Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Javnost i odgovornost

13. 07. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Gašenje Radio Požarevca ponovo odloženo

Iako je privatizacija bila neuspešna i nije bilo uslova za prenos kapitala na zaposlene, Radio Požarevac do danas nije ugašen. Bilo je najavljeno da će se odluka o gašenju naći na sednici prošlog petka, ali je ponovo došlo do odlaganja.

Ovo javno preduzeće grad je prestao da finansira od prošle godine. Pored toga i bez mogućnosti da konkurišu za sredstva iz javnih izvora preostali zaposleni su do danas nastavili da rade.

U međuvremenu, preduzeće nije bilo sposobno da servisira potraživanja, tako da je na današnji dan račun ovog medija u blokadi 135 dana na iznos od 406.193,90 dinara.

Deo zaposlenih koji nisu iskoristili mogućnost da uzmu otpremnine i druga lica odlučili su da 17.februara ove godine osnuju udruženje građana „Glas Požarevca“ i tako pokušaju da sa postojećom opremom nastave sa emitovanjem programa i nakon likvidacije.

Ovo udruženje je bez uspeha pokušalo da dobije i sredstva na konkursima za projektno sufinansiranje u pojedinim opštinama u okolini Požarevca.

U gradskoj upravi nam je nezvanično rečeno da pomenuto udruženje nije pravni sledbenik javnog preduzeća.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović pre nekoliko dana najavio je odluku o sudbini javnog preduzeća grad doneti do jeseni ove godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije