Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Javnost i odgovornost

30. 11. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Seča u Šećerani za ogrev

Na sajtu gradske uprave Požarevca piše da je za 16 porodica sa spiska požarevačkog Centra za socijalni rad podeljeno ukupno 40 kubnih metara drva. Drva su posečena prilikom krčenja šećerane, a dodeljena su socijalno ugroženima sa evidencije Centra za socijalni rad. Piše i da je svaki građanin sa spiska dobio po 2,5 m2 drva. Član gradskog veća Ivan Jović je Boom 93 rekao da je zapravo podeljeno 60 metara drva i da je ogrev dobilo 30-ak porodica kojima Centar za socijalni rad nije uspeo da obezbedi isporuku.

On kaže kako je Centar vršio isporuku po dva metra drva i da nije imao dovoljno ogrevnog materijala da raspodeli svim ugroženim porodicama.

U informaciji na sajtu navedeno je kako će ovakav vid pomoći da se nastavi i u narednoj godini kada se bude raščišćavao ostatak šećerane.

Navodi se i izjava savetnika predsednika skupštine grada, Novice Živanovića da se sa raščišćavanjem kruga šećerane počelo 8.avgustva preko javnih radova, kao i da je na tom poslu bilo angažovano 23 radnika sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Piše da je do sada očišćeno oko 60 odsto površine na prostoru šećerane i da bi naredne godine taj posao trebalo da se završi.

“Živanović je još dodao da je pred radnicima bio obiman posao da je drveće bilo visoko i po 5 do 6 metara i da je bilo problema oko pronalaženja radnika koji su obučeni za rad sa motornim testerama, ali da je i to rešeno. U ovoj godini za angažovanje radnika je iz budžeta bilo izdvojeno 3 miliona dinara, a Živanović očekuje da će naredne godine biti izdvojeno bar duplo više sredstava, i da će moći da se angažuju nezaposlena lica sa srednjom stručnom spremom zato što je ove godine ta mogućnost bila samo za nekvalifikovanu radnike”, piše u informaciji.

Objavljene su i fotografije na kojima se vide Živanović i Jović sa licem iz Direkcije za izgradnju i radnicima koji seku drva i utovaruju ih u kamionet sa prikolicom Komunalnih službi Požarevac.  

Podsećamo da je Grad Požarevac početkom novembra 2015.godine kupio Fabriku šećera u stečaju sa namerom da na tom prostoru pokrene privrednu aktivnost.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije