Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Javnost i odgovornost

02. 12. 2016. Požarevac

Autor: M.Ljubisavljević Izvor: Boom93

Posle 21 godine i zvanično nema više "Direkcije za izgradnju"

"Direkcija za izgradnju Grada Požarevca" prestala je da postoji. Odluka o gašenju "Direkcije" doneta je na skupštinskom zasedanju 22. novembra, a to se i zvanično desilo 1. decembra prenošenjem vanbilansne aktive Gradu. Sve obaveze, ovlašćenja i prava "Direkcije" prešla su na Grad Požarevac.

Spomenuta aktiva su kapitalne investicije preduzeća od 1995. do 2015. godine, ali i one koje su okončane do 30. novembra ove godine. Vrednost vanbilansne evidencije je blizu tri milijarde dinara.

Državni revizor je u dva navrata "Direkciji" i Gradu nalagao da se sve krupne investicije koje je realizovala "Direkcija" prenesu na osnivača, Grad. Prvi zahtev stigao je pre četiri godine, a ponovljen je ovog jula.

Skupština je odlučivala o brisanju "Direkcije" iz registra na predlog koji je 19. novembra podnelo gradsko veće Požarevca. Naznaka da će se to desiti bilo je znatno ranije. Bilo je i pomena mogućih rešenja nadležnosti i statusa zaposlenih, kada do gašenja preduzeća dođe.

"Jedan dobar deo nadležnosti vratiće se u gradsku upravu. Imamo opcije, a jedna od njih je uprava za javne nabavke. Gledaćemo da imamo jednu novu jaku upravu, možda i sekretarijate u okviru uprave opšte nadležnosti. Tako bi se, ubuduće, sve investicije u kojima je grad investitor, realizovale preko lokalne uprave" rekao je pre mesec i po dana gradonačelnik Bane Spasović.

Formirani su radni timovi za kontrolu validnosti dokumenata "Direkcije" i za kontrolu sprovođenja postupka promene statusa bivšeg preduzeća. Tim za kontrolu sprovođenja promene statusa čine pomoćnici gradonačelnika, načelnica uprave Suzana Bulajić, članovi veća i načelnici odeljenja u gradskoj upravi.

sre

07.12.

2016.

anonymous Bucaj [neregistrovani] u 21:47

Bucaj

Sad će ih Stepa razbuca sa tatom ko džak krompira..

Odgovori
pon

05.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 22:05

Trazili ste gledajte

Ja sam uzeo otpremninu u prvom talasu, jer ne zelim da radim za ove lopove, ali mi nije zao sada nikoga, jer se 80% Direkcije uclanilo u SNS, mislili bice im dobro. E pa sada gospodo kusajte ono sto ste skuvali, i nadam se da ste naucili vaznu lekciju u zivotu, a to je da trebas uvek biti koji ima svoj karakter, koga ne moze da slomi saka ulicara.

Odgovori
pon

05.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 20:32

KORAK

Korak po korak. Stepa stize!

Odgovori
pon

05.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 12:47

kukulele

Teletabisi...

Odgovori
pon

05.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 12:03

"Možda ovo, možda ono"

Kao prvo, postavlja se pitanje da li ovi imaju bar viziju u šta se upuštaju! Nije nam nepoznato da je cilj onesposobiti struku kako bi oni koji nemaju pojma odlučivali o onom za šta nisu stručni. Govori se o nekom nadzorisanju koje će obavljati neko sa strane. Ko je taj neko? Ko će dobijati te poslove? Podobni?!!!Koliko će poznavati naš grad i stanje u njemu neko sa strane? Da li će mu se plaćati hotelski smeštaj dok obavlja posao? Dokle će ovaj narod plaćati bespotrebno nešto što već postoji u našem gradu? Pored svojih, mi ćemo plaćati nekog tamo... Stiče se utisak da je cilj proterati sve odavde i vladati pa makar i u praznom gradu. "Tri karte za holivud"
Još nešto, otvara se trgovinski kompleks koji će uposliti 250 radnika!!! Sve bi to bilo lepo kad se ne bi SVESNO takvim postupkom pozatvarale manje trgovine koje hrane možda i više od tog broja.
Stvarno smo krenuli napred. Srljamo a niko tu lavinu da zaustavi.

Odgovori
pon

05.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 09:51

Ja

Ne želeći da ulazim u to da li je ovo dobar potez mogu samo da kažem da uz ovakve saradnike ni Donald Tramp ne bi ništa uradio u gradu a kaomli Bane Spasović.

Odgovori
ned

04.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 22:10

pouka

Opet glasajte za SNS da vam i rodbina ostaje bez posla.

Odgovori
sub

03.12.

2016.

Jovica [neregistrovani] u 21:41

Re:

Miti kapa dole, obrazovan,umeren,jedan od retkih u ovoj vlasti ( od onih koje ja poznaem ) kome mogu da kazem doro si radio tvoj posao.

Odgovori
sub

03.12.

2016.

Boki [neregistrovani] u 19:49

kukulele

A ova ``nacelnica na sve``kao izgubljeno tele, kako li je ona tu zalutala Boze,Boze

Odgovori
sub

03.12.

2016.

anonymousИван Драгутиновић [neregistrovani] u 16:12

Све се враћа, да би се запамтило...

Све се враћа сине мој:
- Била јесу, па прошла, па опет, опет дошла нека тешка времена синко мој ! – рекао је мени неки старац.

- Како знам знам за себе увек се тешко живело, али пре је је било лакше тешко живети. Није се, бог зна шта имало, али је срце било задовољно са оним што имаш. Срце је било пуно љубави из које се рађало поштовање људи. Отац је био отац, мајка- мајка, а дете-дете. А данас? Не треба превише говорити, све се зна.

Све више света се умива својим сопственим сузама, јер срећа је за неке само појам, бајка. Ако мене питаш сине, ја дуго нисам осетио мрву неке радости и спокоја. Дуго се нисам сине, насмејао од срца. Знаш оно, из душе.А што се тиче политике ? Та, маните да вам то буде занимање. Учите занате и струке, пљуните у дланове и радите. Власт је увек власт. само се различито зову. Народна радикална странка, па југословенска радикална странка, па дођоше комунисти, да би после постали тобож социјалиси, па демократе разних фела, да би сада владали напредњаци. Који , бре напредњаци. Они су назадњаци, илити још боље: рециклирани радикали. Доста је било, отворте се небеске двери за спас овог народа.


Odgovori
sub

03.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 13:13

Javne nabavke

Nas dobri Bane se raduje sto ce da"sredi" javne nabavke.Video covek kako to uspesno sprovode njegovi direktori.

Odgovori
sub

03.12.

2016.

pera peric [neregistrovani] u 12:29

zal

bas sam se rastuzio za neradnike iz direkcije. sada su mahom nerasporedjeni, p
rimaju platu a s obzirom da su na staroj adresi,za koju se daje paprena kirija,ne dolaze na radno mesto a platu primaju. jos bolje.

Odgovori
pet

02.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 19:49

1:0 za Baneta

Bar ce po necemu biti upamcen Bane Spasovc...gasenju javnog preduzeca. Svaka cast gradonacelnice!

Odgovori
pet

02.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 13:21

E Jado!

Na licu Spasovića je zadovoljan izraz lica kao kada mačak pojede kanarinca! Čemu li se raduje? Gašenju Direkcije? Možda što će investicije biti pod njegovom kontrolom?
Možda je srećan zbog ovakvih saradnika, trust mozgova?

Odgovori
pet

02.12.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 11:47

ulicari

Nisu vam valjali zuti i crveni,e sada vam valjaju ovi ? Neka vam bude glasali ste sada cutite,a u januaru tehnoloski visak! Napredno zar ne ?

Odgovori
pet

02.12.

2016.

Radnik [neregistrovani] u 11:34

android

Mito svaka cast na dosadasnjem radu

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije