Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Javnost i odgovornost

15. 06. 2016.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Ovako je podeljen novac za medije

Opštinsko veće u Malom Crniću usvojilo je rešenje o dodeli sredstava medijima za projekte od javnog interesa. Ova opština podelila je ukupno 1.000.000 dinara na sedam medija. Zanimljivo je da se u rešenju veća ne navode konkretni projekti medija za koje je dodeljen novac.

Na konkurs je pristiglo 13 prijava, a komisija koju su činili predstavnici medijskih udruženja odobrila je sedam projekata, odnosno dodelila novac za sedam medija.

 

Mediji koji su dobili sredstva su:

Sat TV – 100.000 dinara

E-Braničevo – 160.000 dinara

Reč naroda – 200.000 dinara

Radio Biser – 150.000 dinara

Boom 93 – 50.000 dinara

Radio Hit – 150.000 dinara

TV Viminacijum – 190.000 dinara

 

Sredstva nisu odobrena sledećim medijima, odnosno udruženjima:

Kopernikus

Udruženju Impuls Srbija

RTV Mlava

Udruženju „Glas Požarevca“

TV Duga

Fur

 

Zanimljivo je da se na konkursu pojavilo udruženje „Glas Požarevca“. Reč je o udruženju koje je registrovano na istoj adresi kao Javno radio difuzno preduzeće „Radio Požarevac“. Udruženje čini nekoliko zaposlenih u radiju i drugi pojedinci. Radio Požarevac još uvek nije ugašen i po zakonu nema prava na finansiranje iz javnih sredstava.

Ovo udruženje je odbijeno na konkursu, ali ne zbog toga što ne ispunjava uslove konkursa, već zbog specifičnih kriterijuma, kao što su značaj projekta sa stanovišta javnog interesa, tradicija u poslovanju, tehnička i kadrovska opremljenost i teritorija realizacije projekta.

Svi ti kriterijumi navedeni su kao razlog kod podnosioca koji nisu dobili sredstva.  

Na zvaničnoj internet strani Malog Crnića nije objavljeno pomenuto rešenje, kao ni odluka komisije koja je radila u sastavu Novica Savić (UNS), Zoran Ćulafić (NUNS, NDNV) i Dejan Crnomarković (ANEM, Local Press).

 

Projekat “ Hoću da znam”  (Transparentnost javnih finansija i odgvornost vršilaca  javnih funkcija) finansira Evropska unija u okviru Medijskog programa 2014. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost Boom93 i  ne odražavaju mišljenja i stavove Evropske unije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije