosta brate više, kradite kad ste uspeli da obmanete masu ali se ponekada setite i Boga ili bar Svetog Save.

Odgovori
uto

31.01.

2017.

POČASNI VITEZ I ŠLJAM [neregistrovani] u 15:46

KO ODLUČUJE?

Pita se zlosrećni autor, misli isti kao ogromna većina nas običnih ljudi, zbog čega gradonačelnik Bane Spasović ne sme da se obrati javnosti polažući račune za LJKI.
Vrlo jednostavno- prvo pitanje(može njegova Služba za informisanje odmah da pribeleži) KO JE DONEO ODLUKU (pojedinac, organ, partija) "udbaški etablirani rodonačelnik takozvanog čobanskog roka-tako kažu njegove kolege muzičari) PROGLASI ZA POČASNOG VITEZA?

Odgovori
uto

31.01.

2017.

Kratko pamćenje [neregistrovani] u 15:39

A šta beše sa počasnim Bregovićem

Možda je većina zaboravila šta je bilo prekjuče pa se sada čude ali, zar skoro nije bilo isto prilikom koncerta(za lovu naravno) počasnog viteza Bregovića?

Odgovori
uto

31.01.

2017.

Deprimirani [neregistrovani] u 15:38

Bezobrazluk od bašibozluka

Nečuveni bezobrazluk ovog ljudskog bašibozluka.
Zar smo već zaboravilili kako je plaćena ona pevačica u foajeu Centra za kulturu.

Odgovori
uto

31.01.

2017.

LJut ko ris [neregistrovani] u 15:36

Beskrupulozni politikanti

Ovi beskrupulozni politikanti, tako žudni vlasti i para, više uopšte ne fermaju ikoga a i ovom prilikom pokazuju da njihov bezobrazluk i drskost nemaju granice.
Zna li Vučić za ovo?
Moraju se svi koji išta mogu da ga bar obaveste.

Odgovori
uto

31.01.

2017.

Neobavešteni poreski obveznik [neregistrovani] u 15:32

Ko je doneo odluku?

Kad je već načinjen ovakav zulum građanima Požarevca, mogu li bar da kažu KO je (mante se klimoglavog Veća) doneo ovu odluku? Bio bi to minimum bar političke kuraži ako su na nešto tako spremni u svojoj nadutosti.

Odgovori
uto

31.01.

2017.

Zgranut sam [neregistrovani] u 15:29

Šta Bane, a Veroljub?

Ma Bane je nebitan - on je samo majušna marioneta u rukama SNS igrača sa čijih bogatih trpeza dobije po koju koščicu, nego šta kaže potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik poslaničke grupe, gospodin Veroljub Arsić, na ovo nezapamćeno mešetarenje nebešto uvijeno u oblandu humanosti - FUJ!

Odgovori
uto

31.01.

2017.

Uvređeni [neregistrovani] u 15:26

Zgražavanje i ništa više.

Ova informacija izaziva samo zgražavanje i to najdublje bez ikakvih drugih osećanja.Zar stvarno veruju da će ovakvi beskrupulozni gafovi ostati nekažnjeni?

Odgovori
uto

31.01.

2017.

Zgroženi [neregistrovani] u 15:24

Zna li Bane?

Da li "najbolji gradonačelnik" Bane Spasović zna za ovo ili se još baškari po Kopaoniku pričajući da je bolestan a aranžman uplatio odavno? Narod to više neče da trpi ma kako se onispremali da kradu glasove uvereni da ovde žive idioti.

Odgovori
uto

31.01.

2017.

Konsterniran [neregistrovani] u 15:20

Prekardašili

Prekardašili su svaku meru - ovo još niko(od svih naopakih) nije radio žiteljima Požarevca ovako bezočno im otimajući pare i trpajući u svoje džepove inače- što bi činili ovakva besčašća?

Odgovori
uto

31.01.

2017.

Mrda [neregistrovani] u 13:25

Podrška

Morate da istrajete u ovome!
Naš je novac u pitanju!
Sigurno nije Van Gogh pevao za NG za 400-150=250 hilj RSD! Manje od 2 hiljade evra...
Pa niko ovde od gradjana Požarevca nije baš pao na glavu, pa da poveruje na ovu bajku... Nova SNS vlast sve radi koruptivno, van računa, ...
Morate da ovo isterate dokle je god potrebno... Tražite im fakture...

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije