Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Puls grada

26. 02. 2018.

Izvor: "Puls grada"

"Kad budem mrtav i beo" u novom izdanju

Kultno ostvarenje crnog talasa "Kad budem mrtav i beo", drugi digitalno restaurirani film u okviru projekta "Vip Kinoteka", biće prikazan večeras u Centru za kulturu Smederevo u 20 časova.

Ljubitelji domaće kinematografije imaće priliku da besplatno uživaju u filmskom ostvarenju u kome je Dragan Nikolić ostvario jednu od svojih životnih uloga u društvu Ružice Sokić, Miloša Aligrudića, Dare Čalenić i drugih proslavljenih imena srpskog filma.

Film, u produkciji „Centar filma“, je premijerno prikazan krajem 1967. godine, a već naredne godine je osvojio prestižne nagrade kao što su „Zlatna arena“ za najbolji film na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli, kao i nagradu za najbolji film na međunarodnom festivalu u Karlovim Varima.

Jedan od najznačajnijih naslova crnog talasa, nakon Beograda premijeru je imao na ovogodišnjem Međunarodnom berlinskom filmskom festivalu zahvaljujući projektu „Vip kinoteka“. Publika je nakon 50 godina imala priliku da ponovo pogleda ovo remek delo srpske kinematografije u vrhunskom kvalitetu slike i tona. Nakon Beograda i Berlina, film će biti prikazan širom naše zemlje.

Publika je širom Srbije sredinom januara videla digitalno restaurirani film "Ko to tamo peva". Do kraja godine, u okviru ovog projekta, biće digitalno restaurirano još osam filmskih ostvarenja koja su obeležila srpsku i regionalnu kinematografiju.

Nema komentara.

Ostavi komentar