Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Da se razumemo

13. 09. 2017. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Novac od prodaje slika ide u humanitarne svrhe

U galeriji Milene Pavlović Barili uručene su nagrade učesnicima likovne kolonije “Poezija Mileninih boja”. Radovi sa likovne kolonije biće prodati na humanitarnoj aukciji, a sav prihod ići će Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Požarevac.

Nagrađeni su učesnici likovne kolonije koja je održana u okviru 54. Ljubičevskih konjičkih igara. Učestvovali su predškolci i učenici iz osnovnih i srednjih škola u Požarevcu. 

Udruženje likovnih umetnika Milene Pavlović Barili je u sklopu kolonije realizovalo humanitarni projekat "Požarevac u srcu". Svi radovi biće izloženi u centru za kulturu u galeriji obojene svetlosti, 19. septembra, dok će 28. septembra biti organizovana aukcija ovih dela. Novac od aukcije slika biće namenjena deci sa posebnim potrebama centra za dnevni boravak dece ometene u razvoju u Požarevcu.

 

U kategoriji predškolaca prvo mesto osvojila je Sara Nikolov iz vrtića “Leptirić”. Drugu nagradu osvojila je Nikolija Stanojević, a Nina Petrović je dobila treću nagradu za svoj rad.

 

Vuk Milovanović, učenik IV razreda osnovne škole “Dositej Obradović” osvojio je prvu nagradu u kategoriji učenika osnovnih škola. 

“Nisam baš siguran koliko je vremena bilo uloženo u crtanje portreta, ali je dosta vremena. Ovo će mi biti prva aukcija u životu i baš sam se radovao kad sam čuo da ide u humanitarne svrhe, jer svojom slikom mogu da pomognem deci sa smetnjama u razvoju.”, rekao je jedan od nagrađenih umetnika, Vuk Milovanović.

Učenica 7. razreda, Milica Rajković osvojila je 2. mesto, dok je 3. nagrada pripala Sofiji Stojadinović.

 

Prvo mesto u kategoriji srednjoškolaca osvojila je Ivana Canić, učenica 3. godine medicinske škole u Požarevcu. Drugo mesto dele Jelena Milisavljević i Nevena Živanović, učenice 3. godine medicinske odnosno politehničke škole u Požarevcu. Osvojenu treću nagradu podelile su Teodora Denčić, 4. godina medicinske škole u Požarevcu i Ivana Stokić, 3. godina tehničke škole u Kostolcu.

Ljiljana Dabić, upravitelj fondacije Milenin dom podelila je zahvalinice nagrađenima i pojedincima za saradnju, te pozvala sve da uzmu učešće u aukciji. Ona se zahvalila svim učesnicima na iskazanoj humanosti da se sredstva od prodaje radova upute centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju.

 

 

I ova likovna kolonija je pokazala da naš grad ima mnogo talentovane dece iz oblasti likovne umetnosti. Radovi koji su danas pred nama su prelepi i posebni. Projekat kojim smo pokazali talenat, humanost, ljubav i pripadnost ovom gradu, njegovim malim i velikim ljudima", rekla je Dabić.

 

pet

15.09.

2017.

CreativaCaleanonymous [neregistrovani] u 08:34

Bravo !

Svaka cast svum umetnicima.Cestitke nagradjenima.Posebna cestitka malom Vuku.Grad ce biti ponoson na njega jednog dana.

Odgovori

Ostavi komentar