Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Da se razumemo

26. 09. 2018. Požarevac

Autor: N. Stojićević Izvor: Boom 93

Izložbom do izleta za odrasle osobe sa invaliditetom

Prodajnu izložba radova nastalih u okviru projektnih aktivnosti Udruženja "Veritas". održava se danas ispred knjižare "Laguna". Ova izložba održava se u okviru projekta- Podrška uspostavljanju dnevne usluge za odrasle osobe sa invaliditetom, a finansijskim sredstvima koja budu prikupljena obezbediće se jednodnevni izlet.

“Ovo je projekat koji finansira Grad Požarevac već četvrtu godinu, projekat daje izuzetne rezultate i nastavićemo i u narednom periodu da ga finansiramo, sve sa nadom da jednog dana obezbedimo prostor koji je potreban za starije osobe sa invaliditetom. Nadamo se da ćemo prebroditi određene problem vezane za urbanističke planove i lokacije i da ćemo doći do potrebnog prostora”, istakao je Dejan Krstić, član gradskog veća.  

Jasmina Turudić, rukovodilac Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju je rekla da oni ovu izložbu organizuju već četvrtu godinu za redom zahvaljujući gradu koji je prepoznao ovaj projekat kao važan za populaciju odraslih osoba sa invaliditetom i da je sve  uverenija da aktivnosti koje su neophodne odraslima sa invaliditetom moraju da se struktuiraju u jedan vid usluge koja bi bila redovna na nivou grada.

“Pored ove izložbe mi se tokom godine sa njima družimo, imamo sportsko-rekreativne aktivnosti prilagođene njihovim potrebama i sposobnostima. Većina proizvoda koja je izložena nastala je uz našu pomoć, ali uz njihohovo veliko angažovanje i jako im znači to da ove proizvode vide drugi ljudi. Oni su veoma uzbuđeni jer će svojim radom moći da priušte nešto sebi”, dodala je Turudić.

Ona je izrazila nadu da će se u godinama koje su pred njima definisati prostor tako da ovu uslugu mogu pružati kao redovan vid usluge iz oblasto socijalne zaštite.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije