Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Javnost i odgovornost

14. 09. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Prihodi i imovinske karte požarevačkih funkcionera

Među ministrima u Vladi Srbije ima doslovno milionera, ali i onih koji ništa osim ministarske plate nemaju, pokazuju imovinske karte koje su bili u obavezi da dostave Agenciji za borbu protiv korupcije. U Požarevcu ima direktora lokalnih javnih preduzeća čija je zarada viša od premijera Aleksandra Vučića i većine ministara.

Najimućniji u Vladi Srbije je Vanja Udovičić, dok su imovinske karte ministra kulture Vladana Vukosavljevića i ministarke bez portfelja Jadranke Joksimović, doslovno prazne.

Kada su zarade u pitanju, Nebojša Stefanović prednjači sa ministarskom zaradom od 150.000 dinara. Istu platu prijavio je i u julu prošle godine

Premijer Srbije je prijavio zaradu od 112.024,19 dinara. Vučić u svom vlasništvu ima garsonjeru od 30 kvadrata koju je kupio i nema depozite u bankama ili drugim finansijskim institucijama.

Za Veroljuba Arsića, poslanika iz Požarevca objavljeni su podaci iz izveštaja od 23.6. ove godine. On prema izveštaju ostvaruje prihode po 3 osnova u ukupnom iznosu od 127.300,00 dinara. Ima kuću od 360 kvadrata, ne vozi auto i poseduje depozit u bankama ili finansijskim institucijama. Ima 100 odsto udela u preduzeću Vecko d.o.o. Arsićeva imovinska karta je nepromenjena od 2010.godine.  

 

Za deo funkcionera u Požarevcu podaci nisu ažurirani na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. Gradonačelnik, Bane Spasović  I njegov zamenik Saša Pavlović ne mogu da se pohvale zaradama, kada se uporede sa primanjima većine direktora javnih preduzeća koja obavljaju komunalne delatnosti.

Plata gradonačelnika od 93.458,89 i zamenika od od 91.019,89 dinara niža je od zarada direktora u Vodovodu, Toplifikaciji, Direkciji za izgradnju i Komunalnim službama.

Među direktorima prednjači Saša Valjarević koji je 19.januara ove godine prijavio zaradu od 120.000 dinara.

Direktor Toplifikacije, Dejan Dačić ostvaruje zaradu od 118.000 dinara prema podacima iz decembra 2015.godine.

Slobodan Jović direktor Komunalnih službi nam je u telefonskom razgovoru rekao da njegova neto plata iznosi 101.918 dinara. On kaže da bez regresa i minulog rada sa 38 godina staža njegova zarada iznosi oko 87.000 dinara, ali i da se agenciji šalju podaci o ukupnoj neto zaradi koju primaju nosioci javnih funkcija.

Direktor Direkcije za izgradnju Mitar Karadžić ostvaruje mesečno 98.000 dinara neto na ovoj funkciji.

Na začelju ove liste je direktorka Parking servisa Verica Savić za koju nema podataka na sajtu agencije, iako ona tvrdi da je uredno predala izveštaj. Savić nam je rekla da njena zarada iznosi 72.000 dinara.

 Predsednik skupštine u Požarevcu Bojan Ilić zarađuje 90.297,51 dinar, njegov zamenik Milić Jovanović ima nakandu od 70.000 plus odborničku naknadu od 17.000 dinara, dok sekretar Miroslav Ungurjanović prima 86.169 dinara mesečno.

Zarada načelnice gradske uprave Suzane Bulajić je 74.741 dinar. Članovi gradskog veća zarađuju između 57.000 i 60.000 dinara, odnosno primaju naknadu od 25.000 dinara ako su već zaposleni.

Aleksandar Stojanović pored funkcije člana gradskog veća obavlja i funkciju direktora Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Požarevac. Ovog podatka nema u zvanično objavljenom izveštaju. Međutim, Stojanović kaže da je izveštaj uredno podneo i da njegova zarada u službi iznosi 68.000 dinara.

Bez imovine među požarevačkim funkcionerima su Vladimir Petrović i Ivan Jović.

Imovinske karte nisu objavljene za članove gradskog veća, Dejana Krstića i Dragana Kostića.

 

Funkcioneri sa stažom i direktori

 

Gradonačelnik Spasović je za tri godine na javnim funkcijama u vlasništvo upisao grobnicu od 6 kvadrata.

Zamenik predsednika skupštine Milić Jovanović je od 2010.kupio dva automobila, Opel-Korsu 1,2 (2005) i Jugo tempo iz 1996.godine.

 

Direktoru Vodovoda Saši Valjareviću imovina se menjala od 2010.godine kada je posedovao kuću od 250 kvadrata koju je dobio u nasledstvo i vozio Kia-Rio iz 2006.godine. U međuvremenu nepokretna imovina se svela na kuću od 200 kvadrata koju je izgradio. Direktor Vodovoda je u nasledstvo dobio motocikl Kagiva iz 1999.godine. Bio je vlasnik Hundai Elantre iz 2004.godine, dok u poslednjem izveštaju u svom vlasništvu ima Opel Insigniju iz 2009.godine.

Od kako je direktor Toplifikacije, Dejan Dačić je izgradio za tri kvadrata veću garažu, kupio građevinsko zemljište (5,50), vikendica čiji je 25% vlasnik se uvećala za 10 kvadrata, a postao je i vlasnik grobnog mesta od 8 kvadrata. Dačić je pre dve godine vozio Ševrolet kruz iz 2012.godine, a danas je to Opel Moka iz 2015.godine.

Direktoru Komunalnih službi Slobodanu imovina se nije menjala, sudeći prema poslednjem izveštaju koji je objavljen 2014.godine.

Mitar Karadžić iz Direkcije za izgradnju u svom posedu nema nepokretnu imovinu, vozila niti depozite u bankama i drugim finansijskim institucijama, pokazuje izveštaj od avgusta 2015.godine.

 

Pretragu izveštaja o imovini i prihodima funkcionera na sajtu Agencije za privatizacije možete izvršiti OVDE

pet

23.09.

2016.

Пера [neregistrovani] u 12:57

Хвала ти .

Па овде када год треба да се нешто промени смени или смањи онда су сви неспособњаковићи , неозбиљни или немају искуства .Колико знамо градоначеник је радио до именовања на јавну функцију у ПТТ. И ту је остварио радани стаж и потребно искуство на месту као дипломирани правник са правосудним испитом .Стварно нисмо знали до сада да је ПТТ Србије неозбиљна фирма , ето то нам рече па сад знамо. Хвала ти на сазнању.

Odgovori
pet

23.09.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 09:39

ODMOTAVA SE KLUPKO

Građaninu potpuno si u pravu znaš situacijuni krećeš se po gradu.To se već sve zna i šuška se.E moj narode otvorite oči ispred nosa nam se sve dešava.

Odgovori
čet

22.09.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 17:44

Re: gradjanin

Bane Spasovic je obican nesposobnjakovic, koji nema jedan dan radnog staza u ozbiljnoj firmi, pa je samim tim i nesposoban da vodi grad, a o tome da je gazda....pa to je stvarno smesno. Imao je puno prilika do sada da pokaze da je gazda, ali na zalost, videli smo da on ima svog gazdu, a njegov gazda duguje novce "pravom gazdi" grada, tako da je Bane Spasovic jedna tuzna prica, koja nece ostaviti traga u PO.

Odgovori
sre

21.09.

2016.

Пожаревљанин [neregistrovani] u 11:04

Re: Који другари

Арсић нема другаре,сви који су са њим су из интереса или користи.Видећете када слети са власти шта ће му се десити!

Odgovori
uto

20.09.

2016.

Грађанин [neregistrovani] u 13:50

Re: 1200000

Колико може да се закључи из овога углавном највећу плату има Ваљаревић Саша . А шта је то што је урадио да има толико , прете нам несташице воде за октобар а горњи део Чачалице константно има проблема за притиском . Да ли је уопште као директор започео да решава питања водоснадбевања овога града , или само седи са својим телефоном и прима плату . Како ће онда први човек овога града да нешто уради када зна да тамо неки диретори имају веће плате. Бане или дижи своју или спуштај њихову.Ти си газда у кући и први домаћин и време је да то преточиш у дело.Имаш подршку грађана овога града.

Odgovori
uto

20.09.

2016.

Miki Maus [neregistrovani] u 07:41

sve je isto samo njega nema

Ma ima direktorka vrtica dobru platu. Treba smanjiti ovim direktorima JP. Sramota da gradonacelnik ima manju platu od njih. Tako je bilo i u vreme Mikija. Sebi smanjio platu a svi drugi imali vece plate pa jos posle zbog toga i prekrsajno odgovarao. Sramota za sve koji imaju vece plate nego sto je po zakonu. Bane smanjuj im plate jer ces i ti prekrsajno da odgovaras.

Odgovori
pon

19.09.

2016.

SERIF [neregistrovani] u 15:27

PLATA

PLATA DIREKTORKE VRTICA NAJMANJA JE OD SVIH GORE NABROJANIH A ODGOVORNOST VELIKA . DAJTE VALJAREVICU NJENU PLATU DA VIDIMO DA LI BI RADIO ZA NJU . OVAKO RACUNI ZA VODU VELKI NAPLATA PREKO SUDSKIH IZVRSITELJA I PLATA KOLIKO TI TREBA . SAMO MI NIJE JASNO DA VALJAREVIC IMA VECU PLATU OD GRADONACELNIKA GRADA POAZAREVCA. PA KOJE KOGA OSNOVAO I IZDRZAVAO. GRAD VODOVOD ILI VODOVOD GRAD. MORA DA SE ZNA KOJE STARIJI.

Odgovori
pon

19.09.

2016.

DIREKTOR SAM I JA [neregistrovani] u 12:14

KAUČ

PA ISPADE DE OVI DIREKTORI VOZE SVE NEKE KRŠEVE. SRAMOTA JA PREDLAŽEM DA SE HITNO POVEĆAJU PLATE AKO TREBA I LEX SPECIJALIS SAMO DA ZANOVE TE AUTOMOBILE. JOŠ MALO ĆE KO ĐELIĆ I NA KAUČU DA SPAVAJU.

Odgovori
pon

19.09.

2016.

SRBIJA [neregistrovani] u 12:11

BRUKA

A ŠTA JE SA VODOM ZA GORNJI DEO CANE BABOVIĆA ,JEL ZA TOLIKE NESTAŠICE VODE TAKVA PLATA . E NEKA MU JE SA ALALOM.

Odgovori
pon

19.09.

2016.

Građanin [neregistrovani] u 08:43

ZARADE

Sramota je da u ovoj podeli zarada gradonačelnik , a to je prvi čovek grada koji za snosi najveću odgovornost pogotovo političku ima najmanju platu o odnosu na direktore javnih preduzeća. U ovoj podeli zarada ništa nije uredu a pogotovo zarada Valjrevića iJovića .Jedan koji snosi odgovornost za nedostatak vode i restrikciju koja nam se bliži a ništa nije uradio po tom pitanju , drugi koji snosi odgovornost za ovako prljav grad. Ovaj grad nije samo od atutobuske stanice ,medicinske škole i pumpe u NIS -a u centru dokle se pere u letnjem periodu . Kada je zadnji put komunalno preduzeće došlo u neko naselje ili drugi deo grada da planski i nešto očisti ili zajedno sa svojim građanima to sprovede . Svi smo svedoci prljavštine buvlje pijace na LUČIČKOM PUTU I na nefunkcionisanje reciklažnog centra. Pogotovo su smešni kavezi za reciklažu koji su postavljeni po gradu a nemaju nikavu svrhu. I onda se mi građani sa pravom pitamo odkud tolike zarade direktora javnih preduzeća u odnosu na zaradu gradonačelnika. Pogotovo su smešne oni kavezi po gradu za reciklažu koji su jedinstveni za ovaj GRAD.

Odgovori
sub

17.09.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 16:51

POMOZIMO ARSICU

NEK OTVORI RACUN ZA TRANSFER NOVCA SMSOM AKO JE UGROZEN.

Odgovori
pet

16.09.

2016.

Dragan [neregistrovani] u 22:57

Srbijo...

Direktorka Predškolske ustanove u Požarevcu,koja ima više od 300 radnika i preko 2000 korisnika(dece) zarađuje manje od 50.000 dinara...dragi funkcioneri i direktori,za vašu informaciju,pošto sigurno to ne znate.Ovo možete proveriti kada god poželite...Oj Srbijo...

Odgovori
čet

15.09.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 11:51

Usklaďeni

Pogledaj jednu prposvećenost s desna na levo.Ko vodi ovaj grad i kuda ide ovaj grad?

Odgovori
čet

15.09.

2016.

Trener [neregistrovani] u 10:52

Najbitnije

Drago mi je da lokalni funkcioneri nisu imucni. Gradonacelnik za nesto vise od 90k. To nije normalno. Zameniku smanjiti a Gradonacelniku povecati

Odgovori
sre

14.09.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 14:47

aha

a direktor vrtica koliko on prima

Odgovori
sre

14.09.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 14:18

Apel

VEROLJUB ARSIĆ SIROMA NEMA ZAŠTA KUČE DA UHVATI.POMOĆI ČOVEKU.POZVAĆEMO NJEGOVE DRUGARE.

Odgovori

Ostavi komentar