Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Javnost i odgovornost

14. 07. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Cevi su opšti interes, a vodomeri nisu?

Vodovod i kanalizacija ima isključivo pravo da za račun grada vrši poslove zamene cevovoda na instalacijama, ali kad je u pitanju zamena i ugradnja vodomera, te poslove sam Vodovod poverava drugim preduzećima.

Nedavno je doneta odluka o dodeli ugovora u tender za nabavku novih i repariranih vodomera i opreme za daljinsko očitavanje. Jedino preduzeće koje se javilo u postupku nabavke je INSA Zemun, a procenjena vrednost tendera je do 3 miliona dinara.

Vodovod je početkom godine sproveo još jedan tender za nabavku i ugradnju repariranih vodomera sa pripremom za daljinsko učitavanje, kao i nabavku magnetnih ventila Ugovor je dodeljen istom preduzeću, a procenjena vrednost bila je 3,7 miliona dinara.  

INSA je kao jedini ponuđač u tenderu za nabavku repariranih i novih vodomera i opreme za daljinsko očitavanje sa ugradnjom izabrana i u oktobru prošle godine, s tim što je kao podizvođač na poslovima bilo angažovano preduzeće GORIONIK Salakovac. Ugovorena vrednost iznosila je 2,2 miliona dinara.  

U Subotici su ove godine izvršili nabavku novih vodomera za blizu 2,2 miliona dinara, dok reparaciju sami vrše i nabavljaju delove vodomera za šta je u 2016.godini izdvojeno oko 4,35 miliona dinara.

Za razilku od Požarevca, zamenu i ugradnju vodomera u Subotici obavlja javno-komunalno preduzeće koje samo vrši reparaciju jer poseduje laboratoriju i servis za merne instrumente.

Zanimljivo je da u Požarevcu Vodovod ima isključivo pravo da za naknadu iz budžeta obavlja poslove  na zameni i održavanju vodovodnih i kanalizacionih cevovoda, kao delatnostima od opšteg interesa, dok za ugradnju i zamenu vodomera sam Vodovod koristi usluge drugih preduzeća.

Izmena u osnivačkom aktu preduzeća koja se odnosi na zamenu i održavanje vodovodnih i kanalizacionih cevi uneta je pre dve godine uz obrazloženje da je neodrživo da se pored „Vodovoda i kanalizacije“ naznačeni poslovi poveravaju drugom pravnom licu. 

sre

20.07.

2016.

Magi [neregistrovani] u 21:45

Re: ti si budala

Malo kulture nije na odmet, a i sta sam ruzno rekao? Ustvari greska, vodomere ne menja Joca(Gorionik), vec ih menja Noca(Vodovod). Nadam se da si sada zadovoljan odgovorom.

Odgovori
pon

18.07.

2016.

ja [neregistrovani] u 19:39

Re:

ti si budala

Odgovori
pon

18.07.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 10:39

Re: voda voda

Vode ne znam, ali novih vodomera koje menja Joca Gorionik cemo imati dovoljno!

Odgovori
ned

17.07.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 19:46

voda voda

dali cemo imati dovoljno vode ovog leta .......

Odgovori
pet

15.07.

2016.

Uzbunjivač [neregistrovani] u 11:31

Gradonačelniče...spašavaj

Poštovani, spašavajte JKP VIK dok ga ne dovedu do prosjačkog štapa. Pored svega ovoga direktor je novom sistematizacijom i vrednovanjem poslova unakazio radničku klasu i inženjere sa državnim diplomama a prelio je u džepove novac povećanjem bodova članovima SPS, snajama i deci rukovodioca SPS i Kodeks djacima.
Osim toga rasipaju se pare na kupovinu nepotrebnih osnovnih sredstava, rade se građevinski poslovi samo da bi se slio veći novac a zapostavlja se osnovna delatnost vodovoda. Kraj se neminovno nazire a on će biti na veliku štetu građana, pa stoga pozivamo najvlastnijeg Građanina grada Požarevca da smeni i najuri ovu ekipu koja je potpuno nesposobna za rad u Vodovodu.

Odgovori
pet

15.07.

2016.

svetionik [neregistrovani] u 11:23

ozna

Ustaj Krcune iz groba,place Pozarevac za Oznom....

Odgovori
čet

14.07.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 16:05

Re:

pitajte Jocu Gorionika.

Odgovori
čet

14.07.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 11:48

pitanje

zna li neko kako da odjavim vodomer, da ga stavim u stanje mirovanja,ne zelim da placam papreno tehnicku vodu koja je neredovna, posle 18 casova voda nestaje a i do tada pritisak u mrezi ne prelazi 1.2 bara,provereno, ionako imam bunar sa svojim hidroforom koji koristim i koji po recima higijenskog ima bolje karakeristike nego voda iz gradske mreze,molim da neko strucan odgovori na ovo pitanje i da mi se neko pridruzi zahtevu,ovim potezom bi i vodovod imao koristi jer bi mu mi pomogli privremenim sporazumnim iskljucenjem sa mreze jer oni ionako ne mogu da obezbede redovnu tehnicku vodu u mrezi,takodje neznaju gde su im gubici u tonama vode za 24 sata,sticem utisak da grad pluta nad vodom koji vodovod izgubi od izvora do potrosaca,unapred zahvalan nezadovoljan potrosac a redovan platisa,poz

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije