Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Javnost i odgovornost

24. 06. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Da li opština finansira medije ili projekte?

Opština Petrovac na Mlavi donela je rešenje o sufinansiranju medijskih projekata od javnog interesa. Raspoređeno je 6,9 miliona dinara na ime sufinansiranja projekata. Međutim, u rešenju koje je donela opština ne navode se projekti koji će se finansirati, već isključivo mediji.

Prema rešenju opštine, na konkursu je učestvovalo 23 medija. Komisija je donela odluku da se sufinansira 11 medija, dok je za ostale zaključeno da ne zadovoljavaju u dovoljnoj meri ostvarivanje javnog interesa.

 

Rešenjem, na osnovu odluke komisije sredstva su dodeljena:

TV Mlava Petrovac – 1.750.000

TV RUF Petrovac- 1.750.000

SAT TV Požarevac – 900.000

TV FUR Petrovac - 750.000

Presenting Media Smederevo/portal E-Braničevo – 550.000

nedeljnik Reč naroda – 400.000

Belovode Press/ mesečnik Nova Reč - 350.000

Radojković Smederevo/mesečnik Pomoravlje – 300.000

Radio Hit Požarevac – 50.000

Dangraf Beograd/Braničevo Danas – 50.000

Boom 93 Požarevac - 50.000

 

U rešenju se ni u jednom delu ne navode nazivi konkretnih projekata medija koji bi trebalo da se sufinansiraju iz budžeta.

Komisiju su činili predstavnik UNS-a Novica Savić, predstavnik NUNS/NDNV Zoran Ćulafić i novinar EPS-Energija Predrag Životić.

REŠENJE 

Projekat “ Hoću da znam”  (Transparentnost javnih finansija i odgvornost vršilaca  javnih funkcija) finansira Evropska unija u okviru Medijskog programa 2014. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost Boom93 i  ne odražavaju mišljenja i stavove Evropske unije.

ned

26.06.

2016.

"Stršljen"anonymous [neregistrovani] u 11:00

"Da se Vlasi ne sete"

Ako je raspisan konkurs za projektno sufinansiranje,onda je red da Komisija objavi koji su projekti i kome odobreni.Jer,sutra će morati da napišu izveštaje o implementaciji projekata i opravdaju utrošena sredstva.Sve to podrazumeva narativni i finansijski deo izveštaja,obradjen do detalja da se pravdaju utrošena sredstva uzeta od poreskih obveznika.Očito je da je Komisija u ovom slučaju dosta odokativna,jer ovnov za dodelu sredstava su projekti,a ne podela sredstava bez navodjenja projekata i obrazloženja.Dakle,radi se o neznanju ili onoj "da se Vlasi ne sete." Predlažem nadležnom organu da preispita ovakav rad odlučivanja Komisije,jer u protivnom ovde će imati posla i Budžetska inspekcija RS.

Odgovori

Ostavi komentar