Radio Boom93 :: Program http://www.boom93.com/program-radio/rss.html sr http://www.boom93.com/img/logo.png Radio Boom93 :: Program http://www.boom93.com/program-radio/rss.html Besplatna projekcija filma "Ko to tamo peva" http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/44090/besplatna-projekcija-filma-%22ko-to-tamo-peva%22.html Digitalno restaurirani film "Ko to tamo peva", nakon beogradske gala premijere, biće prikazan u Smederevu, u sredu 17. januara u Centru za kulturu u 20 časova. ]]>

Ljubitelji filma će moći besplatno da pogledaju ovo kultno ostvarenje, sada u vrhunskom kvalitetu slike i tona, kao i da uživaju u poznatim replikama koje se i dan danas citiraju.

Film Slobodana Šijana prvi je naslov koji je digitalno restauriran u okviru projekta „Vip Kinoteka“, zahvaljujući saradnji Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile. Nakon projekcije u Smederevu “Ko to tamo peva” će biti prikazan i u Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Subotici, Čačku, Sopotu, Leskovcu i Valjevu.

„Vip Kinoteka“ ima za cilj da sačuva i zaštiti neke od najpoznatijih naslova sedme umetnosti koji su proglašeni za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja od nacionalnog značaja snimljenih u periodu od 1967. do 1993. godine, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.

U narednih godinu dana filmska publika širom Srbije će imati priliku da ponovo pogleda najveća ostvarenja Živojina Žike Pavlovića, Gorana Markovića, Žike Nikolića, Srđana Karanovića i drugih autora.

]]>
Tue, 16 Jan 2018 10:51:00 +0100 Puls grada http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/44090/besplatna-projekcija-filma-%22ko-to-tamo-peva%22.html
Lica prirode i čoveka http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43941/lica-prirode-i-coveka.html U Galeriji savremene umetnosti otvorena je međunarodna izložba "Lica", na kojoj su prikazana dela Mirka Marinkovića Mir-Mira, Slađe Milovanović i Valerija Valentinoviča Timofejeva. ]]>

Na otvaranju izložbe posetiocima se u ime Narodnog muzeja Požarevac obratila Biljana Milosavljević Pićurić, istoričar umetnosti i dala kritički osvrt izložbe:

 „Da umetnost ne zna za granice još jednom su dokazali ovi zreli umetnici dajući ovoj izložbi međunarodni karakter. Vođeni istom temom oni svojim delima ukazuju na ciklične, međusobne uticaje prirode, čoveka i urbanizma.

Već poznat domaćoj publici umetnik Mirko Marinković u svom ateljeu interpretira doživljene pejzaže pretežno okoline Mlave, u različitim varijacijama, unoseći im željeni mir. Mirkovi pejzaži su jedan vid njegove duhovne pobune, to jest njegov pokušaj da sačuva i pokaže sve blagodeti zdrave sredine koju ni dašak povetarca ne može ugroziti. Na njegovim pejzažima prepoznajemo dobre namere prirode koje, ugrožena uticajem čoveka, nije u mogućnosti da sprovede.

Čovek, sa svim manama i vrlinama, najznačajniji je uzrok rušenja prirodnog sklada. Kao delikatan umetnik, Slađa Milovanović svojim delima vešto izlazi iz kalupa klasičnog portreta. Putem mira u pogledu prenosi psihološke osobenosti portretisanih likova i čini ih živim na samom veluru. Umetnica romantičnim stavom prema prirodi i čoveku stvara uravnotežen svet pun mira, dobrote i radosti.

Inspiracija slikara ruskog umetnika Valerija Valentinoviča Timofejevasu ulice, fasade sa oznakama vremena, senke drveća, siluete ljudi, životinja iautomobila. Prozori, nadstrešnice, ograde obojene su drugačijim nijansama svetlosti u svim delovima dana. Različiti gradovi u različitim delovima sveta, pod uticajem čoveka, liče jedni na druge, ali su istovremeno, pod uticajem prirode, sasvim jedinstveni. Ovaj umetnik kombinovanjem ličnog emocionalnog stanja i pejzaža stvara jedinstvene vedute modernih gradova“.

Izložbu slika je otvorila Snežana Milošević, predsednik ULS „Đura Jakšić“ iz Požarevca, a otvranje je upotpunjeno  muzičkim numerama Aleksandre Gajić, profesora Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Izložba je otvorena do 25. januara. Ulaz je slobodan.

]]>
Thu, 11 Jan 2018 09:25:00 +0100 Puls grada http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43941/lica-prirode-i-coveka.html
Lista Singlova Boom 93 http://www.boom93.com/program-radio/emisije/6463/lista-singlova-boom-93.html Nedeljni pregled inostarne muzičke scene. Lista je sačinjena prema sopstvenom urednikovom osećanju za kvalitet i relevantnost numera na svetskim top listama. ]]>  

 

LISTA SINGLOVA BOOM 93

17. januar 2018.
urednik i voditelj: Radoslav Momirović
voditelj: Milica Bainović
premijera: sredom od 16h
repriza: subotom od 12h

GODIŠNJE IZDANJE LISTE SINGLOVA

]]>
Wed, 10 Jan 2018 21:00:00 +0100 Emisije http://www.boom93.com/program-radio/emisije/6463/lista-singlova-boom-93.html
Dobijamo još jedan državni praznik http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43912/dobijamo-jos-jedan-drzavni-praznik.html Srbija će ove godine dobiti novi državni praznik Dan Ćirila i Metodija, koji će se obeležavati 24. maja. ]]>

Time će se naša zemlja pridružiti Rusiji, Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj koje na taj način zvanično odaju počast solunskim prosvetiteljima i misionarima.

Inicijativa da se 24. maj proglasi za državni praznik, Dan Ćirila i Metodija, potekla je od Ministarstva kulture, a predlog će u Vladu zvanično poslati Ministarstvo za rad i zapošljavanje, koje je i zaduženo za takvu vrstu predloga.

Dan posvećen hrišćanskim prosvetiteljima do sada je obeležavan u Srbiji kao Dan slovenske pismenosti.

Iz Ministarstva kulture još napominju da novi državni praznik ne znači i novi neradan dan, već da je suština odavanje počasti i poklanjanje pažnje Ćirilu i Metodiju zbog važnosti njihove uloge za sve slovenske narode.

Tako će se ovaj dan dodati listi praznika koji se u Srbiji praznuju i obeležavaju radno: Sveti Sava – 27. Januar, Dan pobede – 9. Maj, Vidovdan – 28. Jun i Dan secanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu – 21. oktobar.

Da podsetimo, neradnim danima se obeležavaju  državni i verski praznici:

Nova godina – 1. i 2. januar.

Božic, verski praznik – 7. januar.

Sretenje - Dan državnosti – 15. i 16. februar.

Uskrs, verski praznik – pocev od Velikog petka zakljucno sa drugim danom Uskrsa - 6,7,8,9. april.

Praznik rada – 1. i 2. maj.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu – 11. Novembar

Ako jedan od dana kada se praznuje državni praznik Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana.

]]>
Wed, 10 Jan 2018 11:26:00 +0100 Puls grada http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43912/dobijamo-jos-jedan-drzavni-praznik.html
Požarevački tim na festivalu u Moskvi http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43770/pozarevacki-tim-na-festivalu-u-moskvi.html U petak, 12. januara u Moskvi će biti održan 8. međunarodni Omladinski gastronomski festival “Obnavljamo tradicije. Božić”. U takmičarskom delu festivala učestvuje i ekipa iz Požarevca. ]]>

Festival u Beloj sali kompleksa Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi  oganizuju Sveto-Danilov patrijaršijski i Centar obnove tradicija.

Festival se organizuje na Božić i Vaskrs. Na Festivalu ambasade različitih zemalja pokazuju prazničnu trpezu, koja je dekorisana u duhu narodne tradicije. Istovremeno se organizuje takmičenje, na kom se učenici kulinarskih škola iz Rusije, Srbije, Bugarske, Rumunije, Republike Srpske i drugih zemalja takmiče u spremanju prazničnih jela i serviranju trpeze.

Cilj festivala je obnavljanje i čuvanje kulturnih i kulinarskih prazničnih tradicija, a takođe i poboljšanje profesionalnih veština učenika profesionalnih škola i mladih specijalista u oblasti kulture hranjenja i gostoprimstva u okviru tradicija pravoslavne trpeze.

Takmičarski deo Festivala ima četiri kategorije: božićno hladno predjelo od živine, svetsko božićno pecivo, božićno hladno predjelo od rečne ribe, dekorisanje božićne trpeze. Svaku kategoriju ocenjuje poseban profesionalni žiri.

Prvi put u takmičarskom delu Festivala će učestvovati ekipa iz Srbije. Iz Požarevaca dolaze profesor kuvarstva i praktične nastave Ekonomsko-Trgovinske škole Nikola Radišić sa svojim učenicima Srećkom Predićem i Petrom Mišićem. Osim u takmičarskom delu Festivala, naša ekipa će 15. januara učestvovati na konferenciji "Oblici međunarodne saradnje u stručnom obrazovanju".

Dobio sam poziv od organizatora Festivala na lično ime, što me lično iznenadilo i osećaj je bio neverovatan. Znate, prvi put na međunarodno takmičenje, ja kao profesor, a potom i deca iz kulinarske struke”, kaže Nikola Radišić i dodaje da će ovo biti i njegovo prvo takmičenje van Srbije: “Nisam imao prilike ranije da idem na međunarodne festivale, iako sam radio preko granice”. O pripremama za festival kaže: ”Počeli smo najpre da tragamo za autentičnim lokalnim specijalitetima, a onda da vežbamo njihovo pripremanje. Moji učenici, Petar i Srećko, i ja radimo na tome da se pokažemo u najboljem svetlu i predstavimo naš kraj i zemlju”.

Radišić kaže da od učešća na Festivalu u Moskvi očekuje jedno lepo iskustvo, druženje, upoznavanje novih ljudi i razmenu iskustava u oblasti gastronomije, života i kulture.

Podršku Festivalu daju Departament za nacionalnu politiku i regionalne odnose grada Moskve, Privredna komora Ruske Federacije, Međunarodni savez javnih udruženja “Rusko udruženje za međunarodnu saradnju”, Ambasade pravoslavnih zemalja i dr.

Pobednicima Festivala “Obnavljamo tradicije. Božić” biće uručene medalje, diplome i nagrade.

]]>
Fri, 5 Jan 2018 12:59:00 +0100 Puls grada http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43770/pozarevacki-tim-na-festivalu-u-moskvi.html
Kako su oživele Milenine haljine http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43738/kako-su-ozivele-milenine-haljine.html U Galeriji Milene Pavlović Barili u toku je izložba "Maison Barilli: Belgrade / New York", koja je nastala zahvaljujući istraživanju istoričara umetnosti Stefana Žarića za master rad na temu mode u umetnosti. Žarić je dobitnik 50. Jubilarne nagrade Spomen zbirke Pavla Beljanskog u Novom Sadu, za rad ”Modna ilustracija Milene Pavlović Barili (1926–1945)”. ]]>

U obrazloženju komisije koja je ocenjivala rad se kaže da nagrađeni master rad istoričara umetnosti Stefana Žarića, pruža detaljan uvid u celokupnu produkciju Milene Pavlović Barili, uključujući i najranije dečije crteže koji su prethodili formalnom umetničkom obrazovanju, uočava interes umetnice za modu i modnu ilustraciju kao i njenu reprezentaciju.

Kroz zaokružene celine, argumentovano se predstavlja rad Milene Pavlović Barili u različitim metropolama u kojima je živela i stvarala, a zahvaljujući materijalu koji ranije nije korišćen, do sada marginalizovan rad umetnice doveden je u potuno ravnopravan status sa njenim slikarstvom.

“Stefan je istraživao duže od godinu dana, u našim arhivama i depou je proučavao Milenine ilustracije i tako je nastao sjajan master rad. Nakon što je izabran za najbolji u galeriji Pavla Beljanskog  odlučili smo da pomognemo Stefanu da promoviše svoj rad, tako što smo rešili da budemo jednim delom sponzori prateće publikacije "Jedna studija o visokoj modi i visokoj umetnosti", a drugim delom da napravimo izložbu crteža i ilustracija koje je on vrlo temeljno obradio i opisao u svom radu”, kaže Ljiljana Dabić, upravnica Galerije Milene Pavlović Barili.

Tako je nastala izložba koja je u Galeriji zvanično otvorena 15. decembra. Posetioci izložbe su u prilici da vide do sada neizlagane i nepublikovane modne ilustracije koje je umetnica stvarala u Beogradu, Minhenu, Parizu i Njujorku, od kojih su neke i objavljivane u časopisima poput Voga i Harper’s Bazara. "Za tu priliku su takođe sašivene haljine sa tih crteža-modnih ilustracija, koje su na lutkama-manekenima izložene u Galeriji”, kaže Dabić.

Izložba će biti otvorena u požarevačkoj galeriji do kraja februara. Nakon toga je čeka premijera u Novom Sadu, a na proleće ide u London.

Stefan se sprema da svoj master rad, u pratnji  izložbe, u aprilu ove godine prezentuje na međunarodnoj istraživačkoj konferenciji istoričara mode (New Research in Dress History) u Londonu.

]]>
Thu, 4 Jan 2018 14:40:00 +0100 Puls grada http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43738/kako-su-ozivele-milenine-haljine.html
Nema više dobrovoljnog davanja krvi u bolnici http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43691/nema-vise-dobrovoljnog-davanja-krvi-u-bolnici.html Sa početkom 2018. godine počela je i primena novog Zakona o transfuzijskoj medicini. Glavna novina je da će umesto dosadašnjih 47 bolničkih banaka krvi i transfuzioloških službi, ubuduće postojati samo četiri ovlašćena centra za prikupljanje, obradu, testiranje i distribuciju krvi. Požarevac pripada centru u Beogradu. Zakonodavci tvrde i da će novi sistem sprečiti nestašice krvi. ]]>

“Čitav posao sprovođenja akcionog plana za primenu ovog zakona je veoma obiman i biće sproveden u nekoliko faza”, kaže Ivana Rodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Zakonom su definisane dve grupe transfuzioloških institucija: na jednoj strani one koje će se baviti planiranjem, prikupljanjem krvi, testiranjem, obradom, čuvanjem i distribucijom, a na drugoj strani su  bolničke banke krvi.

Pored Instutura za transfuziju krvi Srbije u Beogradu, Instituta za transfuziju krvi Vojvodine u Novom sadu i Zavoda za transfuziju krvi u Nišu, biti oformljen i Zavod za transfuziju krvi u Kragujevcu i to će biti institucije koje će biti vezane za Kliničke centre na teritoriji naše zemlje, i koje će pripremiti u saradnji sa Crvenim krstom sve akcije dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji čitave Srbije. "Naša je obaveza da sve ostale zdravstvene institucije snabdemo dovoljnom količinom krvi i komponenata od krvi”, kaže Rodić. “Sa druge strane, transfuziloške službe, kao ona u Opštoj bolnici u Požarevcu, preimenovaće se u bolničke banke krvi i zadatak naših kolega koji rade u tim službama biće briga o pacijentima zajedno sa ostalim lekarima različitih specijalnosti  u bolnici”.

U prvoj fazi, koja je počela 1. januara, Institut za transfuziju krvi Srbije, preuzima delatnost planiranja, prikupljanja, testiranja, obrade, čuvanja i distribucije krvi od KBC “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu, Opšte bolnice “Sveti Luka” u Smederevu i Opšte bolnice “Laza Lazarević” u Šapcu. Druga faza počinje 1. maja i ona podrazumeva Požarevac, Valjevo i Petrovac, a na jesen ovaj institut preuzima nadležnost u Loznici i Smederevskoj Palanci. Isto tako će se proces odvijati i u Institutu u Novom Sadu i Zavodima u Nišu i Kragujevcu.

"Konkretno vezano za Požarevac, u vašoj bolnici od momenta nastupanja druge faze građani neće moći da dobovoljno daju krv, ali zato ćemo sa našim sjajnim partnerom, Crvenim krstom Požarevac, jednom nedeljno organizovati akciju DDK u Crvenom krsti i naravno u svim velikim institucijama i preduzećima koja postoje na teritoriji Požarevca", najavljuje Rodić.

Bolnica u Požarevcu će, kao i do sada,  plan svojih potreba na godišnjem nivou dostavljati Institutu za transfuziju krvi Srbije i sve potrebe vezane za krv i komponente od krvi u bolnici u Požarevcu će obezbediti Institut za transfuziju krvi Srbije, kao i zbrinjavanje svih pacijenata sa teritorije Braničevskog okruga koji se leče u zdravstvenim institucijama u Beogradu.

Potrebe banaka krvi su projektovane sa svakom bolnicom na mesečnom nivou, po krvnim grupama, a dopune će se vrpšiti dva puta nedeljno.

Zakon o transfuzijskoj medicini je usvojen u aprilu prošle godine. Nakon faznog procesa promena i prilagođavanja, u celosti će stupiti na snagu u januaru 2019. godine.

]]>
Wed, 3 Jan 2018 14:35:00 +0100 Puls grada http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43691/nema-vise-dobrovoljnog-davanja-krvi-u-bolnici.html
Dom zdravlja: U najavi rekonstrukcija zgrada http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43643/dom-zdravlja-u-najavi-rekonstrukcija-zgrada-.html Za Dom zdravlja je 2017.godina bila uspešna, a u 2018.godini očekuje se odobrenje za rekonstrukciju objekata Doma zdravlja u Požarevcu, rekao je direktor ove ustanove, Dragan Rakić. ]]>

„2017.godina je bila uspešna za nas. Ostvarili smo značajne prihode, obnovili smo veliki broj aparata. Našim sugrađanima pružićemo malo bolju uslugu nego što je bila do sada.

Uspeli smo da skratimo vreme čekanja na ultrazvuk. Ranije je to bilo tri do četiri meseca, a sada je to maksimalno za mesec dana. Uposlili smo lekare, ne samo sa radiologije, već i lekare sa završenim specijalizacijama iz opšte medicine. Tako da i oni rade ultrazvuk abdomena i ostale vrste.

Malo smo obnovili jedan deo koji faktički raspuštanja Zdravstvenog centra pripao bolnici. Zbog naših sugrađana koji su imali potrebu da dolaze na fizikalnu terapiju, obnovili smo aparturu za oko 3.000.000 dinara. Uzeli smo najbolje aparate, tako da je usluga poboljšana.

Na ginekologiji smo nabavili ultrazvuk koji je na nivou primarne zaštite u vrhu po kvalitetu. Nabavili smo još jedan ultrazvuk za bebe, za pregled kukova.

Najlepša stvar koja bi trebalo da se dogodi 2018.godine je saglasnost vlade na finansiranje rekonstrukcije Doma zdravlja. Radićemo iz temelja, od kanalizacije, vode, struje, svega da se uradi po nekim novim normama energetske efikasnosti i kvaliteta, da to stvarno bude na nekom nivou.

Usput ćemo verovatno pokušati sa lokalnom samoupravom da nabavimo još neke aparate koji nam nedostaju. To su još dva ili tri ultrazvuka, jedan rendgen aparat koji bi stvarno bio potreban za nas, da to probamo da izdejstvujemo, kako bi se ta usluga poboljšala. Nije samo potrebno da lekar zna, već mora i neka sredstva da ima koja će da potvrde ili negiraju određene dijagnoze.

Laboratorija nam je savršena. Aparate imamo vrhunske. Sada se uvodi LIS, laboratorijski informacioni sistem, koji će da smanji potrošnju papira. Lekari više neće morati na papirićima da zaokružuju šta treba da se uradi, a pacijenti da dopisuju šta im još treba. Sve će direktno sa kompjutera da se prebacuje u laboratoriji, tako da će to da se poboljša i usavrši.

Probaćemo da nabavimo neko sanitetsko vozilo jer svi saniteti koje imamo, iako su relativno mladi, imaju veliku kilometražu. Sve ima svoj vek.

Građanima želim da ih što manje viđamo u Domu zdravlja, da budu zdravi i da provode vreme na nekim lepšim mestima.“

 

]]>
Mon, 1 Jan 2018 14:40:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43643/dom-zdravlja-u-najavi-rekonstrukcija-zgrada-.html
Još više kulturnih sadržaja u 2018. godini http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43687/jos-vise-kulturnih-sadrzaja-u-2018.-godini.html Centar za kulturu u Požarevcu je osim bogatog kulturno- umetničkog programa, muzičkih i filmskih sadržaja u ovoj godini imao značajna ulaganja koja su doprinela boljem radu i olakšala uslove rada. Direktor Centra za kulturu, Dragi Ivić je pre svega pohvalio svoje saradnike, ali i grad kao osnivača. ]]>

“Ove godine uspeli smo mnogo toga novog u produkciji da uradimo.  Pre svega moram da pohvalim i saradnike, ali i naš grad kao osnivača, koji je preko Dejana Krstića, čoveka koji je zadužen za naš resor, u letnjem programu napravio čudo. Pa smo od nekih 46 radnih dana imali preko 120 programa, to u Srbiji nije imao niko. Red je da se pohvalimo, red je da se pohvale oni koji su tome zaslužni. I što je interesantno, praktično nijedan program nije ni otkazan, kad je išlo, išlo je sve.  A počelo je od, takođe jedne nove ideje,  velikog školskog odmora, odnosno čuvene DJ žurke koja je čak malo bila i kontraverzna. Uglavnom, to je ušlo u budžet za sledeću godinu.  Pre toga, vratili smo se na nešto što je bilo dobro ranijih godina. To je “Zip Zop” . Pokazalo se da je i taj program bio odličan, i on je ušao u budžet. Podržani smo od strane naših osnivača i to nama mnogo znači.”

“Posebno je važno da smo ove godine pored tog produkcijskog dela imali veoma značajna ulaganja, koja su već negde oko 7 miliona dinara. Moram da kažem da je tu najvidljivija ta prenosna scena  i sada kada je imamo koristimo je u svakoj mogućoj prilici. Tu su i praktikabli za hor, sada škole mogu da izvedu šta god žele na tim praktikablima.

Preko 3 miliona dinara smo uložili da našu komandnu kabinu, odnosno tonski i svetlosni  studio formiran tako da praktično  mogu da se snimaju profesionalni tonski zapisi.

Dobili smo sredstva od finske radne zajednice Srbije, negde preko million i po  dinara da kupimo silver skrin najnovije generacije koji će biti veličine naših “usta” scene, kompletne.  Sledeći korak gde nas oni podržavaju mnogo i značajno je da se nabave DCP uređaj, jer kod ljudi iz sveta filma najveći saveznik je digitron, a taj digitron je pokazao da smo mi ove godine u oblasti bioskopske distribucije odnosno prikazivanja imali najbolje rezultate u Srbiji, čak nominalno, u broj nominalno je to bilo bolje nego u Beogradu. Kolega Lazović je to izvanredno radio. Pored toga naravno i sve druge oblasti našeg stvaralaštva kao što je  dramski amaterizam, folklorni, slikarstvo, sve to ide i širi se.

Centar za kulturu već u prvim danima januara 2018. godine krenuće sa novim kulturnim ponudama. Tu su najpre programi za decu i filmski program, najavio je Ivić.

“U  januaru krećemo sa jednim lepim mini festivalom filma, savremenog ratnog filma. U februaru nas očekuje drugi naš festival, posvećen  Živki Matić. Sledeći je festival varoških pozorišta “Milivojev štap i šešir”. U februaru ide i “Zip Zop”. U martu planiramo da uradimo jedan program koji nije pinkovskog tipa, ali ima svoj samostalni etički entitet “Nikad nije kasno”, program koji se prikazuje svuda u svetu. Tu su ljudi koji nastupaju u zrelim godinama i velika imena. Možda ćemo to probati da dovedemo.  Tu su glumačke svečanosti u aprilu, već se vode pregovori.

Veliko ohrabrenje programa Dixilenda, džez orkestra koji je pokazao da i za to ima publika, da postoje gledaoci, da postoji interesovanje. Možda se samo treba ohrabriti i znati šta naša publika hoće. To je azbuka našeg posla.

 

Čestitke za Novu 2018. godinu.

Mnogi znaju, ali da ponovim i da se pohvalim kad god sam ovde u ovom radiju, akreditiv broj 4, radija Boom 93 je moj, u mom vlasništvu. Ponosan sam na taj akreditiv i ja svaki put kad sam ovde osećam se kao kod svoje kuće, pa iz te svoje kuće hoću svima vama dragi naši slušaoci i gledaoci, koji dolazite u centar za kulturu da zaželim najpre mnogo zdravlja, lične sreće vama i vašim porodicama. Kada se to ispuni onda sve druge stvari budu nekako lakše, pa ćete vi lakše slušati i odabrati ovaj pravi talas 93,4 i naš talas u centru za kulturu, naša vrata su uvek otvorena. Naše koordinate znate, pa dobrodošli i u idućoj godini.

]]>
Sun, 31 Dec 2017 13:00:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43687/jos-vise-kulturnih-sadrzaja-u-2018.-godini.html
Turistička organizacija grada Požarevca: Spremno dočekujemo godinu jubileja http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43636/turisticka-organizacija-grada-pozarevca-spremno-docekujemo-godinu-jubileja.html O ostvarenim rezultatima u 2017. godini i planovima za 2018. godinu, govorio je Vasilije Baldić sekretar Turističke organizcaije grada Požarevca. ]]>

"U 2017. godini Turističku organizaciju karakterisala su 3 segmenta. Najzačajni segment su sigurno sajmovi na kojima je naša organizacija nastupala. Za Beogradski sajam turizma Turistička organizacija se posebno spremala i na kome je promovisala 50 godina od formiranja fondacije "Milenin dom". Za ovu priliku štand naše organizacije je posebno dekorisan i priredili smo za posetioce sajma oblačenje kostima i modela Milene Pavlović Barili. Takođe na tom sajmu smo predstavili i neke kulturne sadržaje grada kao što je Simfonijski orkestar "Gvardia", neposredno smo najavili 54. Ljubičevske konjičke igre uz učešće kostimiranih višebojaca. Predstavili smo i Uskršnji etno festival u Poljani i festival cveća koji je organizuje Turistička organizacija grada Požarevca. Pored Beogradskog sajma  naša organizacija predstavila se i na jednom internacionalnom festivalu u Berlinu. Turistička organizacija grada Požarevca je, na zajedničkom štandu Turističke organizacije Srbije, ponudila stranim turistima mogućnost da obiđu, vide i dožive Požarevac, njegove sadržaje i okolinu. Nastupili smo i na 50. sajmu "LORIST" u Novom Sadu. Još dva sajma su značajna na kome je naša organizacija učestvovala. To je sajam u Banjaluci i 9. Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu. Pored toga Turistička organizacija je uzela učešće na priredbi "Beogradski manifest", koji se održava na prostoru Kalamegdanske tvrđava. Na ovoj priredbi u roku od 3 dana uživo demonstriramo discipline višeboja, što u stvari pleni građane i posetioce. Drugi segment 2017. godine protekao je u učešću na festivalima. Jedan od tih festivala je "Kofer snova", međunarodna izložba turističkih publikacija. Na ovom festivalu Turistička organizacija grada Požarevca je osvojila 2. mesto za višelisnu turističku publikaciju "Manastiri i crkve Požarevačkog kraja". Manifestacija sličnog karaktera se održava i u Leskovcu, tu smo dobili 2. druga mesta. Jedna nagrada je otišla za turistički plakat posvećen za 53. Ljubičevske konjičke igre, dok je druga nagrada za set promo materijala o Narodnom muzeju, Viminacijumu i Čačalici. Svakako najznačajnija priznanja dobili smo na Novosadskom sajmu turizma. Turistička organizacije je na ovom sajmu dobila 5 priznanja, a od tih priznanja jednu je dobo grad Požarevac kao zaslugu u podršci razvoju turizma i ovo nam je sigruno jedan reper gde se nalazimo i koje su naše pozicije. U 2017. godini Turistička organizacije grada Požarevca je uspešno organizovala 54. Ljubičevske konjičke igre, prestižnu manifestaciju koja je ove godine imala medjunarodni karakter. Mi se uz podršku lokalne samouprave borimo da igrama vratimo stari sjaj i da ova manifestacija bude jedna od značajnih u Srbiji. Mislim da smo na dobrom putu, obizirom na sve veći broj učesnika u konjičkim disciplinama i programima kao i na posetu gledaoca. Sledeća manifestacija koja je značajna za našu organizaciju je Uskršnji etno festival koji se organizuje drugog dana Uskrsa u porti manastira Setroljin u Poljani. To je jedna duhovna manifestacija koja neguje naš etnos, običaje zdrave stilove života i zdravu hranu koja je spremljna po receptima naših predaka. I jedna od naših najznačajnih manifestacija  koju mi organizujemo iz sopstvenih sredstava je festival cveća, koji se održava prvog vikenda u maju. Ovaj festival se održava u centru Požarevca i tada ne znamo da li imamo više izlagača  ili posetioca. Ove godine smo podržali jednu manifestaciju, koja je malo drugačijeg karaktera, Džipijada koja se organizuje u naselju Bare. Ove godine ova manifestacija je bila dobro organizovana. Imali smo i značajno učešće na medjunarodnoj konferencije koja je održana u Srbiji. Tema ove konferencije je bila "Održivi razvoj turizma u Dunavskom regionu" i bila je organizovana je od našeg resornog ministarstva, svetske turističke organizacije i nevladine nemačke organizacije "GIZ". Požarevac je na Dunavskoj ruti i u narednim godinama biće fokus na Dunavu za razvoj turizma" rekao je Baldić i predstavio planove za 2018. godinu.

"U 2018. godini očekujemo da Srbija donese nacionalni program kada su u pitanju ergela "Ljubičevo" i konjički sport. Očekujemo da ergela postane jedan reprezentativni konjički centar, koji će se baviti istraživanjem i naučnim radom. Takođe očekujemo i preuređenje hipodroma, koji bi trebao da ima delimično proširenje staza, povećanje obima tribina za posetioce. Na hipodromu će se raditi i na osvetljenju cele staze koje će omoguićiti da se održavaju i noćne trke. Ono što je isto značajno je da smo počeli sa prikupljanjem ponuda idejnog rešenje za uređenje manježa i stare štale na hipodromu. Za ovaj projekat novac smo dobili od Ministarstva omladine i sporta. U nekim daljim planovima Ljubičevo je određen kao centar dobrodošlice za čitav region. U 2018. godini imaćemo tri velika događaja. Hronološki gledano prvi događaj koji će se održati je obeležavanje 300 godina od Požarevačkog mira. Drugi događaj su 55. Ljubičevske konjičke igre dok  je treći događaj Svetski kongres arheologa koji će se održati u Viminacijumu. Nas očekuje veoma jaka godina sa pojačanim angažovanjem svih zaposlenih uz punu podršku grada, ministarstava i svih ustanovama sa kojima tesno sarađujemo. U planovima Turističke organizacije u prvoj polovini februara je izlaganje na Sajmu turizma u Sofiji. Takođe predstavićemo se i na sajmu u Ljubljani. Procena je da je Sofija interesantna zato što sve više Bugarskih državljana dolazi u Srbiju i što se i oni sve više bave konjičkim sportom i bili su učesnici na našim konjičkim igrama." napomenuo je Baldić i dodao " Ispred Turističke organizacije grada Požarevca bi građanima Požarevca poželeo sve najlepše u narednoj godini, da imaju puno zdravlja, sreće, puno poslovnog i ličnog uspeha."

]]>
Sun, 31 Dec 2017 10:42:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43636/turisticka-organizacija-grada-pozarevca-spremno-docekujemo-godinu-jubileja.html
VTŠSS Požarevac akreditovala svoje obrazovne programe za narednih 7 godina http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43587/vtsss-pozarevac-akreditovala-svoje-obrazovne-programe-za-narednih-7-godina.html Najvažniji posao koji je u ovoj godini obavila Visoka tehnička škola stukovnih studija u Požarevcu jeste akreditovanje za narednih sedam godina, kaže direktor škole dr Vladan Đulaković, sumirajući ostvarene ciljeve i rezultate u 2017. godini. ]]>

“U protekloj školskoj godini naša škola je prošla treću akreditaciju, koja će važiti sledećih sedam godina. Kao i do sada, akreditovali smo programe za poljoprivredu, prehrambenu tehnologiju, zaštitu životne sredine, mašinstvo i elektrotehniku. Baziramo se na tome što je neophodno našem okruženju, gde naši svršeni studenti mogu da pronađu zaposlenje. Ova akreditacija je bila specifična po tome što smo pored osnovnih studija akreditovali i specijalističke studije na svim usmerenjima. Dobili smo jedno novo usmerenje, elektrotehniku i računarstvo, i proširenje za prhrambenu tehnologiju, odnosno za nutricionizam u okviru ovog programa.  U narednom periodu koji već obuhvata i ovu školsku godinu čekaju nas pripreme za akreditaciju jednog ili dva master programa. Postoje standardi po kojima treba da radimo da bi za narednu ili za 2019. godinu imali master studije.

Novina i za profesore i za studente je što nam je vraćeno zvanje višeg predavača, tako da sada imamo predavače, više predavače i profesore strukovnih studija.

Studenti su dobili pogodnost da mogu da studiraju uz rad, sa upisanim  manjim brojem bodova, i oni mogu da studiraju i završe za devet godina, dok su za budžetske i samofinansirajuće studente ostali isti uslovi i maksimalno vreme za studiranje šest godina.

Ove godine smo krenuli sa malo većom kontrolom prakse i praktičnih radova studenata koju nameravamo da u narednoj godini još malo proširimo. Imamo dobru saradnju sa TE KO Kostolac, tu se našu studenti upoznaju direktno sa problematikom proizvodnje, pa su tu uključeni pored mašinaca, i budući elektroinženjeri, čak i studenti programa poljoprivreda i zaštita životne sredine. Naši studenti obilaze pogone, upoznaju se sa radom, obavljaju tamo deo stručne prakse. Što se tiče prakse za poljoprivredu i prehrambenu industriju, tu već nemamo nekih velikih kombinata ili preduzeća koji mogu da prime veći broj studenata. Dobro je ipak da studenti poljoprivrednog smera znaju da je u svakoj poljoprivrednoj apoteci neophodno da postoji jedan stručnjak koji je licenciran za rad sa pesticidima. Naši studenti dobijaju zakonsku mogućnost da otvaraju svolje poljoprivredne apoteke ili da rade kod nekog drugog.

Prehrambena tehnologija je opet specifična. Sa „Bambijem“ baš i nemamo neku saradnju, niti su oni želeli da prepoznaju neke naše probleme i naše studente, mislim da oni nisu zainteresovani za neku edukaciju studenata, tako da se oslanjamo na pomoć nekih manjih prerađivačkih kapaciteta i svako od naših studenata nađe sebi odgovarajuće mesto.

Što se ostalih aktivnosti škole tiče, kao i prethodnih, i tokom ove godine smo radili na različitim projektima, neke koje smo nasledili iz ranijih godina smo završili, druge započeli i oni će biti nastavljeni u narednoj godini.

Prošle godine smo dobili jedan IPA projekat u saradnji sa kolegama iz Rumunije, koji se odnosi na očuvanje biodiverziteta i genetskog potencijala naših voćaka i vinove loze. Sledeće godine će taj projekat biti završen, sa uspehom, nadam se, kao i ranijih godina. U ovoj godini smo već zaršili jedan projekat koji je objavljen na sajtu Ministrstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a koji se odnosi na zaštitu šuma od požara. I trenutno radimo projekat o zaštiti šuma od požara, ali na teritoriji Novog Pazara i Sjenice. To radimo zajedno sa Institutom za šumarstvo, sa Srbija šumama. Radili smo neke eksperimente sa šumama koje su gorele i dobili smo određene rezultate koji su već publikovani a do kraja januara ćemo imati kompletnu monografiju i završiti taj projekat.

Imali smo veliki broj savetovanja, tribina, nastavili sa organizovanjem Sajma etno pića i sireva, koji je veoma popularan za male proizvođače i vinarije, a koji se održava uvek u februaru. Već je za narednu godinu zakazan za 17. februar i to će biti jubilarna 10. izložba. To već postaje tradicija, ljudi već znaju, raspituju se unapred. Prošle godine je bilo preko 50 izlagača vina i preko 250 posetilaca . Na narednom sajmu ćemo imati i takmičarski deo gde ćemo ocenjivati kvalitet vina, domaćih rakija, sireva, i uz to će ići i odgovarajuća priznanja.

Ove godine smo pored redovnih tribina koje se organuzju gotovo na mesečnom nivou, organizovali smo tribine iz oblasti dijagnostike i iz oblasti savremenih dostignuća fizike, imamo određene radove koje smo publikovali, učestvovali smo na savetovanjima počev od procene rizika, to je međunarodno savetovanje, uzeli smo učešće u programima koji se odnose na evropski obrazovni prostor visokog obrazovanja gde su naši profesori dobili određena priznanja za ono što su radili.

Moram da napomenem da imamo saradnju sa Privrednom komorom, Društvom inženjera i tehničara, Poljoprivrednom stručnom službom, Zavodom za javno zdravlje Poižarevac, i mnogim drugim institucijama.

U svakom slučaju Visoka tehnička škola strukovnih studija ispunila je svoje osnovne zadatke, što se tiče obrazovanja studenata, takođe je radila na usavršavanju profesora, ispunili smo i određene aktivnosti koje nam po Zakonu o obrazovanju nisu  obavezne ali mi želimo da učestvujemo u svim tim radovima i projektima gde možemo da damo neki doprinos i sa time ćemo nastaviti i u narednoj godini“, kaže dr Vladan Đulaković.

Svojim studentima i sugrađanima poručuje: “Svima želim srećnu Novu godinu, da imaju zdravlja, da budu radosni, veseli i  da im se ispune želje koje imaju.“

]]>
Sun, 31 Dec 2017 02:25:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43587/vtsss-pozarevac-akreditovala-svoje-obrazovne-programe-za-narednih-7-godina.html
Crveni krst Požarevac: specijalno priznanje za plemenitost i humanost http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43592/crveni-krst-pozarevac-specijalno-priznanje-za-plemenitost-i-humanost.html Organizacija Crvenog krsta u Požarevcu završava ovu godinu veoma uspešno. Ono po čemu smo bili prepoznatljivi i ove godine je dobrovoljno davalaštvo krvi. „Grad Požarevac i naša organizacija su ponovo najuspešniji u Srbiji na ovom polju. To je rezultiralo priznanjem koje je Institut za trasfuziju krvi Srbije dodelio građanima Požarevca za plemenitost i humanost, koje su obeležile prethodnu deceniju“, kaže sekretar Crvenog krsta Požarevca, Saša Obradović. ]]>

„Uspešno smo prebrodili letnje i zimske mesece kada se tradicionalno javljaju nestašice krvi, tako da za naše sugrađane nije bilo odlaganja hirurških zahvata ni u bolnici u Požarevcu ni u Beogradu. To je ono što je nama satisfakcija i što je misija i vizija naše organizacije u Požarevcu“, kaže Obradović.

„Narodna kuhinja je nesmetano funkcionisala svakodnevno tokom cele godine, zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je prepoznala ovaj vid socijalne zaštite za naše najsiromašnije sugrađane, a nadlažna ministarstva su preko Crvenog krsta obezbedila 10 osnovnih namirnica za narodnu kuhinju. Takođe su obezbeđena 174 paketa na mesečnom nivou za socijalno ugrožena lica koja nisu u mogućnosti da koriste usluge Narodne kuhinje jer žive u seoskim mesnim zajednicama na području Grada Požarevca. Na nivou ove godine planiramo i sledeću, kada je narodna kuhinja u pitanju.

Takođe, planiramo i da naš servis "Pomoć u kući" funkcioniše i sledeće godine. Lokalna samouprava izdvaja sredstva za 10 gerontodomaćica. One su u 2017. godini opsluživale 72 korisnika. Imamo listu čekanja, pa postoji mogućnost da se tokom sledeće godine poveća broj gerontodomaćica za bar još dve da bi mogli svi koji imaju zahtev za ovom vrstom usluge da budu zbrinuti.

Treća oblast kojom se bavimo jesu obuke iz prve pomoći. Obuku je ove godine prošao veliki broj kandidata za vozače, kao i veliki broj radnika koje na to obavezuje Zakon o bezbednosti na radu.

Ove godine smo prvi put u našem kampu na Tulbi bili domaćini međuregionalnog takmičenje iz prve pomoći za ovaj deo Srbije, a na kom je naša ekipa osvojila drugo mesto i plasirala se na državno takmičenje.

Ove godine smo nastavili izgradnju našeg kampa na Tulbi. Crveni krst Austrije je obezbedio donaciju za kopanje oko 180m kanalizacije kroz naš plac. Lokalna samouprava je obezbedila sredstva za priključak na kanalizacionu i vodovodnu mrežu, tako da u 2018. godinu ulazimo sa kompletno infrastrukturno opremljenim kampom sa svim uslovima za rad. Planiramo da u 2018. godini ponovo budemo domaćini međuregionalnog takmienja iz prve pomoći, čak i državnog takmičenja. Očekujemo da na proleće budemo domaćini i organizatori takmičenja iz oblasti ponašanja u vanrednim situacijama za decu uzrasta od 7 do 10 godina, a vezano za projekat „Sigurnije škole – otpornije zajednice“. Mi već sprovodimo ovaj šrojekat sa osnovnim i srednjim školama, gde decu obučavamo kako da prepoznaju vanrednu situaciju i kako da se pravilno ponašaju u takvim prilikama kako bi zaštitili sebe i svoje porodice. Planiramo da se prvi put organuzuje tako nešto na nivou republike i da učestvuje 29 opština koje su učestvovale i u projektima „Sigurnije škole-otpornije zajednice“ i uopšte u projektima o delovanju u vanrednim situacijama“, kaže Obradović.

„Što se   tiče prve pomoći planiramo da i dalje po školama vršim obuku učenika i da u svakoj osnovnoj i srednjoj školi formiramo ekipu prve pomoći, koje će se nadmetati na opštinskom takmičenju u našem kampu.“

Godinu počinjemo...

„U ovoj godini smo imali 30 akcija dobrovoljnog davanja krvi i taj nivo nameravamo da zadržimo i u 2018. Već je napravljen plan, akcija a prva je zakazana za 18. januar kada će, sada već tradicionalno, promoteri biti predstavnici medija, zahvaljujući kojima i imamo ovaj nivo i rezultate u DDK u poslednjih 7 godina“.

ŽELJE za 2018-u

„Ispred organizacije CK Požarevac svim našim sugrađanima čestitam Novu godinu i predstojeće praznike i želim u 2018. godini dobro zdravlje, mnogo sreće i da ono što ih je krasilo u 2017-oj, a to su humanost i plemenitost, ostanu na tom nivou i u 2018. Godini“, poručuje Obradović.

.

]]>
Sun, 31 Dec 2017 01:38:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43592/crveni-krst-pozarevac-specijalno-priznanje-za-plemenitost-i-humanost.html
Vrlo produktivna godina za Galeriju "M. P. Barili" http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43606/vrlo-produktivna-godina-za-galeriju-%22m.-p.-barili%22.html “Ova godina je bila vrlo produktivna za Galeriju, imali smo mnogo aktivnosti i osećam da su se neke stvari, godinama zapostavljene, sada pokrenule, u smislu da je prvi put lokalna samouprava shvatila značaj nacionalne kuturne instucije koju imamo u gradu i založila se maksimalno, što finansijskom podrškom, što razumevanjem za ceo problem koji Galerija ima,” kaže Ljiljana Dabić, upravnica Galerije “Milena Pavlović Barili”. ]]>

“U suštini, mi imamo u fundusu 894 umetnička dela Milene Pavlović Barili, a imamo prostor od nekih 100 kvadrata u koji staje 40 dela da se prikaže. To je godinama negde stavljeno ad acta. Mi gostujemo po  gradovima u Srbiji i u nostranstvu i prikazujemo ta dela, a u našem gradu nemamo prostor gde bismo to bogatstvo prikazali.

Po dolasku u Galeriju pročitala sam testament koji je pokojna Danica Barili ostavila gradu sa imovinom koju je opredelila za grad da bi se osnovala ta fondacija. Neke od njenih želja su bile da se napravi jedna velika galerija u kojoj bi se prikazala sva dela njene ćerke. A jedna od njenih želja bila je i da se podstakne razvoj mladih talenata iz likovne umetnosti, koliko je to fondacija u mogućnosti da pruži. To su mi bila negde dva osnovna pravca delovanja, tako da smo letos objavili konkurs za najbolje idejno rešenje, krenuli smo odatle, ali nažalost samo jedan ponudjač se javio, čiji uslovi rešenja nisu zadovoljavali zahteve konkursa. Potom smo odlučili da spojimo te dve stvari, znači da javni konkurs za idejno rešenje spojimo sa izradom projektno tehničke dokumentacije za čiju namenu je Grad odobrio 2,5 miliona dinara I očekujem raspisivanj tog javnog konkursa. To je ta inicijativa gradske uprave koja nama puno znači. Posle toga, prestoji ne tako mali deo, a to je obezbedjenje sredstava za izgradnju po tom idejnom rešenju koje budemo dobili, i ja sam tu veliki optimista. Već smo razgovarali sa odredjenim ministarstvima, sa ljudima iz dijaspore koji su spremni da se uključe. Bukvalno čekamo samo to idejno rešenje, to nam je  najvažnije.

Od aktivnosti koje smo imali u 2017.godini, htela bih da napomenem obeležavanje 55 godina od otvaranja Galerije, kada smo pretpremijerno prikazali film o nana Bosi. Cela priča oko Galerije, naravno da je bitna i da je bitno da se istakne ta porodica koja je živela u toj kući, ko su ti ljudi koji su iznedrili Milenu. U dogovoru sa Kolom srpskih sestara napravio se jedan dokumentarni film, koji nosi naziv “Nana Bosa”, o Mileninoj baki, koja je bila osnivač Kola srpskih sestara u Požarevcu. Ono što je zanimljivo našim sugradjanima, možda i znaju, možda ne, da je njen suprug poznati Stojanče ili kako su ga nazivali, bio tri puta rodonačelnik grada Požarevca, kojeg je narod birao. Nana Bosa je žena koja je imala šest sinova i jednu kćerku Danicu. To su sve bili vrlo ugledni ljudi. Film o nana Bosi je veoma interesantan zato što se vidi ono sto smo mi potisnuli u ovom brzom životu, taj neki deo tradicije, daj patrijahalan način vaspitanja dece. Film je vrlo emotivan, u njemu se prikazuju pisma koja je ona pisala svom sinu, Mileninom ujaku, koji je poginuo u Prvom svetskom ratu na Krfu. Film je vrlo emotivan i vrlo poučan.

Potom smo učestvovali, zajedno sa Udruženjem likovnih umetnika “Milena Pavlović Barili” u obeležavanju Ljubičevskih konjičkih igara. Milena je bila brend ovogodišnjih LJKI i tom prilikom smo napravili likovnu koloniju na kojoj su učestvovala deca predškolskog i školskog uzrasta. Nagradjivali smo radove u tri starosne kategorije, deca su imala priliku da budu u Galeriji nekoliko dana, da vide Milenina dela, da dobiju inspiraciju, tako da su izašli divni učenicki radovi. Ta dela su posle, sa delima amaterskih umetnika iz udruženja likovnih umetnika “Milena Pavlović Barili” bila na aukciji i sav prihod od tih dela upućen je Centru za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju kod nas u gradu. Sa te kolonije izabrano je jedno delo koje je završilo u Americi, taj rad je završio kao Božićna markica, u spomen Milene Pavlović Barili, ove godine, 22.decembra.

Imali smo i dve gostujuće izložbe. U septembru smo imali izložbu u Lazarevcu koja je trajala tri nedelje i bila vrlo posećena. Potom smo imali izložbu u Užicu,  a otvaranje je bilo centralna manifestacija obeležavanja njihovog Dana grada.

U novembru smo imali tradiocionalno 16. Bijenale sa 16 učesnika, bilo je vrlo  uspešno, posećeno. Gran pri Bijenala odnela je Katarina Zarić, profesor likovne umetnosti na Akademiji u Beogradu.

Za 2018. godinu imamo već dogovorenu izložbu u Žagubici, a kasnije idemo u Crnu Goru. Imamo dogovorenu izložbu u Pljevljima, tamo se preuredjuje jedan kompleks od 15 hiljada kvadrata sredstvima EU i oni žele da taj prostor otvore našom izložbom, tako da će to da se sigurno desi u 2018.godini, samo je pitanje vremena. Takodje za kraj sledeće godine najavljujem jednu veliku izložbu u Beogradu, oko koje se dogovaramo intezivno i nadam se da ce biti vrlo zapažena i posećena”, najavljuje Ljiljana Dabić

U vreme praznika sugrađanima poručuje: ”Želim svima pre svega ličnu i porodičnu sreću i zdravlje, što nam je najpotrebnije. Nadam se da će biti bolje za sve nas i da će Grad obezbediti nova radna mesta, da će sugradjani moći da se zaposle. Takodje, želim da skrenem pažnju na našu Galeriju, veliku kulturnu instituciju koju imamo u gradu i da pozovem roditelje sa decom da u vreme ovih Božićnih praznika posete našu Galeriju, da nas isprate i u narednoj godini i da napravimo jedan veliki napredak za naš grad, svi zajedno”.

]]>
Sun, 31 Dec 2017 00:36:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43606/vrlo-produktivna-godina-za-galeriju-%22m.-p.-barili%22.html
JP "Parking servis": U 2018. više reda na parkiralištima http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43594/jp-%22parking-servis%22-u-2018.-vise-reda-na-parkiralistima-.html “U 2017. godini JP”Parking servis” je pretrpelo velike reforme, pre svega imali smo prelazak sa takse na cenu, u smislu naplate naše usluge. To je za krajnje korisnike najveća promena. Kada su u pitanju naplate spornih, odnosno nenaplaćenih potraživanja, to sada ide preko izvršitelja. To je značajna promena za sve,” kaže direktorka ovog javnog preduzeća, Marija Papović. ]]>

“Pored toga, preuzeli smo funkciju upravljača puta, što je odgovoran posao i tu je bilo dosta posla i dosta se radilo. Sa druge strane, mogli ste videti da su parkirališta dosta uređena, uređen je parking kod hotela Dunav, malo se ozelenila ograda, uredjeni su izlazi. Sve to nije bilo planirano projektom, ali uz sugestije građana i kad se ozelinila ograda, uvideli smo da je potrebno napraviti još neki izlaz sa parkinga. Radilo se na uređenju parkinga kod pijace i trotoara ispred parkinga. Ove godine se više radilo na tom esteskom delu.

Ove godine je uvedena celodnevna parking karta u drugoj zoni za parkiranje u periodu od 8 do 20 časova. Cena karte je 150 dinara kupovinom, a nabavlja se na trafikama ili slanjem sms-a na broj 8123.

Takođe ove godine se krenulo u prinudnu naplatu potraživanja prema vlasnicima inostranih registracionih tablica, jer prosto ne možemo da favorizujemo vozače iz drugih država. Moralo je da se i to sprovede u delo i to je jedna od novina u 2017. godini.

Znam da sve zanima proširenje parkirališta i to je naš najvažniji zadatak. Trebalo bi, ako ne do kraja ove godine, onda do kraja januara sledeće godine da proširimo neke zone. Htela bih da napomenem da to nije želja “Parking servisa”, niti bilo kog u Gradu, to je želja građana, stanara te ulice. Ljudi su posle deset godina naplate parkiranja u gradu shvatili da samo tamo gde postoji zona, gde se naplaćuje parkiranje i gde postoji kontrola naplate parkiranja, ljudi mogu da nađu slobodno mesto. Ovako, dođu, parkiraju se na mestima u najužem centru grada, gde se ne naplacuje i tih 15-20 mesta budu zarobljena celog dana. Na primer, ispred vrtića Pčelica postoji veliki problem, desetak mesta je zauzeto celog dana, jer ne postoji kontrola naplate parkiranja i njih planiramo da u nekom narednom periodu uvedemo u zonu. Svi znamo da je za prvi započeti čas tolerancija 15 minuta, tako da mislimo da je roditeljima dovoljno 15 minuta da ostave ili uzmu dete, a da ne plate parking, a sa druge strane će sigurno imati u više navrata slobodno parking mesto, nego što je trenutna situacija. Bilo je tu apela i roditelja i apela iz mesne zajednice Ćeba i iz Užičke ulice, tako da ćemo mi na tim lokacijama na apel građana proširiti zonu naplate parkiranja.

U narednoj godini planiramo i blokovsko parkiranje. U gradu postoje dve “rak rane”, jedna od njih je blok iza zgrada u ulici Čede Vasovića, koji je prebukiran ljudima sa strane i stanari ne mogu da  parkiraju svoja vozila, pa će se na njihov apel uvesti blokovsko parkiranje. Blokovsko parkiranje znači da se ceo taj parking prostor uvede u zonu, s tim da stanari imaju povlašćenu parking kartu, koja bi bila jevtinija nego sada, jer je to isped zgrade gde žive. Takođe još jedan problematičan blok zgrada je potes Knez Milošev venac - Braničevski skver, i tu se planira blokovsko parkiranje. Takođe, planiramo otvaranje parking prostora kod autobuske stanice, jer ljudi nemaju gde da se parkiraju i koriste taj prostor između ulica Knez Milošev venac i Braničevski skver. Bukvalno ostavljaju vozila i po mesec dana, i odu u inostranstvo.

Planiramo i garažu za sledeću godinu. Najpre se planira izrada projekta I nalaženje prostora u gradu koji bi mogao da odgovori svim tim uslovima koji su potrebni za jednu garažu. Neke ideje koje imamo za sledeću godinu odnose se na umrežavanje parking prostora, to u većim gradovima već postoji, u smislu da imamo pokazivače slobodnih parking mesta. To je već predviđeno za mart sledeće godine, na parking pijaci se planira umrežavanje tri parking mesta: parking kod Načelstva, parking Centra za kulturu i parking kod pijace, jer imamo situacije da bude zagušenje na parkingu pijaca, a da su ova dva parkinga slobodna. U samom centru su sva tri, tako da će biti semafora, preusmerivača, koji će pokazivati u svakom trenutku slobodan broj parking mesta na sva tri parkirališta.

Nema obeležja parkirališta u gradu, prosto kad čovek dođe u grad treba da ga preusmeri saobraćajni znak gde je to parking mesto, gde su ta zatvorena parkirališta. To su sve neke stvari na kojima radimo, kako bi obezbedili bolju frenkvenciju, malo savesnije parkiranje građana i kako bi izbegli situacije da nepropisno parkiraju i da pauk vozilo mora da interveniše. Vozilo reaguje samo u situacijama kada se ometa saobraćaj,”kaže Marija Papović i dodaje:

Moje želje građanima su  puno zdravlja, a posle toga posao, da svi imaju posao, da se radi, to je najvažnije, ali bez zdravlja ne vredi nam ni posao… Pored svega toga, puno sreće, zdravlja, ljubavi… Eto to je to…

]]>
Sat, 30 Dec 2017 12:27:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43594/jp-%22parking-servis%22-u-2018.-vise-reda-na-parkiralistima-.html
Lista Singlova Boom 93 - godišnje izdanje 2017. http://www.boom93.com/program-radio/godisnje-liste/43618/lista-singlova-boom-93---godisnje-izdanje-2017..html Godišnji pregled inostarne muzičke scene. 50 najslušanijih pesama na talasima radija Boom 93, u prethodnih godinu dana. Lista je sačinjena prema sopstvenom urednikovom osećanju za kvalitet i relevantnost numera. ]]> LISTA SINGLOVA BOOM 93

urednik i voditelj: Radoslav Momirović 
premijera: subota, 30. decembar 2017. od 12h
reprize: četvrtak, 4. januar 2017. od 19h
subota, 6. januar 2017. od 12h
četvrtak, 11. januar 2017. od 19h
subota, 13. januar 2017. od 12h

 1. Ed Sheeran – Shape Of You
 2. Luis Fonsi ft. Daddy Yankee - Despacito
 3. The Chainsmokers ft. Coldplay – Something Just Like This
 4. Jax Jones ft. Raye – You Don’t Know Me
 5. Harry Styles – Sign Of The Times
 6. Camila Cabello – Havana
 7. Ofenbach – Be Mine
 8. Clean Bandit ft. Zara Larsson – Symphony
 9. Calvin Harris ft. Pharell & Katy Perry – Feels
 10. The Weeknd ft. Duftpunk – I Feel It Coming
 11. Dua Lipa – New Rules
 12. Pink – What About Us
 13. Portugal. The Man – Feel It Steel
 14. Katy Perry ft. Skip Marley - Chained To The Rhythm
 15. Kygo ft. Selena Gomez – It Ain’t Me
 16. Shawn Mendes – There’s Nothing Holding Me Back
 17. DJ Khaled ft. Rihanna & Bryson Tiller – Wild Thoughts
 18. Ed Sheeran – Castle On The Hill
 19. Charlie Puth – Attention
 20. Sam Smith – Too Good At Goodbyes
 21. Rita Ora – Anywhere
 22. Hurts – Beautiful Ones
 23. Avicii ft. Rita Ora – Lonley Together
 24. Bruno Mars – Tht’s The Way I Like It
 25. Axwell /\ Ingrosso - More Than You Know
 26. Taylor Swift – Look What You Made Me Do
 27. JP Cooper – September Song
 28. Zayn ft. Sia – Dusk Till Down
 29. Jamiroquai – Cloud 9
 30. Lorde – Green Light
 31. Rag’n’Bone Man – Skin
 32. The Killers – The Man
 33. Ed Sheeran – Perfect
 34. Martin Jansen – Solo Dance
 35. Jonas Blue – Mama
 36. Kendrick Lemar – Humble.
 37. Maroon 5 ft. Future – Cold
 38. Starley – Call On Me
 39. David Guetta ft. Justin Bieber – 2U
 40. Anne Marie – Ciao Adios
 41. Robin Schulz ft. James Blunt – OK
 42. Marshmello ft. Khalid – Silence
 43. Disciples – On My Mind
 44. Shakira ft. Maluma – Chantaje
 45. Ed Sheeran – Galway Girl
 46. Rudimental ft. James Arthur – Sun Comes Up
 47. Martin Garixx ft. Dua Lipa – Scared To Be lonely
 48. Lady Gaga – Million Reasons
 49. Sofi Tukker ft. Nervo & The Knocks & Alisa Ueno – Best Friend
 50. Imagine Dragons – Beliver
]]>
Sat, 30 Dec 2017 08:51:00 +0100 Godišnje Liste http://www.boom93.com/program-radio/godisnje-liste/43618/lista-singlova-boom-93---godisnje-izdanje-2017..html
Još jedna uspešna godina za Istorijski arhiv Požarevac http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43586/jos-jedna-uspesna-godina-za-istorijski-arhiv-pozarevac.html Program i plan rada Istorijskog arhiva Požarevac za 2017. godinu je u celosti realizovan. „Godinu smo započeli učešćem na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u okviru turističke ponude Grada Požarevca. Premijere naših izložbenih postavki ove godine je u Požarevcu videlo 4.700 ljudi. Za sledeću godinu spremamo međunarodnu konferenciju u našem gradu“, kaže dr Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva Požarevac, sumirajući rezultate 2017. godine. ]]>

"Godinu smo započeli učešćem na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u okviru turističke ponude Grada Požarevca. Tu smo se predstavili svojim stalnim izložbenim postavkama „Dva veka vojske u Braničevu“ – spomen postavka koja se nalazi u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu koja ima više od 20 hiljada posetilaca od otvaranja u junu 2011. godine do danas, i izložbenom postavkom na otvorenom, u dvorišnom kompleksu Istorijskog arhiva Požarevac „Zanatstvo okruga Požarevačkog“.

Aktivnosti smo nastavili premijernim izložbenim postavkama, predstavljanjem naslova iz edicije Istorijskog arhiva Požarevac, gostovanjima izložbenih postavki u drugim gradovima u Srbiji, konferencijama, savetovanjima, predavanjima od strane zaposlenih u Istorijskom arhivu Požarevac, što bi u brojkama izgledalo ovako: imali smo 4.700 posetilaca na premijernim izložbama IA Požarevac, od čega je 1.700 posetilaca obišlo postavku „Logor Banjica 1941-1944 – zatočenici iz Požarevca i Braničevskog okruga“. Publikovali smo 10 novih naslova u edicijama IA Požarevac i to u okviru edicije Posebna izdanja „Letopis Učiteljske škole u Požarevcu“, povodom 70 godina od osnivanja ove škole, zatim u ediciji Izložbeni katalozi tri naslova: „Logor Banjica 1941-1944 – zatočenici iz Požarevca i Braničevskog okruga“, „Zanatstvo okruga Požarevačkog“ i „Osnovno školstvo u Požarevcu, 1815-1882“ , isti naslovi u okviru edicije Elektronska izdanja i virtuelne izložbe, i arhivske fotografije na razglednicama u okviru edicije Kulturna baština IA Požarevac.

Pored izložbe „Logor Banjica 1941-1944 – zatočenici iz Požarevca i Braničevskog okruga“, programi koji su obeležili ovu godinu su svakako dve izložbene postavke, premijerno postavljene u našem gradu „Osnovno školstvo u Požarevcu, 1815-1882“ i „Zanatstvo okruga Požarevačkog“.

Sa druge strane smo izložbama gostovali u Beogradu, Kragujevcu, Subotici i Ćupriji. U Beogradu smo se predstavili izložbom „Kazneno popravni zavodi u Srbiji na primeru požarevačkog kaznenog zavoda 1853-1918“. U Subotici smo bili gosti  Festivala evropskog filma Palić, gde smo se predstavili izložbom „Filmovi koje smo voleli, 1947-1980“. U Ćupriji smo se predstavili izložbama „Kazneno popravni zavodi u Srbiji na primeru požarevačkog kaznenog zavoda 1853-1918“ i „Filmski plakat, 1941-1945“, a u Kragujevcu izložbom i dokumentarnim filmom „Srbija i Braničevo u Velikom ratu“.

Takođe bih podvukla i najnoviji broj časopisa Zapisi, šesti po redu, koji uspešno promoviše arhivističku teoriju i praksu kao i postulate društvenih i humanističkih nauka, kojem je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 2015. godine dodelilo kategoriju „nacionalni i naučni časopis“. Namera nam je da u narednoj godini, kada obeležavamo 70 godina od osnivanja Istorijskog arhiva Požarvac prerastemo u međunarodnu arhivističku istoriografsku konferenciju, koja bi se održavala u Požarevcu, i okupimo dosadašnje saradnike na časopisu, kojih je bilo stotinu iz deset zemalja Evrope, a sa konferencije bismo nastavili da publikujemo članke u okviru međunarodnog časopisa Zapisi.

U toku je projekat čija je realizacija počela u septembru i trajaće tokom naredne godine. To je projekat Ministrstva odbrane posvećen objavljivanju monografije i dokumentarnog filma o spomen sobama Ministrastva i Vojske Srbije širom Srbije. U Beogradu ćemo 11. novembra 2018. godine predstaviti rezultat jednogodišnjeg projekta, a povodom obeležavanja 100 godina od završetka I Svetskog rata.

U sledećoj godini ćemo se takođe predstavti projektnim aktivnostima posvećenim obeležavanju 70 godina od osnivanja Istorijskog arhiva Požarevac. U planu su nam i novi izdavački i  izložbeni poduhvati koji govore o aktivnostima Arhiva u 21. veku  Pored toga nastavljamo rad na mikrofilmovanju i digitalizovanju arhivskih dokumenata, nabavci standardizovane arhivske opreme, stručnoj edukaciji i kontinuiranom usavršavanju stručnih zaposlenih radnika Istorijskog arhiva i nadam se nastavku projekta adaptacije i rekonstrukcije objekata depoa za Istorijski arhiv Požarevac od strane našeg osnivača - Grada Požarevca.

Početak godine u znaku gostovanja

Godinu ćemo započeti gostovanjima izložbenih postavki: u Somboru i Subotici „Srbija i Braničevo u Velikom ratu“, „Logor Banjica 1941-1944 – zatočenici iz Požarevca i Braničevskog okruga“ u Beogradu i „Filmski plakat, 1941-1944“ u Paraćinu i Jagodini.

Tokom januara ćemo, verovatno u svečanim salonima gradskog zdanja, promovisati najnoviju publikaciju „Učiteljska škola Veljko Dugošević u Požarevcu - letopis Učiteljske škole 1947-1974“ , povodom obeležavanja 70 godina od osnivanja Učiteljske škole“, najavljuje dr Jasmina Nikolić, direktorka Istorijskog arhiva Požarevac, i poručuje sugrađanima:

„Srećne božićne i novogodišnje praznike građanima želi Istorijski arhiv Požarevac“.

]]>
Sat, 30 Dec 2017 08:49:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43586/jos-jedna-uspesna-godina-za-istorijski-arhiv-pozarevac.html
Super Boom Top Lista - godišnje izdanje 2017. http://www.boom93.com/program-radio/godisnje-liste/43615/super-boom-top-lista---godisnje-izdanje-2017..html Budite sa nama 2.januara tačno u podne, da zajedno preslušavamo najbolje pesme i da utvrdimo čime se muzika bavila u 2017. godini. ]]> Imaćete priliku da čujete prefinjenu muzička selekciju, idealan balans između popularnog i modernog i onoga što ostaje da vredi i što ostavlja utisak da su pravi muzički biseri i što bi se reklo - imaju i kvalitet i identitet.

Za one koji od muzike očekuju više otkrivamo najbolju novu muziku i možda neke buduće muzičke superstarove. Slušaćete pesme koje nisu bile previše prisutne na Top listama, ali će ostati zapamćene kao najvažnije u godini koja je za nama...

SUPER BOOM TOP LISTA

urednik i voditelj: DJ Big Bubble
premijera: utorak, 2. januar od 12h
reprize: nedelja, 7. januar od 12h
nedelja, 14. januar od 12h

1. ARCADE FIRE - EVERYTHING NOW

2. LORDE - GREEN LIGHT

3. IMELDA MAY - SHOULD'VE BEEN YOU

4. THE WAR ON DRUGS - THINKING OF A PLACE

5. GORILLAZ FT. JENNY BETH - WE GOT THE POWER

6. KENDRICK LAMAR - HUMBLE

7. ST. VINCENT - LOS AGELESS

8. SPOON - HOT THOUGHTS

9. FUTURE ISLANDS - RAN

1. KASABIAN - YOU'RE IN LOVE WITH A PSYCHO

11. PORTUGAL. THE MAN - FEEL IT STILL

12. CALVIN HARRIS FT. FRANK OCEAN & MIGOS - SLIDE

13. STORMZY - BIG FOR YOUR BOOTS

14. LIAM GALLAGHER - FOR WHAT IT'S WORTH

15. CARDI B - BODAK YELLOW

16. DRAKE – PASSIONFRUIT

17. BETH DITTO - IN AND OUT

18. BLEACHERS - I WANNA GET BETTER

19. THE XX - I DARE YOU

2. BECK - DEAR LIFE

21. THE CHARLATANS - DIFFERENT DAYS

22. SHAME - TASTELESS

23. WOLF ALICE - DON'T DELETE THE KISSES

24. PARAMORE- HARD TIMES

25. SUPERORGANISM - SOMETHING FOR YOUR M.I.N.D.

26. LCD SOUNDSYSTEM - CALL THE POLICE

27. LIAM GALLAGHER - WALL OF GLASS

28 HAIM - WANT YOU BACK

29. PALE WAVES - THERES A HONEY

3. LORDE - HOMEMADE DYNAMITE

31. BECK - UP ALL NIGHT

32. GORILLAZ FT. PEVEN EVERETT – STROBELITE

33. YOUNG FATHERS - ONLY GOD KNOWS

34. THE CHARLATANS - PLASTIC MACHINERY

35. NOEL GALLAGHER’S HIGH FLYING BIRDS - HOLY MOUNTAIN

36. QUEENS OF THE STONE AGE - THE WAY YOU USED TO DO

37. METHYL ETHEL – UBU

38. THE XX - ON HOLD

39. THE KILLERS - THE MAN

4. U2 - GET OUT OF YOUR OWN WAY

41. LANA DEL REY – LOVE

42. MORRISSEY - SPENT THE DAY IN BED

43. THE NATIONAL - THE SYSTEM ONLY DREAMS IN TOTAL DARKNESS

44. CIGARETTES AFTER SEX - APOCALYPSE

45. SIGRID - DON'T KILL MY VIBE

46. PHOEBE BRIDGERS - MOTION SICKNESS

47. THE AVALANCHES - BECAUSE I'M ME

48. THE HORRORS - SOMETHING TO REMEMBER ME BY

49. KASABIAN - BLESS THIS ACID HOUSE

5. THE KOOKS - BE WHO YOU ARE

]]>
Sat, 30 Dec 2017 08:45:00 +0100 Godišnje Liste http://www.boom93.com/program-radio/godisnje-liste/43615/super-boom-top-lista---godisnje-izdanje-2017..html
Doček Nove godine u Radio Caffe-u http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43554/docek-nove-godine-u-radio-caffe-u.html Doček Nove godine je svakako doček za pamćenje. Prilikom izbora ponude za doček vodite računa o renomeu, ambijentu, muzici i organizatoru dočeka kako bi vam najluđa noć prošla u savršenom veselju i gde se osećate najbolje. ]]>

Kažu da kako uđete u Novu godinu takva će vam biti cela godina, pa zato započnite Novu godinu na najbolji mogući način, uz veselo društvo, najprijatniji ambijent u gradu, najveće hitove koji vam nude garantovano dobar provod i uz redovne “nenaduvane” cene.

Radio Caffe tokom Novogodišnjih praznika radi kao i svakog vikenda i zato svratite, jer ste nam dobrodošli! A mi ćemo učiniti sve da dugo pamtite ovo veče. Za rezervaciju stolova morate doći lično do kafea i ostaviti svoje podatke...

 

]]>
Wed, 27 Dec 2017 16:32:00 +0100 Predstavljamo http://www.boom93.com/program-radio/predstavljamo/43554/docek-nove-godine-u-radio-caffe-u.html
Nagrade za vlasnike najlepših dvorišta http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43343/nagrade-za-vlasnike-najlepsih-dvorista.html Na konkursu, koji je organizovala novinska kuća „Reč naroda“, zajedno sa JP "Komunalne službe", odabrana su nalepša dvorišta, a njihovi vlasnici su danas i nagrađeni. ]]>

Prva nagrada pripala je Vesni Rajičić iz Velokog Gradišta, druga Živadinki Stojiljković iz Klenovnika, a treća Ljubisavu Grujiću iz Požarevca.

O najlepše uređenom dvorištu odlučivala je komisija koju su činili Svetlana Milutinović, master akademskih studija pejzažne arhitekture i urbanog dizajna i pomoćnica gradonačelnika, Milica Mitić, dipl. ing. pejzažne arhitekture, profesorka Poljoprivredne škole, i Dragana Ivošević, dipl. ing. pejzažne arhitekture, profesorka u penziji.

Vlasnicima najlepših dvorišta dodeljene su diplome, pretplata na novine „Reč naroda“ i novčane nagrade u iznosu od 3.000 dinara za treće mesto, 5.000 za drugo i 7.000 dinara za prvonagrađeno dvorište.

]]>
Wed, 20 Dec 2017 13:58:00 +0100 Puls grada http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43343/nagrade-za-vlasnike-najlepsih-dvorista.html
Bambiju nagrada za najbolju volontersku akciju http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43326/bambiju-nagrada-za-najbolju-volontersku-akciju-.html Među društveno odgovorinim kompanijama koje u razvoj lokalne zajednice ulažu novčana sredstva, malo je onih koje u to ulažu i vreme i veštine svojih zaposlenih. Kompanija Bambi je jedna od njih. Zato je nagrađena za “Najbolju volontersku akciju” u 2017. god ]]>

Kompaniji Bambi uručena je Nagrada za korporativno volontiranje za 2017. godinu u kategoriji “Najbolja volonterska akcija” za projekat “Bambi Karavan”.

Volonterska akcija „Bambi karavan“ organizovana je povodom 50 godina postojanja kompanije, a u okviru akcije donirano je 500 kg proizvoda za šest domova za decu bez roditeljskog staranja u Beogradu i Kruševcu, u kojima boravi preko 200 mališana.

Ponosni smo na ovu nagradu, a svakako će nam ona biti podstrek da i u narednom periodu, kroz slične volonterske projekte širimo duh zajedništva i humanosti u lokalnim zajednicama širom naše zemlje,“ istakao je Nemanja Brković, menadžer za odnose sa javnošću kompanije Bambi.

Nagrada, koju dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv, podržava inicijative kompanija koji sprovode programe volontiranja zaposlenih. Nagrada za korporativno volontiranje je uspostavljena 2011. godine, u saradnji sa međunarodnim partnerima CSR Europe i BITC, u sklopu obeležavanja evropske godine volontiranja, a dodeljuje se s ciljem da se prepoznaju i promovišu kompanije koje, osim novčanih sredstava, ulažu vreme i veštine svojih zaposlenih u razvoj lokalne zajednice.

]]>
Tue, 19 Dec 2017 12:43:00 +0100 Puls grada http://www.boom93.com/program-radio/puls-grada/43326/bambiju-nagrada-za-najbolju-volontersku-akciju-.html